טענות המנהלת המיוחדת
המנהלת המיוחדת טוענת כי חובות החייב נוצרו כתוצאה מפתיחת בתי עסק אשר כשלו כתוצאה מהתנהלות לא תקינה, כאשר ריווחי העסקים שמשו לרכישת סמים ע"י החייב.
לחייב אין נכסים מהם יכולים נושיו להפרע וזו הסיבה לכך שהליך פשיטת הרגל הקודם בעיניינו בוטל, בהיעדר תועלת לנושים.
כך נקבע שם:
"התובעת הניחה תשתית עובדתית וראייתית ממנה ניתן להסיק כי הנתבעים, שהיו יחדיו הרוח החיה מאחורי החברה, התקשרו בשמה עם התובעת בעיסקה לקבלת הסחורה, בתמורה עליה הסכימו ובחתימה על הזמנת הרכש, תוך הצגת מצג כאילו החברה תשלם עבור הסחורה תמורה מלאה, הגם שבמהלך המשפט התברר כי לאור משאביה הכספיים של החברה, אין בידה לשלם בעבור הסחורה. הנתבעים הבינו היטב כי מצבה הכלכלי של החברה רעוע וניסו למצוא פיתרון לדחיית תשלום המקדמה, מבלי שטרחו להזהיר את התובעת כי אין כסוי למלוא התחייבות החברה כלפיה. התובעת סמכה על כך שהתשלום המלא עבור הסחורה יועבר לידיה, ולראיה כי מילאה את חלקה בהסכם וסיפקה את הסחורה לשביעות רצונה של החברה והנתבעים.
עם זאת, בעת הדיון בהפטר החייב מחובותיו, יהיה מקום לשקול את סיוג ההפטר, כך שלא יחול על החוב כלפי נושה זו. זאת, בהתאם לסעיף 63ב(3) לפקודה, אשר מסמיך את בית המשפט לקבוע סייגים להפטר מקום בו הוכח כי "פושט הרגל קיבל עליו חבויות חדשות או התחיל בעסקים חדשים בעת שידע שהוא חדל פירעון ומבלי שהיה לו יסוד סביר להניח שיוכל לעמוד בהתחייבויותיו".
ודוק: החייב נבדל מאישתו בעיניין זה, הן משום שפסק הדין האמור לא ניתן נגדה והן משום מסקנת המנהלת המיוחדת, כי החייב הוא ששמש כ"רוח החיה" בכל הנוגע ליצירת החובות כאמור.
...
בנסיבות אלה, סבורני כי אין מקום להחיל קביעות עובדתיות אלה על החייב ולבטל את ההליך בשל כך. אין בכך כדי לגרוע מסמכות המנהלת המיוחדת להעמיק חקירתה בכל הנוגע להתנהלות החייב בעניין זה, אולם כל עוד מבוססת מסקנתה על פסק הדין בלבד, ומקום בו כאמור החייב לה נתבע באותו הליך ופסק הדין לא ניתן נגדו, אין הדבר מצדיק את ביטול ההליך בשלב זה.
בעניין שירי אביר - דובר בתביעה שהוגשה נגד חברת חום קור ונגד החייב, במסגרתה טענה התובעת כי בינה ובין החייב התנהלה בשנת 2008 מערכת יחסים זוגית, במהלכה היא הלוותה לו, בהזדמנויות שונות, סכומי כסף המגיעים לסך של כ- 180,000₪, שלא הושבו לה, וזאת תוך הצגת מצג שווא ותרמית.
קביעות עובדתיות אלה, אשר נקבעו נגד החייב לאחר ניהול הליך משפטי בו השתתף החייב כנתבע, אכן מבססות את המסקנה בדבר חוסר תום לבו ביצירת חובותיו כלפי נושה זה. יחד עם זאת, בשים לב לכך ששאר פסקי הדין, כאמור, אינם מבססים בשלב זה מסקנה כזו ובהתחשב בכך שאין מדובר בחוסר חוקיות מהותי הנוגד את תקנת הציבור, וכן בהתחשב באינטרס השיקום של החייב, בחלוף הזמן, סבורני כי אין בפסק דין זה כדי להצדיק נקיטה בסעד הדרסטי של ביטול הליך פשיטת הרגל בכללותו.