תקנות שווי השמוש ברכב מגדירות את המונח רכב כהגדרתו בתקנות מס הכנסה (ניכוי הוצאות רכב), התשנ"ה – 1995, ואלה מגדירות "רכב" (בנוסח הרלבנטי): " אופנוע שסיווגו L3, רכב נוסעים
מבחינה נורמאטיבית, נראה כי לא ניתן לפרש את הוראות סעיף 2 (2) (ב) לפקודה, בנגוד ללשונו המפורשת, לפיה שר האוצר "יקבע את שוויו של השמוש ברכב". דהיינו, ככל ששר האוצר מצא לנכון שלא להסתמך על נתונים או מידע המצויים בידי הנישום כגון הקף הנסועה וסיווגה ובמקום זאת בחר נוסחה או אופן חישוב אחר המתחשב בממוצעים וסטטיסטיקה לקביעת שווי השמוש ברכב, אין הנישום זכאי לשנות מהנוסחה או אופן החישוב שקבע שר האוצר.
עם סיום הנסיעה וכיבוי הרכב מגיעים הנתונים לחברת האיתור ונוצרת רשומה הכוללת זמן התחלת הנסיעה, זמן סיום הנסיעה, מוצא, יעד וסה"כ ק"מ. נתונים אלה מועברים לחברת הוצאה מוכרת העורכת דוח של יומני נסיעה מפוצלים לפי נסיעות עסקיות ונסיעות פרטיות.
...
בהקשר זה, ראיתי לנכון להבהיר את הרעיון והתכלית שבקביעת תקנות שווי השימוש ברכב, בציטוט המקובל עליי, מעדותו של מר נחום שאול, נציג המשיב, כאשר נטען בפניו ששווי השימוש ברכב מסוים בשנת 2012 היה 44,000 ₪ ואילו העלויות הקבועות בפועל של אותו רכב באותה שנת מס היו 27,449 ₪ (ש' 16 ע' 195 לתמליל הדיון מיום 17.7.2016):
"תראה באותה מידה אני לא מתייחס לזה, בדיוק אותו דבר אם עלות ההחזקה הייתה 100,000 שקל באותה שנה הייתי מחייב באותו סכום שלפי התקנות. התקנות לא מתייחסות בכלל כמה עלות ההחזקה הייתה, היא יכולה להיות נמוכה יותר מהשווי והיא יכולה להיות גם כן גבוהה יותר מהשווי".
סוף דבר
לא יכולה להיות מחלוקת כי עם ההתפתחות הטכנולוגית על המחוקק ומחוקק המשנה ליצור חקיקה המתאימה להתפתחות זו המגשימה את תכלית קביעת מס האמת וגבייתו.
בית משפט של ערעור מס אינו אלא בוחן את שקול דעתו של המשיב עת קבע את השומות, כאשר אני מוצא כי במקרה דנן אין מקום להתערב בשקול דעת זה ועל כן יש לדחות את הערעור.
המערערת תשלם למשיב את הוצאות המשפט, ושכ"ט עו"ד בסך 40,000 ₪.