מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

צבירת ימי מחלה למורה בתיכון

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פתח דבר אורית טנא ז"ל (להלן – המנוחה), עבדה בעריית חולון 38 שנים: בין 1.9.1973 ל-31.8.1996 עבדה כמורה בתיכון קוגל ובין 1.9.1991 ל-30.11.11 עבדה כרכזת מחויבות אישית וקצינת ביקור סדיר בחולון (להלן גם – התפקיד המינהלי).
לפיכך, בנסיבות בהן קיימת צבירה נפרדת של ימי מחלה בגין תפקידים שונים, עליהם חלות מערכות הסכמיות שונות, הרלוואנטיות לארגונים יציגים שונים, אף אם אצל אותו מעסיק, היה על העזבון להצביע על מקור משפטי המקנה למנוחה את הזכות לצבירת ימי המחלה כעובדת הוראה בנוסף לאלו בתפקיד המינהלי ומשלא עשה כן, למעט הטענה כי מדובר באותו מעסיק – הרי שלא הוכיח את התביעה (השווה: סע' 33.270 לתקשי"ר).
...
יוצא אפוא, שבעת פרישתה מתפקיד עובדת הוראה המנוחה לא היתה זכאית לפדיונם של ימי המחלה שצברה, ובעת פרישתה מתפקידה המנהלי, לא הצביעה על הוראת דין המקנה לה זכות לגרירת ימי המחלה מתקופת עבודתה בהוראה, לצורך פדיונם.
בנסיבות האמורות – דין התביעה להידחות וכך אני מחליטה.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלה העובדות העולות מכתב התביעה ומתצהיר התובע, שלא נסתרו: התובע שימש כמורה בבי"ס תיכון מקיף בג'לג'וליה, במשך שנים רבות, משנת 1986.
45.2 לקבוע כי הליך הפיטורים נעשה בנגוד לדין, לאחר המועד הקובע לפיטורי עובד הוראה וללא עריכת שימוע כדין; 45.3 להורות לנתבעת לערוך לתובע גמר חשבון כדין; 45.4 להורות לנתבעת להעביר אל קרן הפנסיה בה מבוטח התובע ולקרנות ההשתלמות מכתב שיחרור שיאפשר את שיחרור הכספים הצבורים לזכות נאדר והעברתם לידיו; 45.5 להורות לנתבעת, לשלם לתובע תשלום בגין השלמת פצויי פיטורים, דמי הבראה, פדיון ימי מחלה, פדיון חופשה וכיוצ"ב בתוספת פצויי הלנה; 45.6 לחייב את הנתבעת, לשלם לתובע פצויי פיטורים בגין פיטורים שלא כדין בגובה 18 משכורות ובסך הכל 123,534 ₪.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת הנתבעת תשלם לתובע סך 82,356 ₪ בצירוף הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
בנוסף אנו מורים לנתבעת לפעול כדלקמן, זאת בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין: לערוך לתובע גמר חשבון כדין ולשלם את הזכויות הנובעות מכך.
בשים לב להתנהלות הנתבעת, אי הגשת תצהירים ואי מילוי אחר הוראות בית הדין, אנו קובעים כי הנתבעת תישא בהוצאות שכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪, צמודים כחוק מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם סיום עבודתה במכללה, המשיכה התובעת בעבודתה כמורה בבית הספר התיכון 'בית וגן' כעובדת עריית בת ים. בשנת 2010 חלתה התובעת וכושר עבודתה ירד.
דיון והכרעה א) חישוב מספר ימי המחלה אותם זכאית התובעת ליגרור ההסכם הקבוצי קובע כי עובדי הוראה זכאים ליגרור ימי מחלה לא מנוצלים שנצברו לזכותם אצל מעסיק קודם למעסיק הנוכחי, בכפוף לתנאים שנקבעו בהוראות ונהלים של משרד החינוך, ובכללם התקנון.
...
את התוצאה, היא מספר ימי המחלה השבועיים, הכפילה המכללה ב- 4 שבועות בחודש (בהתאם לחוזר משרד החינוך) ואת התוצאה הכפילה ב- 10 חודשי עבודה בשנה.
ז) גובה פיצוי הלנה לטעמנו בין הצדדים הייתה שרועה מחלוקת כנה בדבר זהות הגורם שעליו היה לשלם את הסכומים שלעיל.
סוף דבר: התביעה מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע, עבד כמורה לאנגלית ויועץ חינוכי בתיכון העל יסודי וכפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי בבאר יעקב החל משנת 1998 עד ליום 31.8.2017 (מועד תחילת עבודתו אצל הנתבעת שנוי במחלוקת בין הצדדים לאור רכישת הבעלות בבית הספר על ידי הנתבעת בשנת 2011 מבעלות קודמת שפורקה).
בסיכומיו טוען התובע הוא זכאי לפדיון ימי מחלה חרף העובדה שגילו ביום הפרישה נמוך מ- 55, וזאת מכוח תקנון עובדי ההוראה, המקנה לדידו פיצוי בעבור חופשת מחלה צבורה בלתי מנוצלת, בין היתר במקרה של פרישה לגימלאות מחמת מצב בריאותי.
...
לאור האמור הגענו לכלל מסקנה שעל הנתבעת לפעול בהתאם להסכמה הדיונית ולהעביר לתובע את הטופס שהועבר אליה במהלך הדיון חתום על ידה.
סוף דבר: הנתבעת תעביר לתובע בתוך 14 ימים ממועד קבלת פסק הדין טופס מאת מינהל כ"א בהוראה לעניין ימי מחלה שהועבר לידיה במהלך הדיון מיום 4.3.2019 חתום על ידה.
בהתחשב בנסיבות האישיות הקשות אליהן נקלע התובע, ומשהתקבלה התביעה, אף אם בחלק קטן שלה, מצאנו לנכון שלא ליתן צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי בהתאם להמלצת הרופא התעסוקתי מיום 24.4.18, נאלצה התובעת לנצל עד לפרישתה בפועל (31.8.18) , 143 ימי מחלה שעמדו לזכותה בתוספת 30 ימים במצטבר לאחר התאונה ובסה"כ 173 ימי מחלה.
התובעת מבקשת לפצותה בגין הפסד שכר לתקופה של 24 חודשים, ממועד התאונה (30.8.16) ועד ליום הפרישה בגיל 52, בחודש אפריל 2018, בסך 60,300 ש"ח. הפסד שכר בשנת 2016 התובעת העידה בבית המשפט, כי למעט 9 ימי חופשת מחלה בחודש ספטמבר 2016, המשיכה לאחר התאונה בעבודתה כשכירה, מורה מחנכת לתלמידים ברצף האוטיסטי בתיכון שוהם וכן, כעצמאית.
עיון באישורי המחלה שצירפה התובעת לתיק המוצגים מטעמה, נספח ג' מלמד כי למעט ימי מחלה בודדים בסמוך לתאונה בשנת 2016, לא נעדרה התובעת מעבודה בתיכון שוהם עד לעזיבתה שם בחודש ספטמבר 2017, עובדה אשר אינה מתיישבת עם טענתה שבנידון.
...
בנסיבות אלה, סבור אני, כי בגין התקופה הסמוכה שלאחר התאונה נזקקה התובעת לסיוע ועזרה מוגברים של משפחתה, החורג מעזרה רגילה, המצדיקים פסיקת הוצאות עזרת זולת על דרך האומדנה בסכום גלובלי סך של 15,000 ₪.
כאשר לאלה מתווספת העובדה כי נרשם במסמך רפואי רשמי, רופאת המשפחה בקופת החולים בסמוך למועד התאונה, מפיה של התובעת, תחת תלונותיה כי היתה מעורבת בתאונת דרכים שארעה בחזרתה מהעבודה לביתה, סבור אני כי הנתבעת הרימה את נטל השכנוע והבאת הראיה להוכחת הטענה כי תאונת הדרכים הינה תאונת עבודה.
אשר על כן, הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 82,500 ₪ (במעוגל) בתוספת שכ"ט עו"ד כדין ואגרה כפי ששולמה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו