לא נתקבלו טענות העוררים כנגד דיות הראיות לכאורה באישום הראשון (ונאמר כי לגבי הראיות באשר לפרונמן באישום השני עוצמת הראיות חלשה למדי, שכן האישום בנוי אך על אמרתו שלו); כן נדחו טענותיהם לעניין חלופת המעצר, תוך שהודגש "שבעבירות סמים (שלא לצריכה עצמית) הכלל הוא המעצר והחריג הנדיר הוא השיחרור". עוד נקבע כי "אשר לחשש להתמשכות המשפט – דיה לצרה בשעתה. לכאורה העניין אינו כה מורכב".
בקשה לעיון חוזר נדונה, כאמור, ביום 26.5.08.
סעיף זה קובע כי
"עציר או משוחרר בערובה או תובע, רשאי לפנות לבית המשפט בבקשה לעיון חוזר, בעיניין הנוגע למעצר, לשיחרור או להפרת תנאי השיחרור בערובה, לרבות בהחלטה לפי סעיף זה, אם נתגלו עובדות חדשות, נשתנו נסיבות או עבר זמן ניכר מעת מתן ההחלטה (הדגשה הוספה – א"ר)".
לעניין פרשנות סעיף 52(א) ראו בין השאר בש"פ 5740/07 וקילי נ' מדינת ישראל (לא פורסם); בש"פ 3477/08 אוחנה נ' מדינת ישראל (לא פורסם) (השופטת חיות).
לשם כך יהא צורך בחלופה אחרת, שתיבדק על ידי שירות המבחן ושתתקבל על דעת בית המשפט המחוזי (כגון למשל בתי ראשי ישיבה שאינם קרובי מישפחה), וזאת בלווי הפקדות גבוהות, ערבויות גבוהות ואיזוק אלקטרוני, בנוסף לעיכוב יציאה והפקדת דרכון, כך שלא יהא הווה אמינא מסוג כלשהוא להפרה, לעבירות נוספות או אף להמלטות מאימת הדין.
...
המשפט יימשך, לשיטתו, מעל לתשעת החודשים שבחוק בטרם הארכה בבית משפט זה, ואין לאפשר לנהל את המשפט מכל מקום כשהחקירה עודנה מתנהלת.
(4) אשר לשינוי נסיבות, סבורני כי טרם בשלה השעה לומר, כטענת העוררים, כי חל שינוי מהותי בנסיבות כיוון שהמשפט טרם החל; מבחן חשוב לכך, אם גם לא יחיד, יהיו אם אכן יחלו ההוכחות במועדן לאחר שתהא תשובה לכתב האישום, ומה הצפי לסיום.
כשלעצמי סבורני כי ככל שיוברר כי הצפי להתקדמות המשפט יהא ממושך, עשויה לקום עילה לעיון חוזר.
(6) בנתון לאמור מעלה, איני נעתר איפוא לערר.