מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מניעה אצל המפקח על הבתים המשותפים

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

עתירת המבקשים נגד ההחלטה השנייה של ועדת הערר נדחתה על ידי בית משפט לעניינים מינהליים ביום 15.4.2018 (להלן: העתירה השנייה), ופסק דין זה הוא שעומד במוקד העירעור שהוגש והבקשה שצורפה לו. למען תהא התמונה שלמה, יוער כי בחודש נובמבר 2017, לאחר שהתקבלה ההחלטה השנייה של ועדת הערר, הגיש הבעלים בקשה לביטול צו המניעה הזמני שניתן על ידי בית משפט השלום (שהוצא כזכור ביום 14.7.2015 על יסוד ההסכמות שאליהם הגיעו הצדדים).
המשיבים מוסיפים ומציינים כי בחודש ינואר 2018 פתחו המבקשים בהליך נוסף (שלא צלח) אצל המפקחת על הבתים המשותפים שבמסגרתו ביקשו פעם נוספת למנוע את פתיחתו של הגן מטעמים שונים; וכי המבקשים כולם, למעט המבקשת 1, כלל אינם מתגוררים בבניין נושא המחלוקת ומשכירים את הדירות שבבעלותם.
...
בהינתן האמור, סבורתני כי יש לדחות את הבקשה ולאפשר למשיבים לממש את זכותם להפעיל את גן הילדים, וזאת אף בהינתן שיש באמור משום "שינוי מצב קיים". בנסיבות הפרטניות של המקרה, המשיבים זכאים לממש את פירות זכייתם, והדברים אמורים במיוחד מקום שהמשיבים "זכו" יותר מפעם אחת ב"פרי" של הפעלת גן הילדים.
משכך אין בידי לקבל את טענת המבקשים כי דחיית הבקשה תפגע ביכולת לנהל את הערעור באופן יעיל, ושוכנעתי כי במצב שבו הערעור אכן יתקבל ניתן יהיה למצוא פתרון הולם לפעילות גן הילדים, בסיוע הגורמים המנהליים הרלוונטיים; וככל שהמבקשים יסברו כי נגרם להם נזק הרי שמדובר בנזק בר-פיצוי.
עוד יוער כי מן הראוי שבעת פתיחת הרישום לגן הילדים יובא לידיעת ההורים קיומו של הליך תלוי ועומד לפני בית משפט זה. סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

די אם אצטט את דברי כב' השופט רובין בת"א 3891-06 אשר ציין בהתייחס לתובעות ולמר פריד כי: "עסקינן בבעלי דין נורמאטיביים ביסוד, אשר איבדו בשלב מסוים את דרכם והם אחוזים זה בזה במאבקם משפטיים קטנוניים לעיתים, אשר נמשכים כבר שנים". כך למשל הבקשה שהגישו תמרה טמיר לצוו מניעה כנגד פסק הדין של המפקח, בבית משפט השלום, היא נקיטה בהליך משפטי מיותר לחלוטין.
זאת ועוד, הבקשה של התובעות להצטרף להליך שבו נקט פריד אצל המפקח על הבתים המשותפים, גם היא הייתה בקשה ללא כל סיכוי משפטי, ואין כל הצדקה לכך שהנתבע יממן אותה.
...
גם על פסק דין זה הוגש ערעור, ובמהלך בירור ההליכים בתובענה זו, קבע בית המשפט המחוזי כי יש לדחות את הערעור.
הנתבע טוען כי אין לתובעות עילה תביעה, שכן גם אם היה מוגש כתב הגנה, והמפקח היה פוסק על יסוד טענות הצדדים, הרי שהיה מגיע לאותה תוצאה.
לטענת הנתבע היות ומר פריד היה מעוניין לאכוף החלטה של כלל הדיירים, והחלטה זו התקבלה כדין ונערך לגביה פרוטוקול, הרי שהמפקח היה נעתר לתביעה בכל מקרה.
מכאן שאני קובעת כי לתובעות היה אשם תורם של 100% ואין הן יכולות לגלגל לפתחו של הנתבע את כלל ההתנהלות בבניין ובוודאי שלא את ההתנהלות שלהן ושל מר פריד.
על כן אני סבורה כי התובעות גם לא הוכיחו את הקשר הסיבתי בין ההוצאות שהוציאו למחדלי הנתבע, וגם לא הוכיחו את היקף הנזקים שנגרם להן.
התביעה לפיכך נדחית, והתובעות ישאו ביחד ולחוד בהוצאות הנתבע בסך 3,000 ₪ ובשכר טרחת בא כוחו בסך 25,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התביעה והבקשה לסעד הזמני הוגשו לאחר ההליך אצל המפקחת על הבתים המשותפים בה היתנגד המשיב לשינויים אותם רצתה המבקשת לעשות ברכוש המשותף.
לפיכך הנני דוחה את הבקשה העיקרית למתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבים להשתמש ולהפעיל את הפעוטון בשלב זה. מאידך יש לקבל באופן חלקי, את עמדת המבקשת שנוסחה כבקשה חילופין (ראו סיכומי ב"כ המבקשת בפניי) כי הצהרת המשיבים כי בפעוטון 7 פעוטות ולא יהיו בו יותר וכן בקשתה החילופית של המבקשת כי מפעילי הפעוטון יקפידו על שמירת השקט בחצר בין השעות 14:00-16:00 וכי לא יאפשרו לבאי הפעוטון ההורים לחנות בחניה שלא כחוק או על המדרכות – יהפכו לצוו מניעה זמני עד למתן פסק הדין בתיק העקרי.
...
לפיכך הנני דוחה את הבקשה העיקרית למתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבים להשתמש ולהפעיל את הפעוטון בשלב זה. מאידך יש לקבל באופן חלקי, את עמדת המבקשת שנוסחה כבקשה חילופין (ראו סיכומי ב"כ המבקשת בפניי) כי הצהרת המשיבים כי בפעוטון 7 פעוטות ולא יהיו בו יותר וכן בקשתה החילופית של המבקשת כי מפעילי הפעוטון יקפידו על שמירת השקט בחצר בין השעות 14:00-16:00 וכי לא יאפשרו לבאי הפעוטון ההורים לחנות בחניה שלא כחוק או על המדרכות – יהפכו לצו מניעה זמני עד למתן פסק הדין בתיק העיקרי.
אשר על כן, הבקשה למתן צו מניעה המונע את פעילות הפעוטון – נדחית.
מאידך הנני מקבל את הבקשה החילופית למתן צו מניעה זמני ולפיו; הפעוטון לא יכיל יותר מ-7 פעוטות; מפעיליו ישמרו על השקט בחצר בין השעות 14:00 - 16:00; וכן מפעילי הפעוטון לא יאפשרו להורי הפעוטות להחנות בחניה שלא כחוק או על המדרכה שבסמוך לכניסה לבניין ובו הפעוטון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בין הצדדים התנהלו/מתנהלים מספר הליכים משפטיים נוספים: הליכים לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת שהגישו הצדדים זה כנגד זה; תביעה כספית בגין חוב שכ"ט; תביעה המתבררת אצל המפקחת על הבתים המשותפים, בין היתר, בגין הישתלטות נטענת של הנתבעים על חצר משותפת של הבניין המשותף.
עוד עתר התובע ליתן צו מניעה קבוע האוסר על הנתבעים כל פסולת שהיא לאיזור ואולם כאמור סעד זה לא שב וצוין בסיכומיו.
...
הנתבעים טוענים שדין התביעה להידחות מהנימוקים הבאים: · מדובר בתביעת סרק קנטרנית, שמניעיה פסולים, שהוגשה בחוסר תום לב; · יש להורות על סילוק התביעה על הסף מאחר ואין בידי התובע ראיות התומכות בתביעתו ברף הדרוש לעמידה בנטל כפי שניתן לקבוע כבר בשלב מוקדם בשים לב לאופי סדר הדין; · טענות התובע כלפי הנתבעים או מי מהם חסרות בסיס.
משלא הוצגו אסמתכאות על עלויות הניקיון או רכיבים רלבנטיים אחרים הרי שלא מצאתי להיעתר לסכום הנקוב בכתב התביעה והפיצוי ייפסק על דרך האומדנא בשים לב לכמות הפעמים המתועדת ויתר הנסיבות.
סוף דבר התביעה מתקבלת באופן חלקי.
התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעים והנתבעים הגיעו ניהלו ביניהם הליך (ת' (המפקח על רישום מקרקעין י-ם) 347/12) אצל המפקח על הבתים המשותפים, וסופם שהגיעו להסכם פשרה לסיום כל המחלוקות ביניהם בקשר עם הבניין הסכם זה על נספחיו התכנוניים קיבל תוקף של פסק־דין והתובענות רובן הנן בעילת אכיפתו של פסק־דין זה (להלן: פסה"ד 347/12 או פסק־הדין).
התובע מסר כי מעולם לא הפריע לבצוע הבנייה כל עוד היא תואמת את פס"ד 347/12, ולא ראה בהגשת תביעות נזיקין וצוי מניעה על הפרת פסה"ד 347/12 עצמו כ"הפרעה" לבצוע הבנייה.
צו עשה לרישום מקרקעין ניתן כבר על־ידי המפקח על הבתים המשותפים, ואינו בסמכותו של בית־משפט זה. בית־המשפט דוחה את התביעה לתשלום שכר טירחתם של המהנדסים אלי בנואליד וניר יהודה, בהיותו חורג מהמנגנון שנקבע בפס"ד 347/12 ליישוב סכסוכים בין הצדדים בנוגע להכרעה בנזקים בדירה ולסבירות המגורים בה. בית־המשפט מקבל את התביעה לתשלום שכר טירחת השמאי והמהנדס ברוכים בגין חוות־דעתו.
...
משכך נדחות התביעות לנזק בלתי־ממוני.
הנתבעים ישלמו לתובעים את הסכומים הבאים: פיצויים מוסכמים בסך 113,667 ש"ח, בתוספת ריבית והצמדה ממחצית התקופה שבין 14/03/16 לבין 18/05/17, ועד ליום התשלום בפועל.
סה"כ ישלמו הנתבעים לתובעים שכ"ט עו"ד בסך 44,894 ש"ח. סכום זה חושב כך שיכלול מע"מ. זכות ערעור – כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו