מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צו הפסקה שיפוטי לשימוש אסור במקרקעין

בהליך ערעור פלילי אחר (עפ"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד קבע בית המשפט קמא בהחלטה כי אין ממש בטענת השהוי, משום שלהוצאת צו הפסקה שפוטי יש מספר תכליות, האחת – מניעה דחופה ומיידית של יצירת עובדות בשטח, והאחרת מניעת המשך שימוש חורג אסור, גם בדרך של הפסקת פעילות מסחרית שמתקיימת במקרקעין בנגוד לחוק, תוך הפקת רווח כלכלי.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הערעור להידחות, וכך אני מורה.
סיכום הבקשה לביטול צו ההפסקה נדחית, והצו ייכנס לתוקף במועד מתן ההחלטה.
המערערת תשלם למשיבה הוצאות משפט בסך 7,000 ₪ בתוך 30 יום ממועד המצאת החלטה זו, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן ההחלטה ועד התשלום בפועל.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מחוזיות (תו"ח) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לצוו הפסקה שפוטי לפי סעיף 236 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק התיכנון והבניה"), שיורה על הפסקת השמוש האסור במקרקעין הידועים כגוש 6010, חלקה 77, נ.צ. 180475/660199 המצויים באיזור (להלן: "צו הפסקה שפוטי").
...
לטענת המשיבים, יש לדחות את הבקשה למתן צו הפסקה שיפוטי על הסף לנוכח השיהוי הרב בהגשתה, באופן המאיין את הצורך והעילה לקבלת צווים זמניים, בטרם הוכרע ההליך של בקשה להטלת קנס, לגופו, שממילא קבוע לדיון בפני בית המשפט, להקראה.
דיון והכרעה- לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, מצאתי כי דין הבקשה להידחות, שכן ניהול ההליך עומד בסתירה מהותית לעקרונות הצדק וההגינות המשפטית, זאת בהתאם לסעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי"), זאת כפי שיוטעם להלן.
מכלל האמור לעיל, שוכנעתי כי קיום דיון בבקשה להפסקת צו שיפוטי במקרה הנדון כרוך בפגיעה חריפה בתחושת הצדק וההגינות המצדיק את דחיית הבקשה להוצאת צו הפסקה שיפוטי.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאמור, סעיף 236 לחוק המפורט מעלה, קובע כי לבית המשפט שיקול הדעת באם להעתר לבקשה או לדחותה, כך כלשונו "רשאי להורות על צו" מכאן שעל בית המשפט להכריע ותוך הישענותו על "ראיות לכאורה" לבצוע השמוש האסור ובעניינינו עולים קשיים רבים אשר מונעים ממני ליתן צו הפסקה שפוטי ובכלל זה המחלוקת הבסיסית בדבר הבעלות על המקרקעין, קיומו של רישיון העסק, התוכנית הרלוואנטית החלה על המקרקעין ועוד המיועדות לבירור עובדתי/משפטי מעמיק.
...
ביום 24.1.23, התקיים דיון נוסף בבקשה, בה העלו הצדדים טענות נוספות, בין היתר בעניין סמכויות הרשות לאכיפת דיני המקרקעין, הפקעת הקרקע ע"י עיריית אור יהודה, ייעוד הקרקע ועוד, וכן סיכמו הצדדים טענותיהם בעל פה. לטענת המשיבה, יש לדחות את הבקשה למתן צו הפסקה שיפוטי על הסף לנוכח אכיפה בררנית כנגדם וכן בשל ניצול לרעה של ההליך השיפוטי.
כאמור, סעיף 236 לחוק המפורט מעלה, קובע כי לבית המשפט שיקול הדעת באם להיעתר לבקשה או לדחותה, כך כלשונו "רשאי להורות על צו" מכאן שעל בית המשפט להכריע ותוך הישענותו על "ראיות לכאורה" לביצוע השימוש האסור ובענייננו עולים קשיים רבים אשר מונעים ממני ליתן צו הפסקה שיפוטי ובכלל זה המחלוקת הבסיסית בדבר הבעלות על המקרקעין, קיומו של רישיון העסק, התוכנית הרלוונטית החלה על המקרקעין ועוד המיועדות לבירור עובדתי/משפטי מעמיק.
לעניין זה יפים דבריו של כבוד השופט שלמה איזקסון בהחלטתו בעניין רשות השידור (ראו בב"נ (שלום ת"א) 2406-06-19 וועדה מקומית לתכנון ובניה-גבעתיים נ' ניצני הפסגה בע"מ (16.6.22)): "הגשת מספר הליכים שונים, במקביל, מצד הרשות המקומית בגין אותו מתחם השידור ואותו המקרקעין, לאחר שמשך מעל 50 שנים שקטה הרשות המקומית על שמריה, מעלה תהייה שמא השיקולים העומדים בבחירת ההליך הנוכחי שבפניי, דהיינו הגשת בקשות לצווי הפסקת שימוש במתקנים במתחם השידור הינם שיקולים זרים ולא רלוונטיים ובעצם נעשה מצידה שימוש לרעה בהליכי משפט, כמנוף להשגת הישגים בהליכי משפט מקבילים" מכלל האמור לעיל, שוכנעתי כי היעתרות לבקשה לצו הפסקה שיפוטי במקרה הנדון כרוך בפגיעה חריפה בתחושת הצדק וההגינות המצדיק את דחיית הבקשה.
לאור האמור, הבקשה נדחית.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לצוו הפסקה שפוטי לפי סעיף 236 לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק התיכנון והבניה"), שיורה על הפסקת השמוש האסור וסגירת המקום במקרקעין הידועים כגוש 6777 חלקות 11-12 ו-16, נ.צ 181303/659111 המצויים בתחום מיגבלת דרך ראשית ביישוב איזור (להלן: "צו הפסקה שפוטי").
...
ביום 28.02.2023, התקיים דיון נוסף בבקשה, בו חזרו הצדדים על טענותיהם בגין עניין סמכויות הרשות הארצית לאכיפת דיני המקרקעין, ייעוד הקרקע, שיהוי בהגשת הבקשה ועוד, וכן סיכמו הצדדים טענותיהם בעל פה. טענות המשיבים: לטענת המשיבים, יש לדחות את הבקשה על הסף ממספר טעמים.
הן ההליך הפלילי והן ההליך האזרחי אשר מתקיימים בו זמנית, לא מניחים על הדעת להיעתר לבקשת המבקשת.
מכלל האמור לעיל, שוכנעתי כי היעתרות לבקשה לצו הפסקה שיפוטי במקרה הנדון כרוכה בפגיעה חריפה בתחושת הצדק וההגינות של המשיבה, המצדיקה את דחיית הבקשה.
לפיכך, אני דוחה את הבקשה למתן צו הפסקה שיפוטי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו