הנהוג במיגזר הצבורי אף אומץ במישרין בהוראת הצמדה בסעיף 8 להסכם הקבוצי המיוחד שנחתם בין הצדדים ביום 27.7.98, שכך הוא קובע:
" מובהר בזאת כי הסכמי השכר והסכמי המסגרת הארציים במיגזר הצבורי החלים על הדירוגים הארציים, דהיינו דירוגי המח"ר והאחיד חלים ויוסיפו לחול על עובדי המוזאון, בהתאמה, הן ההסכמים הקיימים והם אלו שיחתמו בתקופת תוקפו של הסכם זה".
בנוסף, אנו מקבלים את טענת המוזאון לפיה עובדי המדינה שחוק שירות הגימלאות [נוסח משולב], התש"ל- 1970, אינו חל עליהם, בדומה לענייננו, זכאים מתוקף הסכם המעבר מפנסיה תקציבית לפנסה צוברת מיום 3.3.99 להפקדות לקופת גמל לקיצבה בשיעור של 6%, והפקדות אלה באות, בדומה לענייננו, "במקום" במקום 72% מפיצויי הפיטורים, ולא על חשבונם.
נוכח כל האמור, אנו סבורים כי פרשנות הוראת סעיף 44(ב) להסכם 75', תומכת בעמדת המוזאון, לפיה לא קמה לתובעים זכאות לפצויי פיטורים על פי החישוב הסטאטוטורי, ועם פרישתם לגימלאות, הם זכאים אך לשיחרור כספי הפיצויים שנצברו בקרן הפנסיה הותיקה, ובנוסף, להשלמת פיצויים בשיעור של 2.33% משכרם האחרון.
...
מדיניות זו של המוזיאון אכן מעוררת תהיות, ואולם, משעה שהתובעים לא טענו במסגרת כתב התביעה טענת אפליה, וזו הועלתה לראשונה במסגרת הסיכומים שהוגשו מטעמם, לא מצאנו מקום להידרש לה במסגרת הליך זה.
נוכח כל האמור, אנו סבורים כי דין התביעה להידחות.
מאחר שמצאנו כי דין התביעה להידחות מטעמים לגופו של עניין, ממילא מתייתר הצורך לדון בטענת המוזיאון לפיה יש לדחות את תביעתם של התובעים 3 ו -4 מפאת אי התייצבותם לדיון ההוכחות.
סוף דבר
התביעה נדחית.