מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פשיטת רגל כתחליף לתשלום לנושים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הליכי פשיטת הרגל, הגיש בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: המשיב 2 או בנק לאומי), אשר לטובתו רובץ עיקול על הדירה, בקשה לבית משפט קמא למתן הוראות, בגדרה התבקש בית המשפט להורות למשיב 1, בהיותו נושה מובטח, לממש את הדירה.
לטענת המבקשים, סכויי העירעור להיתקבל טובים, משום שלדידם, בית משפט קמא שגה עת הורה על מימוש הדירה, מבלי שעמדו לנגד עיניו השיקולים בדבר עצם כדאיות מימוש הדירה, והשלכות המימוש כלפי הנפשות המתגוררות בדירה; וכאשר לא נימנע מלבדוק חלופות אחרות למימוש הדירה, כולל הצעה להסדר חוב.
תגובת הכונס הרישמי הכונס הרישמי גורס, כי בהיתחשב בהצעת ההסדר שהוגשה על-ידי המבקשים, מן הראוי להעתר לבקשה לעיכוב ביצוע עד אשר תוכרע גורלה של הצעה זו. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובות המשיבים, ובצרופות השונות הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להיתקבל, בכפוף לכך שהמבקשים ימשיכו לשלם לנושה המובטח, הוא המשיב 1, את התשלום החודשי בגין הלוואת המשכנתא.
...
ביום 27.12.2015, ניתנה ההחלטה מושא הבקשה שלפניי, במסגרתה נעתר בית משפט קמא לבקשה למתן הוראות, בקובעו, כי "לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובשים לב להלכת ששון לוי, אני קובע כי הנכס ימומש על-ידי הנושה המובטח...". הבקשה לעיכוב ביצוע המבקשים ערערו לבית משפט זה על החלטתו של בית משפט קמא, ביום 2.2.2016, וביום 15.2.2016, הגישו את הבקשה המונחת לפניי.
משכך, סבור המנהל המיוחד, כי יש להיעתר לבקשה לעיכוב ביצוע, באופן שההליכים יעוכבו עד לזימונה של אסיפת נושים, במסגרתה יתברר האם הנושים מסכימים להצעת ההסדר.
תגובת הכונס הרשמי הכונס הרשמי גורס, כי בהתחשב בהצעת ההסדר שהוגשה על-ידי המבקשים, מן הראוי להיעתר לבקשה לעיכוב ביצוע עד אשר תוכרע גורלה של הצעה זו. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובות המשיבים, ובצרופות השונות הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להתקבל, בכפוף לכך שהמבקשים ימשיכו לשלם לנושה המובטח, הוא המשיב 1, את התשלום החודשי בגין הלוואת המשכנתא.
בנסיבות אלו, סבורני כי מאזן הנוחות נוטה לכיוונם של המבקשים, היות שמימוש הדירה עלול להסב להם נזק בלתי הפיך, וספק אם הם יוכלו להשיב את המצב לקדמותו, ככל שיזכו בערעורם.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בתקופה שלאחר הדיון השני, הציע החייב מספר הצעות להסדר נושים, אך המנהל המיוחד לא מצא כי אלה ראויות ובקש להכריז על החייב פושט רגל ולהורות על מימוש הדירה.
החייב בתגובה שב וחזר על הצעתו לתשלום סך של 550,000 ₪ לנושים וטען כי השלכתו והשלכת אישתו "לרחוב", כאשר ישנה (לתפיסתו) חלופה מתאימה – מנוגדת לפסיקה.
דיון סעיף 86א לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 (להלן: הפקודה) על זכות החייב פושט הרגל ומשפחתו למגורים וקובע כדלקמן: "היו כלולים בנכסי פושט הרגל מקרקעין המשמשים, כולם או מקצתם, בית מגורים לפושט הרגל, לבן זוגו או לבני משפחתו הגרים עמו, רשאי בית המשפט להורות שלא יימכרו אלא אם הוכח תחילה, להנחת דעתו, שיהיה לפושט הרגל, לבן זוגו ולבני משפחתו הגרים עמו, מקום מגורים סביר, או שהועמד לרשותם סידור חלוף.
...
עמדת כונס הנכסים הרשמי היא כי יש לקבל את בקשת המנהל המיוחד שכן במימוש הדירה יזכו הנושים בדיבידנד גבוה יותר.
התוצאה יש לקבל את בקשת הנאמן.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה פש"ר 37940-08-17 אלבו נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 60052 בפני כב' השופטת רבקה איזנברג בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 להלן: "הפקודה" בעיניין: משה אלבו, ת"ז 54151444 להלן: "החייב" ובעניין: הכונס הרישמי מחוז חיפה להלן: "הכונ"ר" ובעניין: עו"ד גבור מיכאל להלן: "המנהל המיוחד" החלטה
במקרה כזה, לא הייתה עומדת לחייב טענה לדיירות מוגנת ולכל היותר היה צריך הנושה המובטח לשלם לחייב דיור חלוף.
יחד עם זאת בפש"ר 4198-01-15 קלאורה נ. הכונס הרישמי ,התבררה (ע"י אותו מותב שפוטי),הדרך הראויה לבצוע החשוב וביה"מ הסביר שם כי ככל שייקבע שיש לחשב את שווי הנכס כתפוס תחילה, יהיו מצבים בהם התמורה שתתקבל ממכירה של נכס כתפוס, לא זו בלבד שלא תותיר יתרה לחלוקה בין נושיו "הרגילים" של החייב, אלא שהתמורה לא תספיק אפילו לכסוי החוב לנושה המובטח – בעל המשכנתא.
...
לא נעלמה מעיני טענת המנהל המיוחד כי יתכן ששווי הדירה כתפוסה יכול להיות גבוה יותר ולעמוד על 50% מהשווי המוערך ואולם, בהתחשב בהוצאות המימוש אותן לא הבאתי בחשבון ולאור מצבו של החייב כיום (נעדר אי כושר לחלוטין),שוכנעתי כי אם יסכים החייב לפדות זכויותיו בתכנית פירעון אשר תוסיף את הסך האמור-113,000 ש"ח, זאת בנוסף לכספים הצבורים בקופה, יהיה מקום לאשר תכנית פירעון זו. יחד עם זאת וככל שהחייב לא יסכים לפדות זכויותיו בסכום האמור ,הרי לצורך מתן החלטה בהעדר הסכמה, מן הראוי יהיה לברר תחילה עם השמאי את מס' האחוזים הראוי להפחתה במכירת הדירה כתפוסה ואף לברר האם בינתיים חל שינוי משמעותי כלשהוא בשווי הדירה מאז ניתנה ההערכה השמאית המצויה בתיק.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 15832-09-19 שומרון נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' פש"ר 15691-09-19 שומרון ואח' נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' מספר בקשה:11 לפני כבוד השופטת מרב בן-ארי בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: החייב: אברהם שומרון המשיבים: 1.כונס נכסים רישמי תל אביב 2.ערן קאופמן (נאמן) החלטה
ביום 7.3.21 החייב הוכרז פושט רגל ונקבעה בעיניינו תכנית פרעון לפיה יוסיף וישלם לקופת הכנוס סכום של 180,000 ₪ ב- 60 תשלומים חודשיים שוים ורצופים על סך של 3,000 ₪ כל אחד החל מחודש מרץ 2021 ואילך.
לפי הילכת ג'ינר (ע"א 10217/16 ב.ת.ב- בנייני תעשיה באר שבע בע"מ נ' רפאל ג'ינר (17.1.19)) פיצוי בגין פגיעה בכושר הישתכרותו של ניזוק פושט רגל הוא למעשה תחליף למשכורתו, שלולא הפגיעה בו הייתה, בדרך כלל, מוקנית לקופת הכנוס.
נציין כי לא הופחת הנכוי בסכום של 14,000 ₪, שכן אין נושיו של החייב נדרשים לשאת במקומו בחובות חדשים שהחייב יצר בהליך (במקרה זה – למוסד לביטוח לאומי).
...

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפועל יוצא, היתרה שנותרת לתשלום לנושים יחד עם ריבית והצמדה על פי סעיף 81 לפקודת פשיטת הרגל.
קבעתי כי ההליכים יחודשו ביום 2.10.22 וזאת, בין היתר, על מנת לאפשר לצדדים לשקול את החלופה שהוצעה על-ידי הכנ"ר. לאחר החלטה זו הוגשו מספר בקשות נוספות.
...
לאחר שעיינתי בעמדות הצדדים; בפרוטוקולים קודמים; בפסק הדין בהליך בעליון; בהליך הערעור על תביעת החוב; מאחר ובית משפט זה היה מעורב בהצעת המתווה ואף פסל אותו בהחלטה מיום 14.12.22 (להלן: "החלטת פסילת המתווה"), החלטה שעליה הוגש הערעור בעליון, קובעת אני כי דין הבקשה להידחות משלל טעמים, לא כל שכן משקלם הצטבר.
לאחר החלטת בית המשפט העליון הגישה המבקשת בקשה לחתום על פסיקתא המורה על העברת המניות על שמה, שכן לטענתה התקיימו לכך התנאים; ביום 5.2.24 התקיים דיון בבקשה, בסיומו ניתנה החלטתי ובתמצית הורתי כי רק עם תשלום מלוא הכספים לנושים ובתנאים שמניתי, תחתם הפסיקתא.
מדברים אלו עולה ברורות כי הכנ"ר סבר שאין לאפשר למחלוקת היחידה שהתעוררה, שהינה בין המבקשת לברכה, כדי ל"חבל" במתווה כולו.
אין כל תרמית או הטעיה או סיבה אחרת המוכרת בדין המצדיקה התערבות בפסק דין זה. ושוב אציין את שאמרתי בדיונים – אם סבורה המבקשת כי עשתה מקח טעות ומשלמת היא מחיר גבוה מדי עבור הנכס, מדוע עומדת היא על קיום המתווה? כיצד אפשר מחד, לעמוד על קיום המתווה ומצד שני לבקש את הפחתת התמורה עבור הוצאתו לפועל? מכל הטעמים הללו, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו