מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה להפסקת הליך פיטורים לא חוקי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גם כאשר נישאל מר כתב בעדותו בנוגע לחלופות של קיצוץ בשכר כפי שהיה בהנהלת הנתבעת, השיב כי הם אינם מאמינים בתהליך כזה: "ש: למה לא להוציא לחל"ת? ת: כי לא האמנו בתהליך הזה. ש: בסעיף 11 לתצהיר הפחתתם דמי ניהול ושכר מנכ"ל, התובע במסגרת השימוע בא ומציע לקצץ בשכרו, כל דבר כדי להשאר במערכת, בוא תגיד לי למה מה שטוב לדירקטריון והנמכ"ל לא טוב בשביל התובע? ת: אנחנו לא מאמינים שניתן להלין שכר לעובד במשך חצי שנה, זה לא חוקי. ש: להפחית לא להלין? ת: אנחנו לא מאמינים בתהליך הזה. אנחנו בנינו תוכנית הבראה מסודרת" (ר' עמ' 15 שורות 1-8 לפרוטוקול).
(1) לפסוק פיצויים אף אם לא נגרם נזק של ממון בשיעור שייראה לו בנסיבות הענין; ואולם בהליך אזרחי בשל פגיעה כאמור בסעיף 7, רשאי בית הדין לעבודה לפסוק פיצוי שלא יעלה על 120,000 ש"ח, ללא הוכחת נזק; (2) ליתן צו מניעה או צו עשה, אם ראה שהענקת פיצויים בלבד לא תהא צודקת; בבואו להוציא צו כאמור יביא בית הדין בחשבון, בין היתר, את השפעת הצוו על יחסי העבודה במקום העבודה ואת האפשרות שעובד אחר ייפגע, ולגבי פיטורים הנובעים מצמצומים בעבודה גם את הוראותיו של הסכם קבוצי החל על הצדדים.
בהקשר זה יצוין כי, בית הדין הארצי קבע בע"ע 10940-10-15 מנורה מבטחים ביטוח בע"מ - יונתן רון (6.9.2018) כי סמכותו של בית הדין לפסוק פיצוי על נזק שאינו ממוני מושתתת על ההכרה בכך שגם נזק שאינו נלווה לפגיעה פיזית ואינו מתבטא בחיסרון כיס ראוי לפצוי: "ככלל, הושטת פיצוי בגין נזק שאינו ממוני מגשימה בראש ובראשונה תכלית תרופתית, היינו הטבת נזק שניגרם לנפגע. בנוסף, פיצוי זה, ככל פיצוי, מגשים תכלית חינוכית הרתעתית, שכן הוא מחייב את המפר לשאת בעלות הפרתו, וכפועל יוצא מכך עשוי הפצוי להוות תמריץ שלילי להפרה עתידית על ידו או על ידי אחרים". אשר לאמות המידה לקביעת שיעור הפצוי בגין הנזק הבלתי ממוני בפיטורים שלא כדין, נקבע בע"ע (ארצי) 23402-09-15 אוריאל ברד - קנסטו בע"מ (28.2.2017): "במסגרת זו ניתן לשקול מיגוון שיקולים, אשר מבלי להתיימר למצותם, כוללים: עוצמת הפגם והחומרה במחדלי המעסיק, האם חובת השימוע הופרה באופן מלא או חלקי....; אופיו של ההליך שקוים – ככל שקוים – והאם נשמר בגדר השיח והשיג כבודו של העובד כאדם או שאך הוטחו האשמות ....; האם הפיטורים היו מסיבה עניינית או שאינה עניינית, שכן החומרה המהותית הקיימת במקרה בו עילת הפיטורין אינה עניינית משליכה גם על תוצאת החומרה שבאי שמירה על זכויותיו הדיוניות של העובד טרם פיטוריו; משך תקופת העסקת העובד; גילו של העובד ...; האם נפל דופי גם בהתנהגות העובד .... ועוד". שיקולים כאמור רלוואנטיים גם לנסיבות תיק זה, בשינויים המחייבים.
מששוכנענו כי הנתבעת פעלה בחוסר תום לב כשאנו מביאים בחשבון את הפגיעה בתובע, אשר בשל הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה פוטר מספר שנים עובר למועד גיל הפרישה, ומששוכנענו כי הפסקת העסקתו היתה תוך הפלייתו מחמת גילו, וכשאנו מביאים בחשבון את תקופת העסקתו הארוכה, ואת הפגיעה בפיטורים תוך הפלייה מחמת גיל ואת הקושי בכך גם בהיבט הכלכלי והנפשי, לרבות קושי במציאת עבודה בגיל זה וכשאנו לוקחים בחשבון גם את רכיב עגמת הנפש וגם את שקולי הרתעה המצדיקים פסיקת פיצוי על הצד הגבוה כדי לבטא הסתייגות חברתית ,שוכנענו כי על הנתבעת לפצות את התובעת בגין רכיב זה בסך של 80,000 ₪ .
...
מעבר לאמור, למרות שהתובע מודה שקיבל דמי אבטלה הרי שלא הציג ראיות בנוגע לכימות רכיב זה. משכך התביעה בגין נזק ממוני נדחית.
הודעה על תנאי העסקה שעה שהנתבעת הציגה הודעה על תנאי העסקה (ר' נספח 2 לתצהיר התובע), לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל לסתור הודעה זו ומשכך רכיב תביעה זה נדחה.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע, בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין, פיצוי שאינו ממוני בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה בסך 80,000 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המסגרת משפטית הלכה היא כי החלטה לסיים העסקתו של עובד צריכה להיות מבוססת על שיקולים עינייניים בלבד, שכן פיטורים ללא נימוק עינייני רלבאנטי מוכח הנם פיטורים לא חוקיים ושלא כדין.
ההליכים בתיק התובעת הגישה ביום 26.8.2015 בקשה למתן סעד זמני למניעת פיטוריה וביום 27.8.2015 ניתנה החלטת בית הדין למתן צו אירעי להקפאת פיטוריה עד לקיום דיון בבקשה.
היתערבות בהחלטת ועדת הפיטורים הפסיקה קבעה ארבעה מבחנים לביסוס תשתית עובדתית ראויה: איסוף הנתונים באופן סביר לפי נסיבות המקרה; היתחשבות לנתונים רלבאנטיים השייכים לעניין; אמינות הנתונים; ומהותיות/משקל הראיות.
...
בהתאם לאמור, אנו סבורים כי במקרה דנן לא התקיימו הנסיבות המאפשרות פסיקת פיצוי כספי שלא נתבע.
לאחר ששקלנו את השיקולים הנדרשים, לרבות חומרת הפגמים, הפגיעה במבקשת, חלוף הזמן, היותה עובדת ותיקה בגיל שיקשה עליה מציאת מקור פרנסה חלופי, חוסר תום הלב של העירייה בעיתוי הפיטורים בהתחשב באפשרות שהייתה לתובעת לשוב לעבודתה במשרד החינוך רק מספר חודשים קודם לכן וכל המתואר לעיל בפירוט רב - מצאנו כי נסיבות מקרה זה מצדיקים מתן סעד של אכיפה והשבה לעבודה.
סוף דבר: אשר על כן, אנו מקבלים את תביעת התובעת; מכתב הפיטורים מיום 24.8.2015 שנמסר לתובעת - מבוטל; התובעת תשוב לעבודתה כמנהלת אגף גני ילדים בעירייה באופן מיידי.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם התובעת, מרצה בכירה בבית הספר לעיצוב וחדשנות בנתבעת, פוטרה על רקע הפלייה בשל גילה, שמא פוטרה משיקולים עינייניים? ככל שנפל פגם בפיטורי התובעת, מה הסעד המתאים בנסיבות העניין, האם זכאית התובעת לצוו מניעה קבוע שיבטל את הפיטורים, לפצוי בגין פיטורים שלא כדין, הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה תשמ"ח - 1988 (להלן: "חוק שויון הזדמנויות בעבודה") ולפצוי בגין עוגמת נפש.
תחילתו של ההליך בבקשת התובעת למתן צו מניעה זמני שימנע את פיטוריה עד למתן פסק דין בתביעה.
מועד בו הנתבעת הייתה מנועה מלזמן עובד אחר לשימוע או לפטר עובד אחר, ככל שתתקבלנה טענות התובעת, בהתאם להוראות סעיף 69 ג' להסכם הקבוצי אשר קובע כאמור כי הודעה סופית על ההחלטה להפסיק את העבודה תמסר לא יאוחר מתום חודש אפריל.
...
התביעה לפיצוי בגין הפסדי שכר נדחית.
סיכום סיכומו של דבר, מרבית התביעה נדחית.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 20,000 ₪, בשל פגם שנפל בהליך הפיטורים בכך שגילה של התובעת לא נלקח בחשבון באופן הולם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בעקבות חשיפת מעשי השחיתות נעשה ניסיון לפטר את התובע אשר נימנע בשל היתערבות בית הדין לעבודה בהליך שיזם התובע למניעת פיטוריו ( צ"ו (עבודה ב"ש) 14270-04-14) בו ניתן צו מניעה ביום 28.5.14, אשר אסר את הפיטורים.
פרשת פצוצי המים – הפסקת עבודה במהלך יום העבודה - המעקבים אחת מהפרשיות עליהן נשענה גלס בטענתה להגנת "אמת בפירסום" היא פרשיית "פצוצי המים". במסגרת תצהירה טענה גלס כי ראש העיר והמנכ"ל פנו אליה ודיווחו בפניה על תלונות שהתקבלו אודות פיצוצים רבים ובלתי סבירים במערכת המים.
"שלושתנו חתמנו על פרוטוקול השימוע וכנראה שמר חזן חזר לעבודה על פי הוראה של בית הדין מאחר והפיטורים לא היו תקינים. הנסיבות לפיטורים לא היו מוצדקות." (עמ' 19, שורה 14) בהמשך עדותו מסר כי ראש העיר רצה לפטר את התובע ואת גזבר הערייה כבר ביומו הראשון בתפקיד וטען בפניו כי הם "נוכלים ורמאים". עניין חברת החקירות הוזכר אף הוא בהליך הנ"ל בפני בית הדין האיזורי לעבודה.
מעיון בהוראות הפקודה עולה כי מבקר הערייה אמור להעביר את מימצאי הבקורת שעורך באמצעות דוח המוגש לראש הערייה אחת לשנה או במצבים אחרים, בכל עת שיראה לו. גלס טענה בעדותה כי החוק אינו מגדיר כיצד על המבקר לכתוב את הדוח וכי כל אחד יכול לכתוב "לפי ראות עיניו" (עמ' 50, שורה 22) נוסף על כן, מעדותה עולה כי היא אינה נוהגת לקבל את היתייחסות המבוקר טרם הוצאת דו"ח הבקורת או העברת חוות דעתה לממונים עליו.
...
סוף דבר מבקרת הפנים של העירייה כתבה מכתב המאשים את התובע כי אינו מבצע את תפקידו כראוי, אינו זכאי לאמון המעסיק וכי הוא עובד בעייתי.
אמירות אלו לא גובו בראיות המצדיקות מסקנה זו אלא בפועל הסכימה המבקרת להיות חותמת גומי של ראש העיר ולתת משנה תוקף לעמדתו כנגד התובע.
הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך 30,000 ₪.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

היתה אפשרות לפנות לבית הדין בבקשה למתן צו מניעה להפסקת ההשעיה כנגד הנציב ולא כנגד המועצה כפי שעשה התובע.
פיטורים אינם יכולים לשלול בדיעבד זכויות שנצברו בעד עבודה בפועל, מחדלי הנתבעת בהפעלת סמכות שבנוהל הביאה לפקיעת ההשעיה מאליה ואין לצפות מהתובע שימתין לפתיחת הליך נוסף במשך שנה לאחר השעיה בת שנתיים.
...
לסיום, ובהערת אגב נציין, כי הן בשל התנהלות המדינה כפי שפורטה לעיל והן בשל פסק דינו של בית המשפט העליון בעניין ביגייסקי, אנו סבורים שלאור המורכבות של תיק זה, היו הצדדים פועלים נכון אילו היו מגיעים לפשרה.
מכל המפורט לעיל – דין תביעת התובע להידחות.
באשר למועצה - אנו סבורים שהתנהלות המועצה היא אשר גרמה לתובע לחזור לעבודה מבלי לקבל את הסכמת הנציבות ואף בהמשך להגיש תביעה זו. על כן, על אף תוצאות פסק דין זה אשר דוחה את תביעת התובע, אנו סבורים שעל המועצה לשלם את הוצאות התובע בסך 10,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו