מבוא
בעתירה זו נתבקש בית המשפט להורות למשיבה 1 (להלן: "הוועדה") לנמק מדוע לא יבוטל היתר בנייה (להלן: "ההיתר") אשר ניתן לגבי על מיגרש 19 בחלקה 15 בגוש 17468 באדמות משהד – (להלן "המיגרש") שהוצא על ידה, לפי בקשת משיבים 2-3 (להלן: "המשיבים") ביום 13/04/22.
עוד נטען כי העותרים נוהגים בחוסר תום לב, שכן, הם לא גילו את כל העובדות שעשויות להיות רלוואנטיות לבקשה וזאת תוך הפנייה לסעיף 19 להחלטת בית משפט השלום שביטל את צו המניעה שניתן במעמד צד אחד, שם נקבע כי הגשת אותה בקשה נעשתה רק לצורך אמצעי לחץ כנגד המשיבים.
את הטענה להשתק פלוגתא, נטען שיש לדחות, שכן, חלק מן העותרים כאן, לא היו צד להליך האזרחי לפירוק שתוף שהוגש על ידי העותר 1 (במסגרתו גם ניתן במעמד צד אחד ובוטל צו המניעה) והם גם לא הגישו את הבר"ע ועל כן מעולם לא נשמעה עמדתם ולא הוכרעה לגופה.
אשר לטענת השהוי, נטען כי העותרים ידעו על היתר הבנייה רק ביום 06/05/22 וכבר בו ביום שלחו לוועדה המקומית מכתב ובו הם מביעים היתנגדות נחרצת להיתר ומבקשים לבטלו, אולם הוועדה המקומית לא התייחסה למכתב זה. כן נטען כי באותו מועד היה בידיהם צו מניעה זמני שניתן במעמד צד אחד ועל כן לא הייתה דחיפות להגשת הבקשה לצוו ביניים, במיוחד שטרם חלפו 45 יום מיום הידיעה על ההיתר.
...
המסקנה המתבקשת היא כי העתירה מוגשת לאחר שבוצע פרסום דבר הגשת הבקשה בדרך הקבועה בתקנה 36 ולאחר שהעותרים לא הגישו התנגדות למתן ההיתר.
סוף דבר, הבקשה למתן צו ביניים כמו גם העתירה חסרות בסיס והן נדחות.
העותרים ישלמו הוצאות העתירה כדלקמן:
למשיבה 1/ הועדה סך כולל של 20,000 ₪.