מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו כינוס נכסים לחייב בפשיטת רגל שנייה

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

השאלה העיקרית העומדת לפני בית המשפט בבואו להכריע האם להעתר לבקשת חייב ולהכריז עליו פושט רגל היא האם פעל בתום לב. על בית המשפט ליתן את הדעת להיתנהגות החייב ותום ליבו לפני ובמהלך הליכי פשיטת הרגל (ראה בספרו של ש. לוין ו- א. גרוניס, פשיטת רגל - מהדורה שנייה, עמ' 169).
יחד עם זאת, כבר נקבע כי "הפקודה אינה חוק סוצאלי, אלא מהוה מכשיר כלכלי המיועד להסדיר את פרעון חובותיו של חייב לנושיו תוך כנוס מלוא נכסיו תוך שמירה על כבודו" (פש"ר (מחוזי ירושלים) 977/04 שריקי נ' כונס הנכסים הרישמי ) עוד נקבע שם שהליך פשיטת הרגל הנו הליך יקר המגייס משאבים של נושים ושל המדינה וכי: " בתוך אותו מיגרש, לא נידרש מהחייב לעשות הרבה. כל שעליו לעשות הוא לשלם תשלום חודשי אשר בדרך כלל מהוה אך טיפה בים הנשייה כלפיו, להגיש דוח כספי על הוצאותיו והכנסותיו פעם בחודשיים ולשתף פעולה עם הנאמן על נכסיו. בהניח שהחייב מיתנהל בתום לב, דרישות אלה צנועות ביותר. משכך, עמידה דבקנית מדויקת בדרישות תנאי צו הכנוס היא בבחינת תנאי בלעדיו אין לקיומו של ההליך ולקבלת הפטר בסיומו לפי סעיף 63(1) לפקודה הקובע מפורשות שאחת העובדות המסייגות מתן הפטר, היא שבמהלך פשיטת הרגל נהג החייב בחוסר תום לב, במטרה לנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל". כן ראה ע"א 3296/16 גרבש נ' עו"ד איתן ארז: "אין הצדקה ליתן קרש הצלה לחייב אשר בא לבית המשפט בידיים שאינן נקיות, ואין מקום לסייע לחייב שנהג שלא בתום לב". מהמסמכים שצורפו ע"י המנהל המיוחד, עולה כי החייב לא מסר אמת בחקירתו בפני המנהל המיוחד.
...
השאלה העיקרית העומדת לפני בית המשפט בבואו להכריע האם להיעתר לבקשת חייב ולהכריז עליו פושט רגל היא האם פעל בתום לב. על בית המשפט ליתן את הדעת להתנהגות החייב ותום ליבו לפני ובמהלך הליכי פשיטת הרגל (ראה בספרו של ש. לוין ו- א. גרוניס, פשיטת רגל - מהדורה שנייה, עמ' 169).
אלא שהחייב לא הזכיר כלל טענה זו. שוכנעתי כי התנהלותו זו של החייב אשר לא מסר אמת אף בפני ביה"מ, עת טען בלהט כי שילם את צו התשלומים מידי חודש בחודשו, כאשר לבסוף הסתבר כי אין המדובר בפיגור אחד (ושוב, לגביו ניתן היה אולי להניח כי מדובר בשגגה),אלא ב-9 פיגורים (!),אף בהתנהלות זו ,יש להעיד על דרכו של החייב שלא לדווח אמת ולנסות להציג מצגים שאינם נכונים בפני בעלי התפקיד.
לאור כל האמור ,שוכנעתי כי הבקשה לא הוגשה בתום לב (עת החייב העלים את חובו לאילנה והעדיף אותה על יתר נושיו) וכי החייב התנהל בהליך בחוסר תום לב: השיב תשובות שאינן אמת למנהל המיוחד, נהג להעביר משכורתו לחשבון אילנה בעודו בהליך ולשלם לה חובות, טען בפני ביה"מ בתוקף טענה שהתבררה כלא נכונה אף היא, כאילו עמד בצו התשלומים.
כל התנהלותו זו של החייב מעידה כי הוא מבקש לנצל את ההליך לרעה ולפיכך, אין מנוס אלא להורות על ביטול ההליך וזאת לבקשת המנהל המיוחד והכנ"ר. לפיכך אני מורה על מחיקת הבקשה לפשיטת רגל על כל השלכותיה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

צו לכנוס נכסי החייב ניתן ביום 31.10.16 בגין חובות מוצהרים בסך 424,560 ₪ ל-9 נושים.
התכלית השנייה נועדה לאפשר לחייב, בנסיבות מתאימות, לחזור לפעילות כלכלית נורמלית, תוך שמיטת חובותיו, במלואם או בחלקם, בתנאי או ללא תנאי (ראו: רע"א 2282/03 גרינברג נ' כונס הנכסים הרישמי פ"ד נח(2) 810, 814 (2004)) לצד תכליות ספציפיות אלה לפקודת פשיטת הרגל, עומדות התכליות הכלליות שביסוד כל דבר חקיקה, המעוגנות ביסודות השיטה, ומהן – ההגנה על תקנת הציבור והשמירה על שילטון החוק (עניין בנבנישתי, עמ' 206).
...
נראה כי יישום המבחנים הרלוונטיים לענייננו מוביל למסקנה כי החייב מתנהל בחוסר תום לב במהלך שהותו בהליך.
כאמור קיים אינטרס כי חייבים יעידו אמת בפני המנהל המיוחד ובפני בית המשפט ומי שלא עושה כן, מעיד על עצמו כי אינו מתאים להליך פשיטת רגל ודין בקשתו להידחות.
סוף דבר, בקשתו של החייב להכרזתו כפושט רגל נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה פש"ר 23151-10-18 בוגי נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח' לפני כב' השופטת ישראלה קראי-גירון בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 להלן: "הפקודה" בעיניין: בוגי יעקב איתן, ת"ז 27991827 להלן: "החייב" בעיניין: הכונס הרישמי מחוז חיפה להלן: "הכונ"ר" ובעניין: עו"ד ליעד יוסף להלן: "המנהלת המיוחדת" פסק דין
לפניי שתי בקשות: האחת, בקשת החייב להכריז עליו פושט רגל, והשנייה, בקשה במסגרת דו"ח מסכם שהגישה המנהלת המיוחדת לבטל ההליך לאור היתנהלות החייב בהליך, אופן יצירת החובות והעובדה כי זה נימנע מלשלם מזונות ילדיו כפי שהושתו עליו בהחלטות חלוטות.
בע"א 44/18 פלוני נ' הכונס הרישמי (17.1.19) נאמרו על ידי הרכב השופטים עברון, אילנות וא' שטיין דברים היפים גם לענייננו: "בעיניינו של המערער ניתן צו כנוס ביום 11.11.2015. כפי שהוברר החובות בדין קדימה מסתכמים ב-180,781 ש"ח, מתוכם 177,343 ש"ח בדין קדימה עבור מזונות –והמערער אינו יכול לקבל הפטר בגינם אלא בהתקיים הנסיבות המיוחדות כאמור בסעיף 69(א)(3) לפקודת פשיטת הרגל, ונדמה כי לא זה המקרה. בקופה סכום נמוך מכך בהרבה (אלפי שקלים בודדים) ואין מקורות כספיים נוספים; כך שהנושים האחרים לא יזכו לקבל דבר.
...
די בכך כדי להצדיק המסקנה כי דין ההליך להתבטל, משום שהחייב בהתנהלותו מלמד כי אין הוא מתאים להליך ואין כל הצדקה להוסיף ולהעניק לחייב הגנת ההליך כאשר הוא אינו מצדיק ניהול ההליך בעניינו.
לסיכום לאור כל האמור לעיל ולאחר ששקלתי גם את נסיבותיו של החייב, אני סבורה כי בחינה כוללת של הדברים מעלה כי הנימוקים המחייבים את ביטול ההליך גוברים.
לפיכך אני מורה על ביטול ההליכים בתיק, על מחיקת הבקשה העיקרית ועל ביטול צו כינוס הנכסים וביטול החלטות הביניים שניתנו בהליך זה, ועיכוב הליכים שניתנו.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 20.04.2022 הגיש הנאמן את הכרעות החוב, האחת מיום 14.09.2020, אשר אושרה באופן חלקי על סך של 1,173,510 ₪, והשניה מיום 25.04.2021, אשר אושרה במלואה על סך של 1,190,860 ₪ לאחר צירוף תחשיב חוב הכולל הפרישי הצמדה וריבית.
תקנה 76(א) לתקנות פשיטת הרגל קובעת: "תביעת חוב תערך לפי טופש 21, תאומת בתצהיר של הנושה או של מי שהוא הרשה ותוגש לכונס הרישמי או לנאמן, אם נתמנה, תוך ששה חדשים מיום מתן צו הכנוס.." תקנה 93(א) לתקנות פשיטת הרגל קובעת: "הנאמן יבדוק כל תביעת חוב ועל מה היא מסתמכת ויחליט אם לאשרה כולה או חלקה, לדחותה או לידרוש ראיות נוספות לה ; תוך תשעים ימים מיום שהתביעה הגיעה לידיו חייב הנאמן להמציא לנושה החלטתו המנומקת." מכאן שאין זה מתקבל על הדעת כי כונס הנכסים שמונה בתיק אחר ביחס לנכסי חייב אחר, הוא שיכריע בתביעות חוב בהליך פשיטת הרגל של החייב, שעה שאין לכונס הנכסים כל סמכות שבדין לעשות כן, ושעה שלחייב מונה נאמן שבדק והכריע בתביעות החוב.
...
עמדת הכונס הרשמי הכונס הרשמי סבור שיש לדחות את הבקשה להסמיך את כונס הנכסים להכריע בתביעות החוב בתיק פשיטת הרגל, אולם משהגיש הוא תביעת חוב בשם הנושה רוביקון, הכונס הרשמי אינו רואה מניעה להעביר לעיונו תביעות חוב והכרעות חוב שניתנו בעניינם של יתר הנושים המעקלים, כפוף לכללי החיסיון הקבועים בדין.
דיון והכרעה לאחר עיון בטיעוני הצדדים באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
סיכומו של דבר, בקשתו של כונס הנכסים נדחית.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מאחר ולא היה באפשרותו של החייב לשלם לילדיו מזונות ומדור, הוסכם בין היתר כי עם אישור הסכם הגירושין על ידי בית הדין הרבני, מחצית הדירה תועבר אגב הגירושין לבעלותם של הילדים והמחצית השנייה לבעלותה של המשיבה, וזאת כתשלום עבור מזונותיה, כתובתה ופיצויי גירושין.
ביום 10.8.2016, שלושה ימים בלבד לאחר אישורו של הסכם הגירושין, ניפתחו הליכי פשיטת רגל בעיניינו של החייב, עת הוגשה בקשת נושה למתן צו כנוס לנכסי החייב ולהכרזתו פושט רגל.
...
נוכח המסקנה כי המשיבה פעלה בחוסר תום לב בקבלת הזכויות בדירה, מתייתר הצורך לדון בקיומו של התנאי המצטבר הנוסף הנדרש לשם החלת החריג לפי סעיף 96(ג)(2) לפקודה- מתן תמורה בת ערך.
סיכומו של דבר, העברת זכויותיו של החייב בדירה למשיבה ולילדים היתה הענקה אסורה לכל דבר וענין, ומשכך יש להורות על ביטולה כמבוקש על ידי הנאמן.
סוף דבר אשר על כן, בקשת הנאמן מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו