נימוקיו לעניין זה הם, בקליפת אגוז, כי התוצאה, אליה הגיע השופט ויתקון באותו עניין, איננה מתחייבת מנימוקיו שם, וכן כי המחוקק גילה דעתו בתיקון מתש"ם (חוק מס שבח מקרקעין (תיקון מס' 8), תש"ם-1980), שבו נעשה שינוי גם בנוסח סעיף 51, כי הלכה זו אינה נראית בעיניו, ומשום כך יש לראות בה, במבט לאחור, פירוש שלא הלם את מטרת המחוקק.
...
עם כל הכבוד סבורני, כי אל לנו לדבוק במסקנה זו, ואין לנהוג על פיה מהנימוקים הבאים:
בדבריו למעלה מן העניין המצוטט לעיל, כשעורר את הקושי הנ"ל, אמר השופט אשר, בעמ' 407:
"התרשמנו מההוראה בסעיף 47 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, הקובעת כי חיוב לשלם בארץ במטבע חוץ יש לקיימו בתשלום במטבע ישראלי לפי שער חליפין רישמי ביום התשלום...
התוצאה היא, שייוצר הפרש בין המס שישלם הנישום במקרה האחד לבין המס שיצטרך לשלם הנישום במקרה האחר, הפרש שהוא לרעת הנישום כששווי המכירה של הנכס אותו רכש נקבע על-פי התמורה החוזית במטבע זר. יובהר, כי כל אחת מהדרכים האמורות לחישוב שווי המכירה, בין אם על-פי התמורה ובין אם על-פי שווי השוק, אינה מבטאת איזה שהוא יחס א-פריורי של המחוקק, כאילו לדרך חישוב מסוימת, בהבדל מהאחרת, צמודה סנקציה כלשהי.
מכאן, שאין כל דופי בקביעת הועדה, כי יום המכירה לעניין תוספת המס יהא יום עשיית ההסכם (ה-26.10.77), וכי ההמרה למטבע ישראלי של התמורה החוזית הנקובה בדולרים תיעשה ביום זה, שהוא גם היום בו ייקבע "שווי המכירה".
דין עירעורו של המנהל להידחות.