על פי עובדות כתב האישום המתוקן, הנאשם החזיק וביצע בפועל שימוש אסור של הפעלת עסק לאחסנת ציוד ומוסך לתיקון כלי צמ"ה, במקרקעין הידועים כגוש 8894 חלקה 62 ביישוב כפר ברא, בהקף של כ-2,000 מ"ר. החל משנת 2012 מבצע הנאשם במקרקעין שימוש חורג, והחל מיום 25.10.17 מבצע הנאשם שימוש אסור ללא היתר בניה כדין בסככה ובשטח פתוח במקרקעין, בשטח כולל של כ-2,000 מ"ר, לשם הפעלת העסק לאחסנת ציוד ומוסך לתיקון כלי צמ"ה.
על המקרקעין חלות תכניות המייעדות את המקרקעין ל"איזור חקלאי/נוף כפרי פתוח" ומשנת 2001 המקרקעין הנם "קרקע חקלאית מוכרזת".
ההפרש בין השווי שהיה למקרקעין שבהם נעשה השמוש האסור אילו אותו שימוש היה מותר לבין שוויים של המקרקעין לפי התכניות החלות עליהם הנו בסך של 24,650,000 ₪.
בהמשך, הוגש כתב האישום, הוגשה בקשה למתן צו הפסקה שפוטי, וחרף הצוו השפוטי שניתן המשיך הנאשם את השמוש האסור, עד לעת האחרונה אז הופסק השמוש.
לפיכך, נוכח העובדה שהנאשם, לבסוף, הפסיק את השמוש האסור ופינה את המקרקעין, מהלך שגרם לו לנזק כלכלי, עתר ב"כ הנאשם לחרוג לקולא משעור הקנס המינהלי הקצוב.
...
בבואי ליישם הנחיות בית המשפט המחוזי הנכבד, כמפורט בפסקי הדין דלעיל, באתי לכלל מסקנה שלא הוכחו לפניי נסיבות מיוחדות, חריגות ויוצאות דופן שיש בהן כדי להביא להפחתה מן הקנס המנהלי הקצוב, ואולם, מצאתי למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם הקנס ההולם.
כאמור, נוכח הודאת הנאשם בהזדמנות הראשונה, החרטה הכנה שהביע, החסכון בזמן שיפוטי יקר, הפסקת השימוש האסור ופינוי המקרקעין (גם אם באיחור), החלטתי למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם הקנס אותו קבעתי.
לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם קנס כספי בסך 300,000 ₪ או 90 ימי מאסר תמורתו.