]השופט א' א' לוי:
בפנינו שלוש בקשות לרשות ערעור, בהן שבה ועולה שאלת פרשנותה של תקנה 557 לתקנות התעבורה התשכ"א-1961, הקובעת כיצד נוהגים במי שנפסל על ידי בית המשפט מהחזיק ברישיון הנהיגה, כאשר תוקף רישיונו פקע (הפקדתו בבית המשפט) או שאבד (הפקדת תצהיר על האובדן).
ובאשר לניסיון לטעון כי לפי נוסחה של תקנה 557(ד) (ששוב אינה בתוקף), היא חלה גם על מי שרישיונו פקע לפני מתן גזר הדין, אמרה חברתי השופטת ט' שטרסברג-כהן ברע"פ 9237/99 רונן מאיר נ' מדינת ישראל, פ"ד נד(2), 481, 485:
"הפרשנות הנתנת לתקנה 557(ד) על ידי בא-כח המבקש לפיה בכל מקרה של פקיעת רישיון, גם אם פקע קודם לגזר הדין בו נפסל הרישיון, מתחילה הפסילה ביום הפקיעה, איננה מתקבלת על הדעת. אין להעמיד את מי שרישיונו לא היה בתוקף בעת שנפסל על ידי בית משפט מהחזיק בו במצב טוב יותר ממי שרישיונו היה בתוקף בעת שנפסל ...
"
דברים אלה של השופטת ט' שטרסברג-כהן מקובלים עלי במלואם, ואם כך היה הדבר שעה שתקנה 557(ד) היתה עדיין בתוקף, מקל וחומר שכך הוא הדין משעה שאותה תקנה בוטלה בשנת תשס"ג. ובמלים אחרות, בביטולו של אותו חריג שהיה קבוע בתקנה 557(ד), שאפשר להתחיל את מניינה של תקופת הפסילה, בנסיבות מסוימות, מיום פקיעת תוקפו של רישיון הנהיגה, הדגיש המחוקק כי ההסדר היחיד על פיו נוהגים הוא זה הקבוע בסעיף 42(א) לפקודה, היינו, שתקופת הפסילה תחל "ביום מתן גזר הדין אם לא הורה בית המשפט הוראה אחרת", ובכפוף לסייג הקבוע בסעיף 42(ג), לאמור, בחישוב תקופת הפסילה לא תבוא במניין התקופה שחלפה עד מסירת הרישיון לרשות שנקבעה לכך בתקנות.
...
בחודש כסלו תשס"ה (18.11.2004) באה בקשתו של ויכסלפיש למתן רשות ערעור בפני חברתי השופטת מ' נאור שהורתה בזו הלשון:
"הבקשה תועבר להרכב לדיון בשאלה כיצד תימנה פסילת רישיון נהיגה בנסיבות שבהן, מצד אחד, רישיון הנהיגה לא נמצא בידי בעליו, אך מצד שני, הרישיון לא אבד (תקנה 557 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, אשר תוקנה בשנת תשס"ג)."
לנוכח השאלה המשותפת העולה בשלוש הבקשות, החלטנו לדון בהן במאוחד.
לנוכח כל האמור, הייתי דוחה את הבקשות כולן.