]המשנה לנשיאה (בדימוס) נ' הנדל:
בעתירה שבכותרת – שבירורה התעכב על רקע הליכים שעסקו בסוגיות קרובות (ראו החלטות מיום 7.10.2018, 18.3.2019, ו-6.8.2020) – ביקשו העותרות להורות למשיבים לנמק "מדוע לא ירשום המשיב 1 ילדים של בנות זוג בנות אותו מין, כילדים של שתי בנות הזוג (ולא רק של היולדת), בהסתמך על 'הודעה בדבר לידה' [...] כאשר עסקינן בשתי אמהות להן זיקה גנטית ליילוד (האחת, זו שנשאה את ההיריון וילדה, והשנייה, זו ש'תרמה' את הביצית, והיא למעשה האם הביולוגית), וזאת, כאשר ההליך בוצע בחו"ל".
אולם, ביום 29.11.2021 עידכנו המשיבים כי התברר להם שביום 14.10.2020 ניתן בבית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב – יפו "צו הורות פסיקתי לפיו [עותרת 1] היא אימם של הקטינים נוסף להורותה של [עותרת 2], וזאת החל ממועד מתן הצוו", וכי כחודשיים ימים לאחר מכן נרשמה עותרת 1 במירשם האוכלוסין כאם נוספת לקטינים.
לדעת המשיבים, "מן הראוי היה שהעותרות יעדכנו" על אודות ההתפתחויות האמורות – ובכל מקרה, דין העתירה להמחק, שעה שהיא "התייתרה ואינה רלוואנטית עוד". עותרת 2 הצטרפה לעמדה זו, אך עותרת 1 עומדת על בירור העתירה, הן משום שהיא חפצה בהכרה ש"הורותה כלפי הקטינים אינה פועל יוצא מזוגיותה אלא מהקשר הגנטי בין הקטינים לבינה", והן "בשל הזכויות השונות המגיעות לה מיום לידת הקטינים ולא מיום מתן הצוו". באת כוחן של העותרות, ביקשה, איפוא, "ליתן הוראות בדבר המשך ניהול העתירה", ולאפשר לעותרות להגיב להן.
אכן, הליך כינון ההורות מכוח "זיקה לזיקה" שונה מן האופן בו נוצרת הורות המבוססת על זיקה ביולוגית ישירה ליילוד (ראו, למשל, שם; בג"ץ 4635/16 צור-וייסלברג נ' מנהל מינהל האוכלוסין במשרד הפנים (26.7.2020); ובע"ם 5544/18 היועץ המשפטי לממשלה נ' איילון (14.2.2021).
...
לדעת המשיבים, "מן הראוי היה שהעותרות יעדכנו" על אודות ההתפתחויות האמורות – ובכל מקרה, דין העתירה להימחק, שעה שהיא "התייתרה ואינה רלוונטית עוד". עותרת 2 הצטרפה לעמדה זו, אך עותרת 1 עומדת על בירור העתירה, הן משום שהיא חפצה בהכרה ש"הורותה כלפי הקטינים אינה פועל יוצא מזוגיותה אלא מהקשר הגנטי בין הקטינים לבינה", והן "בשל הזכויות השונות המגיעות לה מיום לידת הקטינים ולא מיום מתן הצו". באת כוחן של העותרות, ביקשה, אפוא, "ליתן הוראות בדבר המשך ניהול העתירה", ולאפשר לעותרות להגיב להן.
עם זאת, אין צורך להרחיב בעניין, הואיל ומקובלת עלי עמדת המשיבים ועותרת 2, כי העתירה הפכה תיאורטית, כך שדינה להימחק.