החלטת המשיבה להוציא את הצוו כנגד המבנה הנידון, עומדת בנגוד להנחיות ואף עולה עולה כדי אכיפה בררני, שכן בהתאם למדיניות האכיפה הנוהגת במיגזר הערבי, מקרים מסוג זה מטופלים ע"י הוועדה המקומית עירון ולא ע"י היחידה הארצית, מה עוד שמדובר בשכונה שהיא כולה מבונה ובמבנה ששלב בנייתו מיתקדם מאוד ולכן לא היה מקום להוציא לגביו צו הריסה מנהלי.
הריסת ריצפת הבטון מסוכנת שכן תיגרום לקריסת קיר תמך שגובהו כ- 10-11 מ' ומתחתיו בית מגורים מאוכלס.
בכל הנוגע לחוו"ד המהנדס, הצהיר ב"כ המשיבה כי "אם רוצים לבצע את צו ההריסה, יוציאו אנשי מיקצוע שיחוו דעתם איך אפשר להרוס בלי לפגוע".
עמדת המשיבה
בתגובתה לבקשה בכתב, טענה המשיבה כי:
הצוו הוצא על ידי מנהל היחידה הארצית לאכיפת דיני התיכנון והבניה לאחר שבמהלך הימים 25.7.21 – 11.8.21 קוימה חובת ההיוועצות במלואה – הן עם היועצת המשפטית של היחידה והן עם מ"מ מתכננת המחוז וגם ההודעה לראש הרשות המקומית מעלה עירון ניתנה כנדרש.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, מצאתי כי יש מקום להורות על עיכוב ביצוע הצו במעמד צד אחד עד לדיון במעמד שני הצדדים, בכפוף לחתימת המבקש על ערבות בסך של 10,000 ₪ שלא להמשיך בבניית המבנה נושא הצו, למשיבה ניתנה אפשרות להגיש התייחסותה לבקשה בכתב והיא עשתה כן.
הדיון בבקשה נקבע ליום 9.9.21 ואולם מאז נדחה (בהסכמה) מספר פעמים בשל אילוצי יומניהם של ב"כ הצדדים, בעיות בריאות וטענות ב"כ המבקש בדבר התקדמות הליך רישוי המבנה נושא הצו, עד שבסופו של דבר התקיים רק בחלוף כשנה, ביום 29.9.22.
בכל מקרה ולסיכום, אופק קידום התכנית תלוי בכמה משתנים
שנכון לעכשיו (ולפחות עד סוף חודש ינואר 2023) הם בסימן שאלה".
יד", ולנוכח חוות דעת המהנדס, שלא נסתרה ע"י המשיבה, בדבר הסיכונים הכרוכים
בביצוע ההריסה, אני סבורה כי הדבר הנכון לעשותו בשלב זה הוא לעכב את ביצוע הצו
בכחודשיים נוספים.
סוף דבר
מפני כל האמור לעיל, אני מחליטה לקבל את הבקשה בחלקה ומורה על עיכוב ביצוע הצו נושא הבקשה עד ליום 15.2.23.