מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פרשנות הסכם נופש עם קלאב הוטל: זכויות וחובות הצדדים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 22.7.2018 הוגשה בקשה נוספת לאישור תובענה ייצוגית נגד קלאב הוטל בטענה, שדרישת קלאב הוטל לתשלום דמי אחזקה, שעה שלא סיפקה לבעלי זכות הנופש כל שירות, אינה כדין, ושלפי פרושו הנכון של הסכם הנופש, אי תשלום דמי אחזקה על ידי בעל זכות נופש שלא ניצל את זכותו הנופש, אינו מקים לקלאב הוטל עילת תביעה לתשלום חוב עבר שנוצר לכאורה כלפי קלאב הוטל (ת"צ 51285-07-18 לב נ' קלאב הוטל ניהול (1996) בע"מ; להלן – תובענת לב).
בהחלטת האישור שם ציינה כב' השופטת ע' ברון: "בקשות האישור הוגשו בשם כל הרוכשים שהתקשרו עם קלאב הוטל בהסכמי רכישה של זכויות נופש במלון טבריה, מלון אילת וקלאב אין – ומכוח הסכמים אלה נדרשים הרוכשים לשלם לקלאב הוטל את דמי האחזקה השנתיים (להלן: 'הקבוצה'). הסעד המבוקש בבקשות האישור הוא צו הצהרתי שיבהיר כדלקמן:
לאחר שניתנה החלטת האישור בתובענת הביטולים, ביקשו המבקשים שם באמצעות ב"כ המייצג, עוה"ד ולר ודקל, לתקן את כתב התביעה ולהוסיף לו סעד הצהרתי, שעניינו בכספים שנגבו (לכאורה) ביתר מבעלי זכות הנופש, וכפי המבוקש: "מוצהר בזאת שהחיוב לשלם דמי אחזקה לפי הוראות החוזה האחיד בין חברי הקבוצה לבין קלאב הוטל הנו חיוב מותנה כשהתנאי הוא אירוח בפועל בבית המלון, וכי אי תשלום דמי אחזקה על ידי מי שאינו מתארח בבית המלון אינו מהוה הפרת חוזה ואינו מקים לקלאב הוטל עילת תביעה לתשלום דמי האחזקה." במסגרת הדיון מיום 25.2.2014 בתובענת הביטולים, דחתה כב' השופטת ע' ברון את הבקשה לתיקון כתב התביעה וקבעה: "עיינתי בבקשת התיקון, בתגובות לה ובתשובות לתגובות, והוספתי ושמעתי את טיעוני הצדדים בעל פה. לאחר כל אלה, סבורתני כי דין בקשת התיקון להדחות. ואפרט.
...
סבורני, שיש להשקיף על התובענה הקבוצתית כניסיון לעקוף החלטות שיפוטיות קודמות לגבי הניסיון לכלול בדיעבד את סעד ההשבה אל איזו מהתובענות הייצוגיות הנדונות.
אין לאפשר לתובעים "מקצה שיפורים" בדרך של הגשת תובענה, נוספת.
סוף דבר נוכח כל האמור, התובענה נדחית על הסף.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 22.7.2018 הוגשה בקשה נוספת לאישור תובענה ייצוגית נגד קלאב הוטל, היא בקשת האישור דנן, שעניינה בטענה, שדרישת קלאב הוטל לתשלום דמי אחזקה שעה שלא סיפקה לבעלי זכות הנופש כל שירות, אינה כדין, ולפי פרושו הנכון של הסכם הנופש, אי תשלום דמי אחזקה על ידי בעל זכות הנופש אינו מקים לקלאב הוטל עילת תביעה לתשלום דמי אחזקה ממי שלא ניצל את זכות הנופש (להלן – תובענת לב או בקשת האישור).
בית המשפט קבע, שסעד ה"הקפאה" שווה לסעד הצהרתי, שלפיו "אי תשלום דמי אחזקה על ידי מי שאינו מתארח בבית המלון אינו מהוה הפרת הסכם הנופש ואינו מקים לקלאב הוטל עילת תביעה לתשלום דמי אחזקה". בפסק הדין המשלים בתובענת הביטולים, נדחה ניסיון נוסף לקבוע, שחובות העבר של בעלי זכות הנופש כלפי קלאב הוטל, בטלים.
על הטענות שהועלו בבקשה לתיקון כתב התביעה וכן על טענות קלאב הוטל בהתייחס לבקשה האמורה, הוסיפו הצדדים לטעון במסגרת הדיון בתובענת הביטולים מיום 25.2.2014: "עו"ד ולר: ... בבקשה לאישור נטענה טענה בדבר זכות חוזית להקפאה של זכות הנופש ובית המשפט דחה את הטענה הזאת ובבקשה לתיקון כתב התביעה אין שום סתירה מאותה קביעה של בית המשפט. גם אם בית המשפט ייעתר לבקשה לתיקון, אין בכך משום מתן היתר חוזי לחברי קבוצה להודיע על אי ניצול זכות הנופש בשנים מסוימות ולאחר מכן על ניצולה בשנים מאוחרות.
קלאב הוטל ביקשה להיצמד לשאלה המשותפת שאושרה בהחלטת האישור: "האם הסכמי הרכישה מקנים לחבריה זכות לסיים את ההיתקשרות עם קלאב הוטל תוך ויתור על זכות הנופש, אם לאו." בהחלטה מאותו יום קבעה כב' השופטת ע' ברון, כדלהלן: "אין מקום לשנות את הגדרת השאלות המשותפות, בנוסח שמבקשת קלאב הוטל.
...
התוצאה היא, שמכח שימוש לרעה בזכות, יש מקום לאור האמור לעיל לסלק את התובענה השנייה על הסף.
סוף דבר צירופן של טענות הסף על רקע ניהול הליכים מקבילים וממושכים מעלה, שאין מקום או צורך לדון בבקשה לסילוק על הסף עם הדיון בבקשה לאישור.
נוכח הטעמים המפורטים לעיל סבורני, שיש להורות על דחיית בקשת האישור על הסף.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השאלה שבבסיס התובענה הוגדרה על ידי כבוד השופטת ענת ברון בסעיף 23 להחלטה מיום 18.6.2013, בבקשה לאישור התובענה כתובענה ייצוגית, כדלהלן: "השאלה המשפטית המשותפת לקבוצה היא: האם הסכמי הרכישה מקנים לחבריה זכות לסיים את ההיתקשרות עם קלאב הוטל תוך ויתור על זכות הנופש, אם לאו. עילות התביעה הן כמפורט לעיל – מתחום דיני החוזים הכלליים, דיני הגנת הצרכן והחוזים האחידים" (הדגשה הוספה; להלן – ההחלטה בבקשת האישור).
לכאורה, "אין ממש בגישת קלאב הוטל שלפיה התכלית הכלכלית של הסכמי הרכישה אינה עולה בקנה אחד עם ההכרה בזכות הרוכשים לסיים את ההיתקשרות עמה ולוותר על זכות הנופש...". מאידך, "... זכות ההקפאה מעצם טיבה מפרה את הקצאת הסיכונים שביסוד עסקת הטיים שרינג וביסוד הסכמי הרכישה, ועל כן לא ניתן לפרש הסכמים אלה כקובעים זכות זו". (סעיף 20 להחלטה בבקשת האישור).
לאור כל האמור, יש לבחון את טענות הצדדים ואת המצב המשפטי ששרר קודם לתיקון מס' 37 ואין הכרח להסיק, שהמצב המשפטי שונה על ידי התיקון לחוק וכי קודם לכן לא הייתה לבעלי זכויות הנופש זכות לסיום ההיתקשרות עם קלאב הוטל.
נוכח חובות אלה, מן הראוי היה, שקלאב הוטל תיכלול בחוזה האחיד את תקופת החוזה ותניה מפורשת הקובעת, שרוכש מתחייב לשלם דמי אחזקה מדי שנה בשנה למשך עשרות שנים ואין לו זכות לבטל את החוזה, גם אם אין הוא מעוניין עוד בזכות הנופש.
...
טענה משפטית זו נדחתה בסעיף 16 להחלטה בבקשת האישור והיא נדחית שוב.
הטענה נדחית בשנית.
סוף דבר לאור כל האמור, התובענה מתקבלת וניתן בזאת פסק דין המצהיר על כך, שכל בעל זכות נופש רשאי לסיים את ההתקשרות עם קלאב הוטל תוך ויתור על זכותו ואינו חייב עוד לשלם דמי אחזקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשיתם של ההליכים בין הצדדים בסכסוך על רקע הסכם היתקשרות לרכישת זכויות ביחידות נופש במלון "קלאב הוטל אילת" ו-"קלאב אין אילת". בחלוף מספר שנים נתגלעו מחלוקות בין בעלי זכות נופש ובין קלאב הוטל באשר לאופן חישוב דמי האחזקה, שנגבים מדי שנה מבעלי זכות הנופש.
'); וסכום ההחזר לבעלי זכויות הנופש ששלמו דמי אחזקה ביתר יעמוד על 100%, וזאת בהתאם להמלצת בית המשפט הנכבד בע' 84 בפסקה השלישית להחלטה בבקשה לאישור הסדר פשרה ('כמו כן, ובאשר לגביה ביתר, הסדר הפשרה צריך להיטיב עם חברי קבוצה אשר שילמו דמי אחזקה ביתר לאורך השנים, לא הפסיקו לשלם תשלומים אלה לקלאב הוטל ומעוניינים בהמשך ההיתקשרות עם קלאב הוטל', וראו גם עמ' 75 סיפא להחלטה).
לצורכי הסדר הפשרה, ומבלי לקבוע מסמרות בסוגיית 'חובות העבר', סבורני, שעיון בהסכם הנופש מעלה, שזכאותה של קלאב הוטל לחובות עבר מבעל זכות נופש שלא שילם דמי אחזקה, מוגבלת לתקופה של 5 שנים.
השאלה, האם קלאב הוטל אמורה לסבסד את בעלי זכות הנופש היא שאלה משפטית של פרשנות הסכם הנופש ושאלה זו עדיין נתונה להכרעה במסגרת התובענה דנן.
...
באשר ל"הודעה מטעם המועצה הישראלית לצרכנות" סבורני, כי יש לדחות את הטענות.
משקיבלו הצדדים להסדר את ההמלצות האמורות בהחלטה ואת המסקנות האופרטיביות לאיזון הסדר הפשרה, לא מצאתי לקבל את טענות המועצה ותחת זאת סבורני, שיש לאשר את ההסדר.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה כדלהלן: ניתן בזאת להסדר הפשרה תוקף של פסק דין.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך הדיון בבקשת האישור, עיקר המחלוקת בין הצדדים נסבה על פרשנות המונח "כלל זכויות הנופש השבועיות באתר הנופש" שבנוסחת דמי האחזקה הקבועה בהסכם הנופש; ובמילים אחרות, הצדדים נחלקו כיצד יש לקבוע את מספר יחידות הנופש שיידרשו לשאת בהוצאות התפעול (המכנה).
לצד זאת צוין כי "טוב תעשה המועצה אם תשקול להגיע להסכמות עם קלאב הוטל על יסוד האמור בחוות דעתו (של הבודק-ע.ב.) ועל יסוד האמור בהחלטה זו, במטרה להביא לסיום ממצה של שני ההליכים". בנוגע לתובענת לב שעניינה כאמור בסוגיית "חובות העבר", נאמר בלא לקבוע מסמרות, כי קיימת אפשרות סבירה שלקלאב הוטל עומדת עילת תביעה לכאורית נגד חברי הקבוצה שלא שילמו את דמי האחזקה השנתיים כנדרש בהסכם הנופש; ועוד הובהר כי נכונותה של קלאב הוטל לוותר על חובות אלה מהוה הטבה משמעותית לחברי הקבוצה הנתנת להם במסגרת הסדר הפשרה.
גישה זו עומדת בנגוד לעמדה הלכאורית שהביע בית המשפט המחוזי בהחלטת האישור; היא אינה מבטאת את כוונת הצדדים בעת שהתקשרו בהסכם הנופש האחיד; והיא מנוגדת ללשון ההסכם ולהבהרות קלאב הוטל בהליך שהתנהל לפני בית הדין לחוזים אחידים, לפיהן המונח "כלל זכויות הנופש" כולל גם זכויות שטרם נמכרו (ח"א 107/96 קלאב הוטל אילת בע"מ נ' היועץ המשפטי לממשלה).
...
מכל מקום, כאמור, כל אחד מחברי הקבוצה רשאי לבטל בכל עת את הסכם הנופש אם יגיע למסקנה שהתקשרות זו אינה כדאית עוד עבורו.
כך שמקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי כי התנגדותו של ולר בעניין זה "מעוררת קשיים". לצד זאת, יצוין המובן מאליו והוא שבעצם הגשת התנגדויות המגינות על אינטרסים ייחודיים של תת קבוצה מסוימת, אין כשלעצמו פסול או חוסר תום לב. בית המשפט דן בהתנגדות שהוגשה מטעם דקל וכספי ודחה אותה לגופה, ואין הצדקה להתערב בעניין זה. סוף דבר על יסוד מכלול הנימוקים שפורטו אציע לחבריי כי נדחה את הערעורים שלפנינו, ונותיר את פסק דינו של בית המשפט המחוזי שבו אושר הסדר הפשרה המתוקן על כנו.
שורת הדין, אם וככל שהיא ניתנת להשׂגה בסופו של דבר, עלולה להביא לתוצאה שתָּרֵעַ עם הצדדים; מי ברב ומי במעט.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו