התובע הוא עו"ד.
הנתבעים, אב ובניו, נקלעו למצב של חידלות פרעון מוחלטת בגין עסק שניהלו.
הנתבעים טוענים כי גם החבות לתשלום שכר הטירחה לתובע, חוסה תחת כנפי הליך הפש"ר והיא חוב בר תביעה אך ורק במסגרת הליך זה, כמו כל נושה אחר.
גם על פי פסיקת הערכאות שדנו בנושא, נקבע כי עו"ד אינו זכאי לתבוע את לקוחו לשעבר בגין חוב שכר טירחה הנובע מהתקשרות שעילתה טרם מתן צו הכנוס, שכן חוב זה נכלל בגדר החובות עליהם חל צו ההפטר.
משמע, הקביעה שהחוב היה בר תביעה במסגרת הליך הפש"ר, בהכרח מנביעה כי לא ניתן לתבוע אותו מחוץ להליך, כל עוד לא ניתנה רשות של בית המשפט של הפש"ר.
בפש"ר (חי') 53135-07-15 עינת חובן נ' הכנ"ר נדון מקרה דומה, בו ביקשה עוה"ד שייצגה את החייבים בהליך, רשות מביהמ"ש של הפש"ר להגיש נגדם תביעה כספית נפרדת לאחר שניתנו צוי כנוס ואושרה תכנית פירעון.
חשוב להבהיר כי בעניינינו לא חל החריג הקבוע בסעיף 87(א) לפקודה המטיל מיגבלות על יכולתו של נאמן להפרע מכספים ששילם החייב, בתום לב לעורך דינו, על אף ידיעת עורך הדין על מעשי פשיטת הרגל שבגללם ניפתחו ההליכים, וזאת נוכח האמור בסעיף לפיו החריג מצומצם אך ורק למימון הוצאות משפט בהתנגדות חייב להליכי פשיטת רגל, להבדיל מניהול הליכי חידלות הפרעון של החייב לאחר שניתן צו כנוס לנכסיו (עניין קרויז, פסקה 6); שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת רגל 391 (מהדורה שלישית, 2010)).
...
לכן, גם אם יוכיח התובע את כל הנטען על ידו, דין התביעה להדחות בשל טעמים משפטיים טהורים.
חבותם נובעת מהסדרת ההפטרים שניתנו להם, הם אלה המגבשים את החיוב הכספי שלהם על פי התביעה, ולכן דין הבקשה להידחות.
אמנם היקף השירות המשפטי ובהתאם היקף התשלומים עשוי היה להשתנות בשים לב להתמשכות הליכי פשיטת הרגל, התפתחותם וההליכים הצפויים, אך כל עוד השירות נובע מאותה התקשרות ראשונית, שנערכה טרם צו הכינוס, הרי שכל התשלומים שהיו צפויים לפני הפטרו של החייב כלולים בגדר הגדרת "חוב בר תביעה" על פי הפקודה.נ" (ההדגשות שלי – נ'מ'ש')
לפיכך, הרי שלאור סעיפי הפקודה שצוטטו לעיל ולאור הפסיקה בצוטטה, מנוע בית משפט זה מלדון בתביעת התובע כל עוד לא ניתן אישור לכך מבית המשפט של הפש"ר.
אני מורה על עיכוב ההליך למשך 90 יום, כדי שהתובע יגיש בקשה למתן רשות להגשת תביעה זו לבית המשפט של הפש"ר.
ככל שלא יוגש אישור כאמור – תימחק התביעה.