לעניין זה ר' למשל ע"א 4232/13, אנגלו סכסון סוכנות לנכסים בע"מ נ' אלי בלום (מיום 29/1/2015, הש' ס' ג'ובראן, הש' י' עמית והשופטת ד' ברק ארז, ההדגשות לא במקור) שם נקבע כך - "לדוגמה, פלוני הפר חוזה רכישת דירה מקבלן, אך הקבלן מכר את הדירה לצד שלישי במחיר גבוה יותר, כך שלקבלן לא נגרם נזק והוא אף הפיק רווח גדול יותר. פעולה להקטנת הנזק יכולה לצמצם את הקף הנזק שניגרם לנפגע, ואפשר שתהיה כה מוצלחת עד שתביא לאיונו המוחלט של הנזק (כולל ההוצאות שהוצאו לשם הקטנת הנזק), ואף להיטיב את מצבו של הנפגע בהשוואה למצב בו היה נתון אילמלא ההפרה. במקרים מהסוג האחרון, לא יזכה הנפגע בפצוי כלשהוא, שכן לא נגרם לו כל נזק".
ולעניינינו, העובדה שהתובעים פעלו היטב, מכרו זכויותיהם ואף השיאו רווחים מהנכס והמקרקעין אכן אפשר והואילה גם למי שגרמו בעבר לנכס נזקים, ככל שגרמו.
גם ההסכם משנת 2010 כלל התחייבות מפורשת של הנתבעת 1 לא לידרוש דבר בגין עבודות שתבצע בנכס, וכך קבע סעיף 9.7 להסכם 2010 - "... מוסכם בזה בין הצדדים במפורש כי בשום מקרה לא תהיה השוכרת רשאית ו/או זכאית לכל פיצוי ו/או שיפוי בגין כל השקעה ו/או שינוי ו/או תוספת שבוצעו על ידה, אם בוצעו ואם בכלל לפני מועד חתימת הסכם זה ו/או יבוצעו על ידה במושכר כאמור".
גם כאן הוראות ההסכם ברורות וחד משמעיות.
פיצוי בגין עגמת נפש הוא החריג ולא הכלל, לעניין זה ר' ע"א 4232/13, אנגלו סכסון סוכנות נכסים בע"מ נ' בלום (מיום 29/1/2015) שם נקבע כך - "פיצוי בגין נזק לא ממוני ... ניתן לשיקול דעתו של בית המשפט ולא ניתן כדבר שבשיגרה, אלא במצבים חריגים בהם מדובר בהפרה בוטה של יחסי אמון או של יחסי תלות, מצבים של זדון, או במצבים של היתנהגות מעליבה או פוגענית במיוחד".
בענייננו, התחוור בסופו של הליך שלא הנתבעים נפגעו אלא דוקא התובעים הם אלה שנפגעו מהפרת הסכם השכירות, מהחזקה בנכס ללא תשלום דמי שכירות ומעיכוב בפנוי הנכס.
אין מקום לקבל טענות הנתבעים והתובעת שכנגד ביחס לפרשנות שונה של מערכת ההסכמים בשל מצב של "חוזה יחס" ארוך שנים.
...
אני מחייב את הנתבעים 2 ו-3, ביחד ולחוד, בסך של 160,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, 31/5/2020 ועד מועד התשלום בפועל.
התביעה שכנגד נדחית.
אני מחייב את הנתבעים 1, 2 ו-3 ביחד ולחוד בתשלום הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪.