לאחר שמיעת עדויותיהם של התובע והנתבעת דחה כב' השופט שטרנליכט את הבקשה לביטול פסק הדין, ובתוך שכך קבע את הדברים הבאים:
"המבקשת מודה בפה מלא כי איננה עומדת בהוראות הסכם השכירות. כשצדדים כורתים ביניהם הסכם שכירות, ועל פיו בעליו של נכס משכיר לאחר את נכסו, יכול המשכיר לצפות כי השוכר ידאג כדבעי לתשלום דמי השכירות, תוך הקפדה דקדקנית על הוראות הסכם השכירות. במקרה דנן, לא עמדה המבקשת בהוראות הסכם השכירות, לא בחודש דצמבר, לא בחודש ינואר ולא בחודש פברואר. את טענותיה של המבקשת, ולפיהן לא ידעה לאן להעביר את התשלום, יש לדחות מכל וכל. הסכם השכירות קבע את אופן ביצוע התשלומים, ובהתאם לאמור בהסכם, היה על המבקשת לעמוד בתשלומי השכירות. אין המשכיר צריך לרדוף אחרי השוכר כדי לזכות ולקבל את המגיע לו.
בהתאם להחלטה זו הודיע התובע כי הוא עומד על תביעתו כנגד שלושת הנתבעים כאשר פסק הדין שיינתן כנגד הנתבעת יוגש למנהל המיוחד כתביעת חוב בהליך הפש"ר.
בכתב תביעתו עותר התובע לחיוב הנתבעים בסכום הפצוי המוסכם בסך של 20,000 ₪ הקבוע בהסכם השכירות, בהוצאות ששולמו לקבלן הפינוי בסך של 6,485 ₪.
כידוע בעת פרשנות הסכם יש להיתחקות אחר אומד דעתם של הצדדים כפי שהוא משתמע מתוך החוזה, ובעניינינו, אני סבור כי לשונו של הסדר מעלה כוונה אחת ברורה לאפשר לנתבעת לפנות את המושכר ביום 13.6.13.
בנסיבות אלו לא מצאתי בסיס לדרישת התובע להוצאות הפינוי של הנתבעת מהמושכר ביום 13.6.13, והוא אינו זכאי לפצוי בגין רכיב תביעה זה.
למעלה מן הצורך אציין כי קבלן ההוצאה לפועל, מר יהודה ברבי, העיד בחקירתו כי למיטב זיכרונו "לא היתה איזושהי היתנגדות יוצאת דופן" כאשר האינטראקציה בינו לנתבעת הייתה "רגילה לחלוטין. הייתה נחמדה אלי. לא היה משהו חריג, לא היתנגדה לפינוי. לא היה משהו יוצא דופן לדעתי" (עמ' 27, שורות 7-8, 12-14 לפרוטוקול).
אשר להערכת עלות התיקונים נישאל התובע בחקירתו כיצד הגיע לסכום הנתבע בסך 10,000 ₪ ולעניין זה הבהיר כי "זה סכום משוערך, יכול להיות שזה 9,500 ₪, הכל בוצע על ידי בעצמי כולל פינוי הפסולת שנשארה בדירה כולל הצבע והחלפת המשקוף שנשבר" (עמ' 18, שורות 7-11, 14-15 לפרוטוקול).
...
טענה זו אין בידי לקבל.
התוצאה היא לאור כל המקובץ לעיל כי התביעה מתקבלת באופן חלקי.
אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע סכום של 5,000 ₪ בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין.