מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו מבחן ללא הרשעה עונש אלטרנטיבי לעבירות קלות

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

כמו כן מדובר בבחור ששירת 3 שנים מלא כלוחם, מוגשת תעודת שיחרור שמאפיינת את היתנהגות הנאשם, מוגשות גם תעודות על כך שלמד וממשיך להתקדם בחייו מבחינה מקצועית בתור מעסה מוסמך וכן השתלמויות ותעודה בינלאומית של מרכז רפואה אלטרנאטיבית וכן מכתב המלצה ממפקדו במילואים ביחידת נ"מ בחיל האויר.
באשר לתנאי השני בהילכת תמר כתב, שענינו כי סוג העבירה מאפשר לוותר על ההרשעה מבלי לפגוע באופן משמעותי בשיקולי הענישה האחרים, גם תנאי זה מתגבש מבלי להקל ראש בחומרת העבירות, ראוי לציין את נסיבות ביצוע העבירות, נסיבות משפחתו והנסיבות המורכבות של הנאשם, ההודאה בהזדמנות הראשונה, העובדה כי מדובר בעבירת הברחה אשר לא הושלמה, שעה שהנאשם לקראת סיום ביצועה התחרט, נטש את המזוודה עם טובין וחזר לאוניה כך שלא השתלמה לכיסו של הנאשם כל טובת הנאה בהקשר זה. הנאשם שהה מספר ימים במסגרת הליך מעצר הימים בתיק זה על כל הקשיים הכרוכים בכך, אבקש לציין את חלוף הזמן ממועד ביצוע העבירות ואת העובדה רכי מדובר בנאשם מחוסר עבר פלילי לחלוטין אשר מתעד להמשיך לעבוד בפרויקטים באבטחה ואף לרכוש השכלה גבוהה כפי שמציין שירות המבחן.
לא אלאה במבחני הילכת כתב, אותם צוו חבריי, נדמה שהמבחנים מתאימים ככפפה ליד, היות ועסקינן בענישה אינדיבידואלית כפי שהתווה בית המשפט העליון רבות בקביעתו ולבית המשפט מסור שיקול הדעת בהתאם לנסיבותיו של נאשם שניצב בפניו במעמד גזר הדין.
באשר לנאשם 2, שירות המבחן התרשם כי מדובר באדם שלקח אחריות מלאה על מעשיו, גם לגבי נאשם זה על פי דבריו הוא נגרר יחד עם אחרים לבצוע עבירה כאשר באותה עת הייתה היתנהגות פסולה של עובדים בנמל והעבירה בוצעה על רקע האוירה שהייתה קיימת בכוונה לעשות רווח כספי קל. לגביו נטען כי במהלך ביצוע העבירה הוא נבהל ממעשיו, התחרט, השאיר את הסיגריות המוברחות על הכביש, חזר לאוניה, שם ביטא בושה וחרטה על היתנהגותו.
...
באשר למתחם הענישה הנוהג, סבורני שבעבירות שכאלו, יש מקום להשית עונשי מאסר מותנה ועד מאסר בפועל ארוך ומרתיע בן שנה אחת ואף מעבר לכך.
אשר על כן אני קובע כי הנאשמים אשר הודו בעבירות כתב האישום בישיבה מיום 31/01/13 יורשעו בעבירות כתב האישום.
לאחר שהרשעתי את הנאשמים ובהתאם לנימוקים שפורטו בהחלטה דלעיל, החלטתי לגזור עליהם את העונשים הבאים: לנאשם 1: מאסר מותנה בן 6 חודשים למשך 3 שנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

קצינת המבחן גרסה כי לאור גילו הצעיר, נסיבות חייו, תנאי התפתחותו והסיטואציה המשפחתית המורכבת בה בוצעה העבירה, יש ליתן עדיפות לפן השיקומי ולבטל את הרשעתו בדין לצד צו מבחן למשך שנה ושל"צ בהקף של 140 שעות.
הגם שנדחתה טענת הנאשם לסייג לאחריות פלילית, בין השאר כיוון שעמדו בפניו מסלולי פעולה אלטרנאטיביים, הרי אין להיתעלם מכך שלאחר האירוע תקף אביו של הנאשם את הסבתא, והוא מרצה כיום עונש מאסר בגין מעשה זה, כך שנימצא שהחשש לגורל סבתו לא היה מחוסר בסיס.
המקרה דנן (תקיפת האב) נימנה על אותם מקרים מיוחדים, והעבירה של החזקת סכין – גם בעיניינה נקבע שרף הענישה עומד על עונש של מאסר בפועל לריצוי בעבודות שרות, אבל "חריגה מהמתחם נשמרת למקרים יוצאי דופן" ועל כן לאחר היתלבטות לא קלה, ובהיתחשב בעובדה שהנאשם ישב במעצר 4 חודשים וללא ספק למד את ליקחו, החלטתי לבטל את ההרשעה ולהטיל על הנאשם את העונשים כדלקמן: אני מעמידה את הנאשם במבחן למשך 12 חודשים מהיום.
...
עוד הפנה לרע"פ 1721/12 מוחמד איראשי נ' מ.י. שם בית המשפט נעתר לבקשת צעיר וביטל את הרשעתו, לאור המלצת שרות המבחן.
ברע"פ 4466/13 שהוזכר לעיל קבע בית המשפט כי "אין לנהוג כל עיקר יד קלה בביטול הרשעה שהיא 'דרך המלך' ההכרחית במרבית התיקים". יחד עם זאת במקרים חריגים – יש מקום להיעתר ולבטל את ההרשעה.
המקרה דנן (תקיפת האב) נמנה על אותם מקרים מיוחדים, והעבירה של החזקת סכין – גם בעניינה נקבע שרף הענישה עומד על עונש של מאסר בפועל לריצוי בעבודות שרות, אבל "חריגה מהמתחם נשמרת למקרים יוצאי דופן" ועל כן לאחר התלבטות לא קלה, ובהתחשב בעובדה שהנאשם ישב במעצר 4 חודשים וללא ספק למד את ליקחו, החלטתי לבטל את ההרשעה ולהטיל על הנאשם את העונשים כדלקמן: אני מעמידה את הנאשם במבחן למשך 12 חודשים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם הוסיף, כי הוא עתיד לסיים את השרות הצבאי בקרוב ומתכנן להתחיל ללמוד טפול אלטרנאטיבי, מתוך מטרה להתקדם ולסייע לאנשים.
עם זאת אציין כי אין המדובר בתוצאה פשוטה, ודאי לא ביחס לאי ההרשעה, אך גם לא ביחס לצוו השל"צ, שכן בפסיקה נקבע כי לרוב נהוג לגזור בגין עבירות סחר בסם מסוכן עונשי מאסר לריצוי בפועל.
סוג העבירה מאפשר לוותר בנסיבות המקרה המסוים על ההרשעה בלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי הענישה האחרים שפורטו בפסה"ד. הראציונאל העומד בבסיס הוראות סעיף 71א לחוק הוא חינוכי בעקרו: השרות לציבור יקנה לעבריין ערכי עבודה ומוסר, ולפיכך בעל פוטנציאל לשקמו (הועדה הציבורית לבחינת מדיניות הענישה והטיפול בעבריינים, דין וחשבון, אוגוסט 2015).
בחוק לא הוגבל שיקול דעתו של ביהמ"ש בנוגע ליישום הסעיף, והסעיף מאפשר לבית המשפט לפעול על פיו אף ללא הרשעת הנאשם תחילה (השוו בעיניין זה להצעת החוק, בה הוצע להגביל את אפשרות זו לעבירות קלות בלבד).
...
אשר על-כן, אני מורה כדלקמן: הרשעת הנאשם בדין מבוטלת, וההליך מסתיים באי-הרשעה, תוך קביעה שהנאשם ביצע עבירה של סחר בסם מסוכן- לפי סעיף 13 +סעיף 19 א לפקודת הסמים המסוכנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנאשם סיפר שכאשר היה צעיר יותר וכן בעת ביצוע העבירה, נהג ליטול סיכונים מתוך קלות ראש וחוסר שיקול דעת.
הנאשם הביע נכונות לטפול שכזה אך הוא ציין כי הוא מעדיף לבצע אותו באופן פרטני ולא תחת צו מבחן.
לדבריה, כיום הנאשם הבין את חומרת מעשיו והוא פנה לרפואה אלטרנאטיבית על מנת להיתמודד עם אותם קשיים.
המבחן הראשון לדבריה הוא, שביצוע העבירה בנסיבותיה מאפשר אי הרשעה.
שאלת אי ההרשעה: כידוע, הכלל הוא, כי מי שביצע עבירה יורשע ויישא בעונש ראוי עבורה ורק בנסיבות יוצאות דופן, בהן אין יחס סביר בין חומרת העבירה לנזק הצפוי מן ההרשעה, עשוי בית המשפט לנקוט בחלופה של הטלת ענישה, ללא הרשעה.
...
אני סבור כי הותרת ההרשעה על כנה תפגע באופן ממשי בעתידו של הנאשם בתחום התעסוקתי ובתכוניותיו ללימודים אקדמאיים.
לנוכח כל האמור לעיל, אני קובע כדלהלן: הרשעתו של הנאשם בדין, מבוטלת.
אני מורה על השמדת הסם וחילוט כל המוצגים שבתיק.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כיום, למעלה מחצי שנה מאז שולב בטיפול, הנאשם בעל מודעות לטפול בקשייו, מבין את מקומו במערכת היחסים בינו לבין המתלוננת, ומצליח למצוא דרכים אלטרנאטיביות להתנהגותו.
בא כוח הנאשם עתרה לביטול הרשעתו והטלת צו מבחן ושל"צ, תוך שנמקה זאת בצורך בשמירה על רצף טפולי, וכן כי הרשעה עלולה לפגועה באפשרויות לימודים ותעסוקה בעתיד.
רק במקרים מיוחדים ויוצאי דופן, "חריג שבחריגים", בהם נוצר פער בלתי נסבל בין הפגיעה בנאשם לבין תועלת ההרשעה לאנטרס הצבורי, ייאות בית המשפט לסטות מכלל ההרשעה, וזאת בהתקיימם של שני תנאים מצטברים: פגיעה חמורה בשיקום הנאשם, וכן סוג עבירה המאפשר לוותר על ההרשעה מבלי לפגוע באופן מהותי בשיקולי ענישה אחרים (ע"פ 2083/96 תמר כתב נ' מדינת ישראל, פ"ד נב (3) 337 (1997)).
במקרה הנידון, מדובר בפרץ אלימות חד פעמי, אך נסיבותיו אינן קלות: הנאשם סטר תחילה למתלוננת, ובהמשך אחז בצוארה.
...
לפיכך, אני קובע שהנאשם לא עמד באחד התנאים הנדרשים ואין מקום לביטול הרשעתו.
לאחר ששקלתי את מעשה העבירה בנסיבותיו, את הפסיקה הנוהגת וכן את הפגיעה בערך המוגן, אני קובע כי מתחם הענישה נע בין מאסר שירוצה בעבודות שירות למשך מספר חודשים, ועד ל-12 חודשי מאסר בפועל.
לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: ארבעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, זאת בהתאם לחוות דעת הממונה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו