בעינייני מקרקעין ובהתאם לסעיף 51 לחוק בתי המשפט הנ"ל, כאשר הסעד המבוקש נוגע לחזקה או שימוש במקרקעין, הסמכות תהא בידי בית משפט השלום, בעוד כאשר מתבקש סעד אחר במסגרת תביעות אחרות הנוגעות למקרקעין, הסמכות היא של בית המשפט המחוזי ולרבות, כאשר הסעד הוא הצהרה על בעלות על המקרקעין.
כאמור לעיל, יחד עם הגשת תביעתם, הגישו התובעים בקשה לסעד זמני, שעניינו צו מניעה זמני האוסר על הנתבעים לבצע כל שינוי בחלקה שבמחלוקת עד להכרעה בתובענה.
...
עוד טענו הנתבעים, כי דין התביעה להידחות מכח השתק משפטי כך שלפי סעיף 125(א) לחוק המקרקעין, רישום בטאבו מהווה ראיה חותכת לגבי מקרקעין מוסדרים.
בהקשר הזה אציין, כי גם טענת ההתיישנות דינה להידחות, כי ברור בעליל, שעילת התביעה נוצרה בקרב התובעים רק לאחר שנתבע 5 הודיע להם על כוונתו לערוך שינויים בקרקע והטיח בפניהם טענות בדבר בעלות הנתבעים בשטח של 152 מ"ר אשר חורג בחלקת התובעים.
לעניין תמלילי השיחות אשר צירפו הנתבעים לבקשתם מבלי שצירפו את ההקלטות עצמן מסקנתי היא, כי מדובר בתמלילים חלקיים ומהם לא עולה כי מוותרים התובעים על זכותם בשטח של 152 מ"ר או על כוונתם החד משמעית לרכוש שטח זה בתמורה.
גם התובעים עצמם מודעים כי לשם הכרזת בעלות על השטח של 152 מ"ר עליהם להגיש תביעה לבית המשפט המחוזי וכך הם רושמים בסעיף 13 לתגובתם לבקשה לסילוק התביעה על הסף:
"יודגש כי בכוונת המשיבים להגיש לבית המשפט המחוזי תביעה מתאימה לרישום יתר שטח המגרש המגיע להם על שמם בטאבו והודעה על כך הועברה על ידי הח"מ לידי ב"כ הנתבעים כבר בתחילת הדיונים בתיק זה".
סוף דבר:
מכל האמור לעיל עולה, אני מורה על דחיית התביעה מחמת חוסר סמכות עניינית.