מעבר לעובדות האמורות בכתב האישום המתוקן, יש לציין עוד, לצורך הבנת הרקע האפשרי למעשיו של המשיב, כי כפי שהעיד תנ"צ (בדימוס) במשטרת ישראל, מר אמיתי לוי, בשלב הטיעונים לעונש, "מהמרחק בו ירה הנאשם [המשיב – י' א'] במנוח, פגיעתו של כדור גומי אינה קשה" (עמ' 4 לגזר הדין של בית משפט קמא).
עדות זו לא נסתרה.
לאור המסכת העובדתית שתוארה לעיל, איני מקבל את פרשנותו של חברי לפיה מעשיו של המשיב הם בגדר "עשיית דין עצמית" או "פעולת עונשין". משבחרה המערערת שלא לנהל הליך הוכחות בשל קשיים ראייתיים – וטעמיה עימה – אין ביכולתה להניח הנחות המרעות עם המשיב אודות כוונה זדונית בבצוע הירי, מעבר לאמור בכתב האישום המתוקן לפיו התכוון לגרום למנוח פציעה.
...
אני סבור כי אין לשלול את האפשרות שעל אף שמבחינה אובייקטיבית "לא נשקפה [מהמנוח] סכנה לכוח", כאמור בכתב האישום המתוקן, חש המשיב תחושה סובייקטיבית של סכנה או איום מהמנוח, אשר השתתף ביידוי האבנים והפרת הסדר, וארבע דקות בלבד לאחר מכן צעד לעבר הכוח מסיבה שאינה ברורה, באופן שבהחלט יכול היה לעורר את חשדו של המשיב.
המערערת עמדה בטיעוניה בעיקר על השיקול העונשי של הרתעת הרבים, וביקשה, באמצעות החמרת עונשו של המשיב, להעביר "מסר חד וברור" בכל הנוגע להקפדה על שימוש ראוי בכוח והימנעות מוחלטת משימוש בירי "כאשר אין לכך הצדקה מבצעית". בנסיבות העניין, בהיותו של המשיב חייל ששירת במג"ב, נדמה כי ההתייחסות להרתעת הרבים מכוונת בפרט כלפי חיילי צה"ל.
אף אני סבור כי ערכים כקדושת החיים, טוהר הנשק, כבוד האדם ושמירה על שלמות גופו, מהווים ערכים ראשונים במעלה, ולטעמי יש אף לראות בהם ערכים ההולכים עמנו כעמוד האש לפני המחנה.
אכן כמו חברי השופט אלרון, סבור אני שקשה עד מאוד לבחון את מעשיהם של חיילי צה"ל או של שוטרי משטרת ישראל המצויים בחוד החנית והנלחמים במפרי סדר המיידים לעברם אבנים וכל מיני מרעין בישין המסכנים את חייהם.