יחד עם זאת, בשים לב להוראות סעיפים 23, 26 ו- 27 לחוק הגנת הדייר, ולעדותו של דהן, אשר נולד בשנת 1977, החל לעבוד בקיוסק בשנים 1996-1995, ואף העיד כי המנוחה לא עבדה בעסק, קבע בית משפט השלום, שהמנוחה הפכה, עם פטירתו של המנוח, לדיירת מוגנת בעסק, במעמד של "דיירת נגזרת", לאחר שבאה בנעליו של המנוח, ולאחר שמכלל העדויות, שנשמעו בפני בית המשפט, קבע בית המשפט, כי המנוחה הוסיפה לנהל את הקיוסק באמצעות הבנים.
בית המשפט מציין כי הבן יכול היה לטעון לזכות של דיירות מוגנת בהתאם להוראת סעיף 27(2) לחוק הגנת הדייר, היינו כ"דייר נדחה", מכוח העובדה לפיה עבד בעסק כבר עם "הדייר המקורי". אולם לא הוכח, כי העסק דרוש לו לקיומו כנדרש בסעיף 27(2) הנ"ל. לפיכך נקבע כי גם הבנים אינם בעלי זכויות.
(ההדגשות הוספו - ע' ר')
נראה כי הדברים פשוטים וברורים ובית המשפט העליון אף מוסיף ומבאר כי אמנם קיימת מגמה לפרש כיום את דיני הגנת הדייר בצמצום, נוכח התמורות שחלו במציאות החברתית כלכלית ובשוק הדירות, אולם במקרה זה לשון הסעיף ברורה ואין יכולת לפרשה אחרת, ולכן אין מקום לידרוש מבנו של הדייר המקורי או הנגזר להוכיח את הרכיב של "העסק דרוש לקיומו". השוו לעניין "יורש", נכד של הדייר המקורי, ע"א (ת"א) 1394-05-11 רוזן נ' מונטקיו (18.1.12).
...
הוצאות
לאור מציאת הערעור מוצדק בסוגיית הדיירות הנדחית הרי נראה כי יש מקום לקביעת הוצאות בשיעור מופחת יחסית ולכן ניתן להסתפק בסך של 10,000 ₪.
לפני סיום
במסגרת בקשה של המשיבה להורות על ביטול עיכוב הביצוע, שניתן בתיק ערעור זה, בשל אי עמידת המערערים בתנאים שנקבעו בו, שהיו תשלום דמי שכירות חודשיים בסך של 5,000 ₪, הגישו המערערים תשובתם ובה טענו, כי הנכס נשרף בחודשים האחרונים בשל סכסוך משפחתי, ולכן לא שילמו את התשלומים הנ"ל. אבהיר, כי בהיעדר נתונים אודות השריפה וטיעונים אודות השפעתה על הדירות המוגנת [ראו למשל ע"א 3505/96 שרעבי נ' קפרא, נב (2) 419 (1998)] איני מוצאת לנכון במסגרת פסק הדין להתייחס לסוגיה זו.
סוף דבר
אם דעתי תשמע, כי אז הערעור יידחה והמערערים יפנו את המושכר עד ליום 1.3.19.
המערערים ישלמו למשיבה הוצאות בסך של 10,000 ₪.