עיון בנספח "א" מעלה כי הוא נושא את הלוגו של משרד רו"ח נחמיאס, ממוען לעו"ד טלמון והנידון בו הוגדר כך: "היתחשבנות בין מר רוזנברג יהודה לבין מר רוזלס דוד". בגוף נספח "א" נאמר: "להלן רכוז יתרות העברות כספים ע"י יהודה ודוד לחברת מרן בע"מ וכן העברות ישירות מדוד ליהודה". רכוז היתרות המפורט בנספח "א" מתייחס ליום 25.3.12, ומחושב מיום 1.1.2011, או אז עמד יהודה, על פי מיסמך זה, על יתרת פתיחה של 700,000 ₪.
דוד הוסיף כי לחלופין יש לקבוע כי יש לבטל חלק מההסכם מחמת חוסר תום לב. עוד נטען כי כיוון שליהודה הייתה עדיפות בעיצוב תנאי ההסכם, הוראותיו יפורשו כנגדו וזאת בהתאם לקבוע בסעיף 25(ב1) לחוק החוזים.
כשאלו הם יחסי הכוחות בין הצדדים להסכם, יש לפרש את ההסכם בצמצום, ראו ע"א 7649/18 ביבי כבישים עפר ופיתוח בע"מ נ' רכבת ישראל בע"מ (20.11.19) [פורסם במאגרים] בסעיף 4 לחוות דעתו של השופט גרוסקופף :" בחוזה העיסקי, שאיפתם העיקרית של דיני הפרשנות צריכה להיות לשכלול ההיתקשרות החוזית, וזאת בשים לב לכך שהמתקשרים הם לא רק צדדים ראציונאליים המצויים במישור שווה, אלא גם מתוחכמים דיים לעשות שימוש בכללים המשפטיים לצורך עיצוב החוזה כרצונם (ודוק, ההנחה היא שככל שנשכיל להעמיד לרשות עוסקים המעוניינים להיתקשר בחוזה מערכת כללי רקע מתאימה, הם ידעו לעשות בה שימוש לצורך הגשמת רצונם, באופן שייתר, ולמצער יפחית משמעותית, את הצורך של בית המשפט לנסות ולנחש את כוונתם)."
ואם בפרשנות חוזה עסקי עסקינן, כבמקרה שלפנינו, יש להזכיר את הכלל הקובע כי יש לפרש הסכם כזה באופן תכליתי, ראו בעיניין זה דברי כב' השופט ד' לוין בע"א 4628/93 מדינת ישראל נ' אפרופים שיכון וייזום (1991) בע"מ (1995), פד"י מ"ט (2) 265, בעמ' 293-294: "בבואנו לפרש חוזה, כמו גם בבואנו לפרש דבר חקיקה, צוואה או כל נורמה אחרת הטעונה פירוש, עלינו לתת דעתנו לתכלית שבבסיסם ולשאוף ככל הניתן להגשמתה. במקרה שלפנינו, אנו עוסקים בחוזה מסחרי, והכלל הוא שיש לפרש חוזה מסחרי באופן שיתיישב עם תכליתו המסחרית ושייתן לו משמעות מתקבלת על הדעת מבחינתם של אנשי עסק המתקשרים בחוזה כזה. בע"א 464/75 [6], בעמ' 195, נתן השופט י' כהן (כתוארו אז) ביטוי לרעיון זה בציינו כי: "כלל ידוע הוא, שחוזה מסחרי יש לפרש בדרך שתתאים לתכלית מסחרית של העסקה, ועל בית-המשפט לתת לחוזה כזה תוקף מתקבל על הדעת, כפי שאנשי עסק היו עושים לפי נסיבות המקרה...".וראה גם דבריו של השופט בך בע"א 552/85 אגסי נ' ח.י.ל.ן. חברה ישראלית לעבוד נתונים בע"מ [פורסם בנבו] [13], בעמ' 245.
...
הגעתי לכלל מסקנה שדוד בחר ביודעין שלא להזרים סכומים נוספים לחברה, למרות ההזרמות של יהודה, כיוון שהבין כבר ש"הספינה טובעת", ראו עדותו בעמ' 237 שו' 20-23, 29: " עם הזרמת כספים לא מביאים עסק, מכשילים אותו. זה למדתי בחיים. אם אתה לא עושה העברה רצינית, אין. כסף נבלע, כסף שוקע, שים כמה שאתה רוצה כסף, העסק הולך. אם הוא מתחיל ללכת, הולך. אני חיכיתי ליום שזה כבר, עוד מעט, ראיתי כבר, לפי מה שהולך, לאט לאט... לא חיכיתי ליהודה, אבל לפי הניהול שלו הבנתי שאין לו יותר עתיד, כמה כסף תזרים אין לו עתיד", ראו גם הציטוטים המובאים בסעיפים 67-68 לעיל.
הפרות אלו של דוד גרמו ליהודה מצוקה נפשית ועוגמת נפש מרובה, ודוד היה מודע ללחץ בו יהודה היה נתון, ראו עדות דוד בעמ' 294 שו' 28-34: " וזה שותף שאנחנו התחלנו ביחד בכל זאת ברגע שהוא בוכה לי בטלפון בלילה, באמצע בלילה ואני (לא ברור) מעבודה, דוד אני לא ישן, אני לא ישן, אני וזה, ואני יודע שהוא עבר התקפה, אני יודע שהוא סובל על הלב"; עמ' 319 שו' 1-13 : " היית צריך לשמוע אותו את השיחות שכל יום הוא מצלצל... דוד, אני לא ישנתי, קיבלתי את ההתקף, אני מקבל עוד הפעם, אני זה ואני זה". אציין כי התרשמתי זה אכן היה מצבו של יהודה באותה עת, כעולה מעדותו ועדות דוד.
סוף דבר
התביעה העיקרית נדחית במלואה, על שתי עתירותיה.