בסטודיו זה, מעוצבים, על-ידי המעצב וצוותו, בכמויות מוגבלות, בגדים ייחודיים, תוך עיצובם וייצורם עד לכדי מוצר מוגמר (ר' סע' 8, 10 ו-17 לתצהירו מיום 17/1/16, של התובע).
בתביעה, מבקש התובע צו מניעה האוסר על הנתבעת לעשות כל פעולה בשמלה שבמחלוקת, וכן צוי עשה, לרבות פיצוי סטאטוטורי מאקסימאלי מכוח סע' 13(א) לחוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999, וכן פיצוי בגין עשיית עושר ולא במשפט.
התובע טוען, כי זכויותיו הופרו באופן שיטתי עקב פעולת הנתבעת שהעתיקה שמלה שהוא (התובע) עיצב, ייצר ומכר כפריט ייחודי בכמויות מוגבלות.
...
מדוע לא הוצגה במהלך המשפט ראייה מכלי ראשון שתסביר כיצד הגיעה השמלה שנרכשה מטעם התובע לשוק בישראל? מדוע לא קבלתי הסבר של ממש לדמיון 'המפתיע' בין שתי השמלות? מדוע לא נתמכה עדותה הבלתי אמינה של העדה מטעם הנתבעת בתיעוד כתוב?
מסקנתי היא, כי התשתית הראייתית שהוכחה בענייננו תומכת בעמדת התובע הן בשאלת ההכרה וההוקרה שרכש לגבי השמלה שעיצב, כאשר קהל הלקוחות הרליבנטי מקשר בינו לבין השמלה, והן באשר לדמיון המטעה שבין שמלת הנתבעת (שהוגשה כמוצג) לבין זו שעיצב התובע.
סיכום וסעדים
לאור מסקנותיי דלעיל לחובת הנתבעת על בסיס העוולה של גניבת עין והפיצוי שייפסק בגין עוולה זו, נדחית בקשת התובע בסע' 54.2 לכתב התביעה, לפסוק פיצוי נוסף מכוח דיני עשיית עושר ולא במשפט: ע"א 8485/08 The FA Premier League Limited נ' המועצה להסדר ההימורים בספורט, פורסם בנבו, 14.3.2010 – סע' 66-67 לפסק דינו של כב' השופט ס' ג'ובראן).
בשים-לב לשיקולים דלעיל, אני מחליט כדלקמן:
(1) ניתן בזאת כלפי הנתבעת צו מניעה קבוע בהתאם לעתירה שבסעיף 53 לכתב התביעה;
(2) אני מחייב את הנתבעת, לשלם לתובע פיצוי בסך של 55000 (חמישים וחמישה אלף)₪, להיום;
(ג) אני מחייב את הנתבעת, לשלם לתובע את הוצאות משפט (בצירוף ריבית והפרשי הצמדה מיום הוצאתו בפועל של כל פריט ועד לפירעון המלא בפועל), ובנוסף, שכר טרחת עו"ד בסך 35000 (שלושים וחמישה אלף)₪, להיום.