מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פרסום תמונה של קטין ופיצויים

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 25.2.2015 נגזר דינו של המערער והוא נדון ל-16 שנות מאסר בפועל ול- 12 חודשי מאסר על תנאי, וכן חוייב בתשלום פיצויים לקטינה בסך של 100,000 ש"ח. המערער סרב להשלים עם הרשעתו והוא מערער עליה, ולחילופין מערער על חומרת העונש.
מבלי להקל ראש במעורבותה של האם, שנשפטה ל-14 שנות מאסר, חלקו של המערער גדול וחמור יותר נוכח הפער הכלכלי ביניהם ומודעותו של המערער לפער זה. בנוסף נטען כי ייצור תמונות התועבה של הקטינה על ידי המערער ובאמצעות אמה והבאת הקטינה להישתתפות בפירסום תועבה קיבל משקל מועט בגזר הדין, אף שעבירת שימוש בגופו של קטין לעשיית פירסום תועבה (עבירה לפי סעיף 377א(א)(6) לחוק העונשין) נושאת עמה עונש חמור של 20 שנות מאסר.
...
גם דינה של טענה זו להידחות.
ראשית חדירה מקיימת את יסוד הבעילה (ראו [ע"פ 2694/09](http://www.nevo.co.il/case/6244428) פלוני נ' מדינת ישראל (לא פורסם); [ע"פ 7082/09](http://www.nevo.co.il/case/694026) פלוני נ' מדינת ישראל (לא פורסם), שם נאמר מפי השופט הנדל "חדירה לאיבר המין של האשה ללא הסכמה, יהא היקפה אשר יהא, מהוה עבירת אינוס". אמנם ישנה אולי אי בהירות מסוימת, שכן ב[ע"פ 3599/04 אפגאן נ' מדינת ישראל פ"ד נט](http://www.nevo.co.il/links/psika/?link=עפ%203599/04&Pvol=נט)(4) 119, 130 עולה מדברי השופט ג'ובראן, כי "מישוש איבר המין של האשה והאזור הסמוך לו, ליטופו או נגיעות בו מהוים, 'מעשה מגונה' אם אלו נעשו לשם, גירוי, סיפוק או ביזוי מיניים", וראו שם בעמ' 129, כי "'חדירה' משמעה חדירה לתוך הנרתיק או תחילת חדירה לתוכו". כשלעצמי נוטה אני לומר כי קשה מאוד לקבוע עובדתית לא אחת מה ההבדל - המועט בעליל - שבין נגיעה באיבר המין לבין ראשית חדירה, וסבורני כי ככל שהנגיעה היא בפתח איבר המין תוכל להיחשב חדירה" (שם, פיסקה ד' לפסק דינו של השופט א' רובינשטיין.
סיכומם של דברים, נוכח כל האמור לעיל, אציע לחבריי כי נדחה את שני הערעורים, ונותיר התוצאה על כנה הן לעניין ההרשעה והן לעניין העונש.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

האדם המצולם שם היה דוקא התובע, קטין באותה עת. בחודש דצמבר 2008 (טענת התובע כי הדבר ארע החל מחודש ספטמבר אותה שנה – לא נתמכה בשום ראיה ועל כן הוכחה) הופיעו שני דיווחים חדשותיים העוסקים באביב בחדשות ערוץ 2 המופעלות על ידי הנתבעת 1, בשידורי קשת בע"מ (נתבעת 2), ובאתר האנטרנט "רשת" המופעל על ידי הנתבעת 6, בהם הוצגה תמונתו של התובע כאחיו אביב, כדלקמן: ביום 11.12.2008 שודרה בתוכנית "מהדורה ראשונה" בערוץ 2, ופורסמו באתרי החדשות באתרי האנטרנט המסונפים לה ("מאקו" ו- "reshet.tv") מספר דיווחים חדשותיים אודות מעצרו של אביב בחשד להחזקת נשק שלא כדין.
לעניין החזקה האמורה ראוי לציין כי התובע אמנם היה קטין בעת שפורסמו הפרסומים, ובאותו שלב לא ניפתחו נגדו חקירות פליליות, אך בהיתחשב בטענתו כי נזקיו התגבשו לאחר הפרסומים ומצבו הלך והחמיר בעקבות הפרסומים, רשאי בית המשפט להיתחשב בהסתבכויותיו המאוחרות כשיקול בפסיקת הפיצויים.
...
בהתחשב בטיב הפרסומים להם אחראיות הנתבעות, במספר הפרסומים, בהקלות שעומדות לזכות כל אחת מהן, בטיב ההתנהגות של נתבעת 5 כאשר נודעה לה הטעות מיד לאחר הפרסום, בנתונים שהובאו לגבי שמו הטוב של התובע ובכך שלא פעל להקטין את נזקו, וכן בשים לב להסתלקותו של התובע מעילת תביעה אחת (נגד כל הנתבעות) בשלב קדם המשפט, ומעילת תביעה אחרת (נגד נתבעות 1, 2 ו-6 בלבד) בשלב הסיכומים (עילת תביעה שקבעתי כי לא הוכחה כלפי נתבעת 5), אני מחייב את הנתבעות 1, 2 ו-6 לשלם לתובע, ביחד ולחוד, סך של 10,000 ₪.
נתבעות אלה הגישו שתי בקשות בעניין לבית המשפט ובסופו של דבר נתן בית המשפט (כב' השופטת מ' בן ארי) ביום 12.2.2013 החלטה המורה לתובע לגלות המסמכים, וביום 14.2.2013 החלטה משלימה המורה לו להשיב על השאלון.
נוכח האמור לעיל החלטתי להימנע מלפסוק לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. המזכירות תמציא לצדדים את פסק הדין בדואר ובאמצעות הפקס.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

הכרה זו מתבטאת גם בשימוש בכלי הפיצויים לנפגע העבירה, שגם הוא התפתח בעשרות השנים האחרונות במישורים של סכום הפיצויים, סוג התיקים שבהם נפסק פיצוי וסוג נפגעי העבירה שזכאים לפצוי – והכל מתוך מודעות לסבלם ומעמדם של נפגעי העבירה (ראו דנ"פ 5625/16 אסרף נ' טווק בוקובזה, פסקות 14-11 לחוות דעתה של חברתי הנשיאה א' חיות, ופסקה 2 לחוות דעתי (13.9.2017)).
כך, לעיתים, תוך איומים שונים ומשונים, כגון תלונות למישטרה, מעשי אלימות או פירסום תמונות ערום של הקטינות.
...
חומרה זו נעוצה בקלות היחסית שבה ניתן מבחינת העושה לבצע מעשים כאלה בחסות רשת האינטרנט; בסכנה להיחשפות של קטינות וקטינים רכים בשנים ולפגיעה בהם בהיקפים ניכרים, בשל נגישותם לרשת האינטרנט; וכן בתדירות הביצוע המתאפשרת אף היא בשל מאפייניו הייחודיים של אמצעי טכנולוגי זה. מן הטעמים המפורטים לעיל וכן מיתר הנימוקים שהטיב חברי לפרט בחוות-דעתו, אני מצטרפת למסקנה שאליה הגיע ולפיה דין הערעור להידחות.
אשר על כן, אני סבורה כי בוודאי שאין לאפשר למערער להיבנות מכך שתקף את הנפגעת במרחב הווירטואלי.
אדרבה, לאור כל האמור לעיל, עלינו לפעול ביתר שאת לשם מיגור הפשיעה המקוונת מקרבנו, וזאת במיטב הכלים המשפטיים אשר מקנה החוק בנדון.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפני תביעת נזיקין לפצוי בסך 100,000 ₪ בעילות של פירסום לשון הרע, כליאת שוא ורשלנות.
בהנתן מצבו של הקטין, שתואר בידי הוריו כמבהיל מאוד ותועד בפוסט ובתמונה שהאם פירסמה בקבוצה, צריך היה לבדוק לא רק אם הוריו הם המקור לפגיעה בו, אלא גם אם הוריו מטפלים כהלכה בפגיעה מסוג של נשיכות, להן הקטין נחשף בגן באופן שאיננו חד פעמי אלא דוקא מתמשך.
...
אין בידי לקבל את טענת ההורים כי הקטין לא טופל כלל במהלך האשפוז.
די בכל האמור לעיל כדי להוביל לדחיית התביעה כולה, ראשיתה ואחריתה.
התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

במסגרת המכתב הוצג התובע, כחשוד בהטרדה מינית של תלמידותיו, כאדם ששמו הועלה בעיתונות בהקשר זה. כמו-כן, למכתב צורפו פרטיו האישיים של התובע, תמונה של התובע עם תלמידותיו והצגתה כהטרדה מינית (להלן: "המכתב") נספח א' לכתב התביעה.
בנוסף טען התובע, כי במועד הפירסום התלמידות המופיעות בתמונה אינן קטינות.
ביחס ליתר רכיבי התביעה, כך למשל חיובו של הנתבע בפירסום היתנצלות בעתון, הרי שנוכח התוצאה אליה הגעתי, לא מצאתי כל טעם או תועלת שעלולה לצמוח לתובע מחיובו של הנתבע מבצוע פירסום היתנצלות, נראה כי דוקא נוסח מכתב היתנצלות לנמענים יהא בו כדי לגרום לתובע נזק, בין היתר בשל כך שחלפה תקופה של כשנה ומחצה מאז הוצא המכתב וככל שהזמן חולף, קטנה החשיבות שיש ליתן לפירסום ההתנצלות, דבר שהנתבע בחר כאמור שלא לעשות עד לכתיבת פסק הדין וממילא נילקח עניין זה בשיקולי ביהמ"ש בבואו לפסוק לטובת התובע את גובה הפצוי.
...
בע"א 751/10 פלוני נגד אילנה דיין-אורבך, מיום 08.02.12, (פסיקה 92 לפסק הדין), ביהמ"ש קבע, כי "המסקנה לפיה אין ההגנה נפגעת מגילוי מאוחר של עובדות נתמכת גם בלשון החוק עצמה. סעיף 14 דורש כי הפרסום "היה אמת", קרי – כי בעת הפרסום היה הוא אמיתי (ראו דנ"א קראוס, בעמ' 32).
המאפיינים עליהם נסמך הנתבע כפי שעולים מהטבלה אשר גרמו לנתבע להאמין, כי עסקינן בתובע וביניהם: "מורה בחולון המלמד היסטוריה" , "מורה פעיל בארגון המורים", "יו"ר הארגון העיד לטובתו", "עו"ד של הארגון ממשרד שמר הגנו על המורה הנאשם תוך ימים מעטים", "המורה ליווה טיול שנתי של תלמידים בסתיו 2011", "לתובע ידידה שבנה לומד בתיכון אילון בחולון", "עדות הורי שתי התלמידות המצולמות או התלמידות". עיון במאפיינים לעיל, מעלה כי ניתן להסיק את המסקנה לגבי כל מורה להיסטוריה ממין זכר המלמד בחולון.
ממכלול הנסיבות אשר פורטו בהרחבה לעיל הנני קובעת, כי על הנתבע לפצות את התובע, בסכום של 20 אלף ₪– סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק הדין ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו