מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה זמני בגין מטרדי ריח ורעש - האוסר על פעילות הגורמת למטרדים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה שהגישו התובעים, לפצוי בגין מיטרד ליחיד, שלטענתם נגרם להם עקב העסק שבניהול הנתבעים (להלן: "העסק").
לאחר דיון במעמד הצדדים, ניתן ביום 12.07.13 צו מניעה זמני, לפיו כל עוד לא יושג רישיון עסק או רישיון עסק זמני, נאסר על הנתבעים לבשל במקום, למכור אלכוהול, ולנהל את העסק לאחר השעה 17:00.
בתי המשפט הכירו בקיומו של מיטרד שניגרם, למשל, עקב שימוש במיגרש ספורט סמוך לדירת מגורים (ת"א 30388-11-09 שפירא נ' מועצה מקומית פרדס חנה (פורסם בנבו, ניתן ביום 03.10.10)); במקרה של הפעלת גן ילדים בחלקה סמוכה לבית מגורים (כאשר הוכח באמצעות מדידת הדציבלים הנשמעים מהגן, כי הרעש מנוגד לתקנות מניעת מפגעים רעש בלתי סביר) התש"ן 1990 (ת"א 51876-07‏‏ אבנר ג'רפי נ' שולמית בונה (פורסם בנבו, ניתן ביום 30.08.10)); ובמקרה של צימרים שניבנו ללא היתר בסמוך לבית מגורים ופגעו ברעש ובפרטיות (ת"א 3082/05 ארד נ' סולימנפור (פורסם בנבו, ניתן ביום 12.02.12)).
מיטרד ריח ופעילות בנגוד לרישיון עסק לאור כל האמור לעיל בנוגע למיטרד הריח, כמו גם להפרת חובה חקוקה בכל הנוגע לרישיון העסק והיתר הבנייה, אני אוסרת על הנתבעים לפעול בנגוד לרישיון העסק שניתן להם, ובהתאם מורה כי בעסק לא יוחזקו לא יוכנו ולא יימכרו מאכלים המכילים מזון מן החי לרבות דגים, בשר ועוף – למעט נקניק או נקניקיות.
...
עוגמת נפש לעניין עוגמת הנפש שנגרמה לתובעים, אני מקבלת את טענתם.
לאור כל האמור לעיל ובנסיבות, אני קובעת פיצוי בסך 40,000 ₪, בגין עוגמת נפש.
סיכומו של דבר, שאני מקבלת את התביעה באופן חלקי, ומחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד, כלהלן: אני אוסרת על הנתבעים לפעול בניגוד לרישיון העסק שניתן להם, ובהתאם מורה כי בעסק לא יוחזקו, לא יוכנו ולא יימכרו מאכלים המכילים מזון מן החי, לרבות דגים, בשר ועוף – למעט נקניק או נקניקיות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד במסגרת כתב הבקשה [סעיף 1(כ)], נתבקש בית המשפט להורות למשיב "לחדול מהמטרדים ולסגור את העסק, וזאת עד למתן צו קבוע בתובענה המצורפת". 2) בתביעתם, שלוותה לכתב הבקשה, עותרים המבקשים (התובעים), בין השאר, למתן צו קבוע אשר אוסר על המשיב להפעיל את העסק, וכן עותרים לפסיקת פיצוי בגובה 70,000 ₪ בגין המטרדים שנבעו לכאורה מהפעלת העסק.
המבקשים טוענים כי המיטרד שנובע מהמנדף, וגם מיטרדי ריחות ורעשים נוספים, גברו בעת האחרונה והדבר פגע ופוגע באופן ממשי במנוחתם, באיכות חייהם ובשימוש הסביר בדירתם.
הגם קיים לכאורה סיכוי סביר כי יינתן צו מניעה קבוע להפעלת העסק לוּ תיתקבל התביעה בסופו של יום, ואולם, דומה כי טענות הצדדים בנידון ראויות לבירור בהליך העקרי וסעד זמני שתכליתו גדיעת פעילות העסק לאלתר, לוקה בשיהוי כבד שיש בו להצדיק את דחיית הבקשה מטעם זה. בעל דין שמבקש את סעדו הדחוף של בית המשפט, עליו לפעול בשקידה ראויה למיצוי זכויותיו, ולא נראה כי כך פעלו המבקשים בהקשר זה. בעיניין רע"א 5841/11 אקסלרוד איטה נ' בנק מזרחי, מיום 20.9.2011 (פסקה 25), נקבע בין השאר: "אשר לשיקולי היושר והצדק, הפסיקה הכירה בכך כי יש ליתן משקל למועד בו פנה מבקש הסעד לבית המשפט. כידוע, בית המשפט לא ייעתר לבקשה למתן סעד זמני מקום בו לא שוכנע כי דוחק הנסיבות מחייב היתערבות שיפוטית מוקדמת עוד בטרם הוכרעה התובענה. הגשת בקשה למתן סעד זמני בשיהוי, חותרת תחת הטענה בדבר הדחיפות במתן הסעד והיא יכולה לשמש כראיה לסתירת טענות מבקש הסעד בדבר חיוניותו ונחיצותו המיידית. לעניין זה עשויה להיות השלכה אף על מאזן הנוחות..." 14) במובחן מנושא הפעלת העסק ללא רישיון, וכפי שניתן להתרשם מטיעוני המבקשים בעל-פה ובכתובים, ההתערבות השיפוטית במסגרת הסעד הזמני, למעשה, נדרשה בשל קיומו של מיטרד רציני ותדיר לכאורה, הוא פעילות המנדף, ובפרט הרעשים והרעד שהוא גורם לדירתם של המבקשים באופן כימעט קבוע; "הריצפה שלנו לא תקינה, היא רועדת כך" - כך העיד המבקש (שורות 19-16, עמוד 3).
בהיתחשב בכל אלה, מהתרשמותי מעדויות המבקש ובנו ומחוות הדעת שהוצגה, סבורני כי שאלת (מניעת) קיומו של מיטרד שנוצר מהמנדף, באופן זמני, מצדיקה את התערבותו של בית המשפט, שכן לדידי, מאזן הנוחות בנידון דידן, נוטה באופן מובהק לטובת המבקשים, אשר מתקשים לגור בדירתם בשעה שריצפת הדירה "רועדת". למיותר לציין בהקשר אחרון זה, את חוסר הנוחות - בלשון המעטה - שנגרמת לדייר כאשר קיים מיטרד רעש מכני תחת דירת מגוריו ומיטת משכבו, בדמות רעידות מאסיביות, לצד הרעש הבוקע מגודל הכלי המותקן תחת הריצפה.
...
5) המשיב טוען מנגד, כי דין הבקשה להידחות ולו מפאת השיהוי הרב בהגשתה, שכן המבקשים ידעו על קיום העסק והמנדף מזה שנים רבות ולא פעלו להגיש את בקשתם לבית המשפט מיד לאחר פתיחת העסק.
דיון והכרעה 6) לאחר ששמעתי את דברי הצדדים בשני הדיונים לפניי, לאחר שעיינתי בטיעוניהם בכתובים, וכן לאחר שנתתי את דעתי למכלול הטענות שהועלו על-ידם, הגעתי לכלל דעה כי דין הבקשה למתן צו מניעה זמני - להתקבל באופן חלקי, במובן זה שהבקשה למנוע באופן זמני את פעילות העסק - נדחית, והבקשה למנוע באופן זמני קיומו של מטרד לכאורה - מתקבלת.
בהתחשב בכל אלה, מהתרשמותי מעדויות המבקש ובנו ומחוות הדעת שהוצגה, סבורני כי שאלת (מניעת) קיומו של מטרד שנוצר מהמנדף, באופן זמני, מצדיקה את התערבותו של בית המשפט, שכן לדידי, מאזן הנוחות בנדון דידן, נוטה באופן מובהק לטובת המבקשים, אשר מתקשים לגור בדירתם בשעה שרצפת הדירה "רועדת". למיותר לציין בהקשר אחרון זה, את חוסר הנוחות - בלשון המעטה - שנגרמת לדייר כאשר קיים מטרד רעש מכאני תחת דירת מגוריו ומיטת משכבו, בדמות רעידות מסיביות, לצד הרעש הבוקע מגודל הכלי המותקן תחת הרצפה.
19) יתר המטרדים לכאורה הנטענים בבקשה, כגון: צינור חיבור גז, פתח אוורור ועוד, סבורני כי מקומם להתברר במסגרת ההליך העיקרי, ובהתאם לדיני הראיות המחייבים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה, שהוגש לאחר הגשת הבקשה לסעד זמני, עותרים התובעים לקבל צו מניעה קבוע האוסר על המשיבים לקיים בנכס פעילות שאינה למטרת מגורים בלבד, לחייב את המשיבים בסעד כספי בגין ירידת ערך דירתם, בפצוי כספי בגין מיטרד ליחיד ובפיצוי בגין עוגמת נפש.
כמו כן נטען על ידם כי השמוש בנכס יוצר מיטרדי רעש, ריח ותברואה הפוגעים באופן משמעותי באיכות חייהם.
כמו כן הוא הכחיש בתצהירו את טענותיהם לגבי המטרדים הנגרמים להם מניהול ישיבה בנכס.
...
אי צירוף התלמידים כמשיבים לטענת המשיבים מתן סעד זמני במקרה דנן עלול להסב נזק לצדדים שלישיים, התלמידים אשר לא צורפו כמשיבים, וגם מטעם זה יש לדחות את הבקשה.
בכלל זה, ומבלי לפגוע בכלליות האמור, אין לנהל בנכס ישיבה או פעילות לימודית מאורגנת כלשהי ואין לאפשר במסגרתו התכנסויות של הציבור הרחב.
בשים לב לעיתוי הגשת הבקשה, בעת שהישיבה פועלת בנכס כשלושה חודשים, אני מורה כי הצו יכנס לתוקף ביום 13.1.17 והוא יעמוד בתוקפו עד למתן הכרעה בתובענה העיקרית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

ביום 22/11/17, לאחר העברת התיק לדיון בבית משפט זה, הוגש כתב תביעה מתוקן העותר למתן צו קבוע שיאסור על הנתבעים לעשות שימוש שלא למטרת מגורים בחלקה 25, וחיוב הנתבעים בתשלום פיצוי בסך של 150,000 ₪ בגין מיטרד ועוגמת נפש (להלן: "התביעה כאן").
מיטרד לטענת התובעים, כאשר החלה הפעלת המלון, החל סבלם ממטרדי רעש וריח בלתי פוסקים מחלקה 25, בכל שעות היממה והמטרדים היתעצמו בסופי השבוע, בחגים ובמועדים.
הלכה היא כי מי שניפגע עקב הקמת מבנה ללא היתר או על פי היתר שאינו חוקי זכאי לסעד, ובכלל זה סעד של צו הריסה או צו מניעה, אף אם הפגיעה אינה פגיעה כדי מיטרד, די לו שיראה שנגרמה לו 'אי נוחות'".
אולם טענות התובעים אינן אשר למזמורים המתנגנים בשעות תפילה בערב שבת או חג. טענות המיטרד מתייחסות לפעילות רועשת אחרת של אורחי המלון המפריעים למנוחת התובעים ואיכות חייהם בשעות לא סבירות, כפי שמתעדים הסרטונים.
סבורני כי די בקביעת הצוו הזמני לקבוע, בכדי למנוע מיטרד של פעילות מלון, שיש בו בכדי להשפיע על נוחות חייהם של התובעים בביתם.
...
סבורני כי די בקביעת הצו הזמני לקבוע, בכדי למנוע מטרד של פעילות מלון, שיש בו בכדי להשפיע על נוחות חייהם של התובעים בביתם.
סוף דבר התביעה למתן סעד קבוע מתקבלת והתביעה לסעד הכספי מתקבלת באופן חלקי.
בנוסף אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעים פיצוי בגין מטרד ליחיד ובגין עוגמת נפש בסך כולל של 50,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצוו הזמני המתבקש, כמו גם הסעד העקרי, הינו להפסיק כל פעילות העלולה לגרום למטרדי הרעש, הריח וזיהום האוויר ולהורות למשיבות לפעול בתקיפות ובנחרצות להוראות הדין, לרבות החוק למניעת מפגעים.
החוקים הרלוונטים לענינינו הנם סעיף 3 לחוק עזר לתל אביב יפו (מניעת רעש) האוסר על הקמת רעש בין השעות 14.00-16.00 ובין השעות 23.00-06.00 תחת כיפת השמים, במקום שאינו סגור מכל צדדיו או בבנין המשמש למגורים, בעוצמה העולה על DB40 וסעיף 2 לחוק למניעת מפגעים תשכ"א-1961 לפיו: "לא יגרום אדם לרעש חזק או בלתי סביר, מכל מקור שהוא, אם הוא מפריע, או עשוי להפריע לאדם המצוי בקרבת מקום או לעוברים ושבים". המשיבים טוענים כי בדיקות עוצמת הרעש שנמדדו על ידי המבקשים ליד הבמה באיזור המופע אינן רלוונטיות, שכן החוק מתייחס אל עוצמתו במקום הקליטה.
...
.שוכנעתי, כי סעד אשר כאלה הן תכונותיו (שינוי מצב קיים להבדיל משימורו – ג' ב') לא יכול לבוא בגדריו של הליך לצו ביניים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו