מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פריקות חוזרות בכתף בעקבות תאונה דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת (תצהיר שהוגש ביום 26.6.13), כי בעקבות התאונה החלה לסבול מרגישות, כאב והגבלה בכתף, וכי כשנה לאחר התאונה החלה לסבול מפריקות חוזרות של הכתף.
פירוש הדבר כי קבלת עמדתה של הנתבעת לעניין זה מחייבת לקבל את טענתה כי התובעת פעלה להסתיר את אותה טראומה שגרמה לפריקת הכתף על מנת שתוכל לייחס את הטראומה הזו לתאונת הדרכים.
...
בנסיבות אלו סבורני כי חישוב אקטוארי מלא יחטא לנתוניה של התובעת ולהיסטוריה התעסוקתית שלה עד היום, ולפיכך אני מוצאת לנכון לערוך חישוב אקטוארי המבוסס על שכר נטו של 10,000 ₪ (שקללתי במסגרת הסכום גם את טענות התובעת באשר לנקודות הזיכוי של התובעת נכון להיום ובמשך השנים), נכות תפקודית של 53% ו70% מחישוב אקטוארי מלא: 10,000,X0.53X 269.957(מקדם היוון עד גיל 67)X0.7 =1,001,540 ₪.
סוף דבר לאור כל האמור עד כאן, מתקבלת הערכת הנזקים הבאה: הפסדי השתכרות לעתיד- 1,001,540 ₪.
סך הכול סכום של - 1,463,280 ש"ח הנתבעת תשלם לתובעת סך של 1,463,280 ש"ח ₪ בתוך 30 יום, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל, אגרות משפט כפי ששולמו, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום תשלומן ושכר טרחת עורך דין בשיעור 15.21% בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לעניין: התובע, שליח בפיצרייה, יליד 19.8.1989, היה מעורב בתאונת דרכים מיום 3.9.10, עת רכב על האופנוע המבוטח ע"י הנתבעת והחליק עקב חצץ שהיה על הכביש, איבד שליטה על האופנוע, עף ממנו ונחבל בגופו (להלן: "התאונה").
בהחלטתי מיום 25.11.16 דחיתי את בקשת התובע לתיקון כתב התביעה מן הטעם שהתיקון המבוקש מעורר עילת תביעה נפרדת שהתיישנה, וקבעתי כי: "במקרה דנן, פרטי התאונה הראשונה לא הוצגו בכתב התביעה הראשון, התובע ביסס תביעתו על התאונה מיום 3.9.10 ולא היה כל זכר לתאונה מיום 13.4.09. לכן העלאת פרטי התאונה הראשונה מהוה עילת תביעה חדשה שנוצרה כבר ביום 13.4.09. העובדה שהמומחה מטעם בית המשפט ד"ר שרזי קבע כי החלק הגדול של הנכות בשיעור 15% הנו כתוצאה מהמצב הקודם שניגרם מהתאונה הראשונה, עובדה זו חורגת ממרכיבי היסוד של עילת התביעה המקורית שייחסה לנתבעת חבות מכוח התאונה השנייה ולא הראשונה". עוד קבעתי כי: "בעניינינו כתב התביעה המקורי הוגש, כאמור, ביום 14.3.12, ואילו הבקשה לתקן את כתב התביעה, שבה מבקש התובע להוסיף עילת תביעה חדשה בקשר לתאונה הראשונה שהתרחשה ביום 13.4.09, הוגשה ביום 28.9.16, קרי כחמישה חודשים לאחר תום תקופת ההתיישנות. לפיכך, קיים בפנינו מחסום דיוני ומהותי להתיר תיקון כתב התביעה". כאמור, הגיש התובע בקשת רשות ערעור על החלטתי הנ"ל לבית המשפט העליון שדחה את הבקשה אף ללא צורך בתגובה תוך קביעה כי: "חלפו יותר משבע שנים מיום התאונה הראשונה ועד להגשת הבקשה לתיקון כתב התביעה, ובית משפט קמא קבע כי העילה היתיישנה. בקביעה זו לא מצאתי להתערב, באשר אין ממש בטענותיו של המבקש לעיכוב, הארכת או השעיית מרוץ ההתיישנות. על פי כתב התביעה המתוקן, בעקבות התאונה הראשונה המבקש סבל מפריקות כתף. המדובר בנזק ברור וגלוי, וכפי שנפסק לא פעם – במקרים מעין אלה יריית הפתיחה למירוץ ההתיישנות איננה מושהית עד למועד שבו התקבלה חוות דעת רפואית ... נמצא כי בדין דחה בית המשפט את הבקשה לתיקון כתב התביעה, שהוגשה באופן שמעורר לראשונה את עניין התאונה הראשונה. כאן המקום להבהיר כי בנגוד לטענתו של המבקש, התאונה הראשונה לא מוזכרת בכתב התביעה המקורי, אף לא ברמז.
קביעת הנכות הרפואית: המומחה מטעם ביהמ"ש ציין כי התובע סובל מפריקות חוזרות וכי קיימת נכות בשיעור 20%, אך הדגיש כי: "קיים בברור מצב קודם בכתף שאחראי לרוב הנזק הקיים כיום ולכן יש לייחס רק רבע מהנכות לתאונה הנידונה ב 3.9.10". המומחה הגיע למסקנה כי "גובה הנכות כתוצאה מהתאונה ב 3.9.10 עומד על 5%". ראוי לציין כי ממכתב השיחרור של המרכז הרפואי בני ציון מיום 15.4.09 עולה כי התובע "... סובל מפריקות חוזרות בכתף שמאל גם מהתנועות הכי קלות...." – ת/32 .
...
בהחלטתי מיום 25.11.16 דחיתי את בקשת התובע לתיקון כתב התביעה מן הטעם שהתיקון המבוקש מעורר עילת תביעה נפרדת שהתיישנה, וקבעתי כי: "במקרה דנן, פרטי התאונה הראשונה לא הוצגו בכתב התביעה הראשון, התובע ביסס תביעתו על התאונה מיום 3.9.10 ולא היה כל זכר לתאונה מיום 13.4.09. לכן העלאת פרטי התאונה הראשונה מהווה עילת תביעה חדשה שנוצרה כבר ביום 13.4.09. העובדה שהמומחה מטעם בית המשפט ד"ר שרזי קבע כי החלק הגדול של הנכות בשיעור 15% הינו כתוצאה מהמצב הקודם שנגרם מהתאונה הראשונה, עובדה זו חורגת ממרכיבי היסוד של עילת התביעה המקורית שייחסה לנתבעת חבות מכוח התאונה השנייה ולא הראשונה". עוד קבעתי כי: "בענייננו כתב התביעה המקורי הוגש, כאמור, ביום 14.3.12, ואילו הבקשה לתקן את כתב התביעה, שבה מבקש התובע להוסיף עילת תביעה חדשה בקשר לתאונה הראשונה שהתרחשה ביום 13.4.09, הוגשה ביום 28.9.16, קרי כחמשה חודשים לאחר תום תקופת ההתיישנות. לפיכך, קיים בפנינו מחסום דיוני ומהותי להתיר תיקון כתב התביעה". כאמור, הגיש התובע בקשת רשות ערעור על החלטתי הנ"ל לבית המשפט העליון שדחה את הבקשה אף ללא צורך בתגובה תוך קביעה כי: "חלפו יותר משבע שנים מיום התאונה הראשונה ועד להגשת הבקשה לתיקון כתב התביעה, ובית משפט קמא קבע כי העילה התיישנה. בקביעה זו לא מצאתי להתערב, באשר אין ממש בטענותיו של המבקש לעיכוב, הארכת או השעיית מירוץ ההתיישנות. על פי כתב התביעה המתוקן, בעקבות התאונה הראשונה המבקש סבל מפריקות כתף. המדובר בנזק ברור וגלוי, וכפי שנפסק לא פעם – במקרים מעין אלה יריית הפתיחה למרוץ ההתיישנות איננה מושהית עד למועד שבו התקבלה חוות דעת רפואית ... נמצא כי בדין דחה בית המשפט את הבקשה לתיקון כתב התביעה, שהוגשה באופן שמעורר לראשונה את עניין התאונה הראשונה. כאן המקום להבהיר כי בניגוד לטענתו של המבקש, התאונה הראשונה לא מוזכרת בכתב התביעה המקורי, אף לא ברמז.
הפסד שכר לעתיד: ראוי לציין כי בראש נזק זה של הפסד שכר לעתיד ומאחר ששני הצדדים לא הביאו בפני בית המשפט נתונים וראיות מספיקות שיהיה בהם כדי לאפשר לו להגיע בקירוב ובמידה מסוימת לתוצאה נכונה וקרובה לאמת כי הרי עסקינן בהערכות ולא בקביעות מדויקות ולאור החזקה שנקבעה בפסק דין אבו חנא, סבורני כי ניתן לעשות את החישוב לפי השכר הממוצע במשק, ונכות תפקודית של 5%, עד הגיע התובע לגיל הפרישה המקסימלי 67 שנים- (מקדם היוון ל- 38 שנים וחמשה חודשים - (462 חודש) = 273.7952).
לאור האמור לעיל, ובהתחשב במהות פגיעתו והנכות הרפואית הצמיתה -והנכות התפקודית שנקבעה - (5%), נראה לי שנכון לפסוק לתובע פיצוי בראש נזק זה של עזרת הזולת על דרך האומדנה הן לגבי העבר והן לגבי העתיד ואני מעמיד את הפיצוי המגיע לו על סכום גלובאלי בסך של 50,000 ₪.
סיכום: מהאמור לעיל מתקבלת, אפוא, הערכת הנזקים הבאה: כאב וסבל : 9,431 ₪ הפסד השתכרות בעבר: 6,840 ₪ הפסד השתכרות בעתיד: 131,038 ₪ הפסד הפרשות המעביד לפנסיה: 16,545 ₪ הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד: 20,000 ₪ נסיעות וניידות לעבר ולעתיד 20,000 ₪ עזרת צד ג' ומטיבים לעבר ולעתיד: 50,000 ₪ ---------------------------------------------------------------------- סך הכל: 253,854 ₪ סוף דבר: אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 253,854 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עקב התאונה הראשונה – (מחום 13.4.09), סבל התובע ממספר פריקות כתף חוזרות.
מנגד ביקשה הנתבעת לדחות את הבקשה וציינה כי מדובר בתביעה שהוגשה לפני ארבע וחצי שנים בגין תאונת דרכים מיום 3.9.10 והיום לאחר שמיעת הראיות ומינוי מומחה רפואי נוסף מודיע התובע על תיקון תביעתו ומצרף כתב תביעה מתוקן שבמסגרתו שורבבה עילת תביעה חדשה לגבי נזק שלכאורה נגרם לתובע בתאונת הדרכים הקודמת מיום 13.4.09.
...
עוד נפסק כי מקום שבו עניינו של התיקון המבוקש של כתב התביעה, בהוספת עילת תביעה חדשה, שהראיות לגביה שונות מאלה הדרושות להוכחת העילה שבכתב התביעה המקורי, נוהג בית המשפט להיעתר לבקשה בצמצום - ראו ע"א 5016/91 שאוליאן נ' שאוליאן, פ"ד מט(5) 387, 395 (1996).
משכך, אין מקום להיעתר לבקשת התובע לתיקון כתב התביעה.
על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

עיון במסמכים שעמדו לפני הוועדה וכן במסקנותיה מיום 15.02.2012 , מלמד כי הוועדה היתה ערה לכך שהתובעת עברה פריקה חוזרת ביום 15.11.2011 ואף קבעה כי החבלה הנוספת עם פריקה ביום 15.11.2011 "אינה נובעת מהתאונה הנדונה". הועדה אף התייחסה אל הפריקה כנקיעה חוזרת בודדת , שאירעה בעקבות חבלה ישירה נוספת לכתף ימין, שאינה מתאימה לסעיף 41, ולכן קבעה כי נכותה הצמיתה של התובעת הנה בשיעור 5% בגין כאבים בכתף ימין מיום 1.02.2011, מועד תום הנכות הזמנית בעקבות התאונה.
עיון בפרוטוקול הוועדה מיום 21.04.2013,שדנה בהחמרת מצב, מעלה שהוועדה היתה מודעת לפריקות נוספות שעברה התובעת בכתף ימין לאחר שנפלה בביתה, "חבלה נוספת עם פריקה בתאריך 15/11/11 ובתאריך 28/5/12", וקבעה כי חלה החמרה במצבה "פריקות חוזרות כתף ימין". ואולם, הועדה לא התייחסה בהחלטתה לקשר בין הפריקות החוזרות ונישנות שעברה התובעת ממועד הנפילה בביתה ואילך, לתאונת הדרכים שעברה.
...
לאור הטעמים האמורים, הבקשה מתקבלת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

הדבר היה ברור גם מעדותה, בה התייחסה לחוו"ד המומחה, כשניתן היה להתרשם שאכן לא ייחסה חשיבות דרמאטית לפריקה, אך אז קשה להלום טענותיה כי הסתגרה בביתה או הוחמר מצבה דוקא בשל התאונה הזו, כאשר פריקה חוזרת שחזרה למקומה עצמונית בו ביום, בפירוש אינה עיקר בעיותיה הרפואיות (לבד מן הסוכרת הקיימת, סבלה בעברה גם מפגיעה בכתף השניה, בגין נפילה שהותירה 15% נכות , כפי שהודתה בחקירה – התביעה בגין נפילה זו נדונה בפני בת.א. ת"א (חיפה) 23270-06-14 א' נ' שופרסל בע"מ) .
וביחס לאופן ההתרחשות, גם דינאמיקת התאונה הנטענת, שמכניסה הארוע לגדר "תאונת דרכים" במובן החוק, הולמת אפשרות של פריקת כתף חוזרת, למי שידוע שסובלת מפריקות חוזרות.
...
בסע' 1 להודעה קודמת שלה מ 2.10.19 דווקא הודיעה כי מסקנת מומחה ביהמ"ש מקובלת עליה).
התובעת טוענת לחסימת דרכה להוכיח נכות משלא מונו מומחים, אולם המסקנה שאין ראשית ראיה אך מתחזקת לאור תוצאת חווה"ד האורטופדית שניתנה, לפיה התובעת סובלת מפריקות כתפיים חוזרות, וכי בתאונה נגרמה שוב פריקת כתף חוזרת, אחת מני כמה בעברה.
אני קובע כי מדובר בתאונת דרכים כגרסת התובעת, בה פרקה התובעת כתפה.
אני מקבל שהתובע נזקקה לעזרה של בנה, בתקופת החודש וחצי בה שהתה בנכות זמנית של 100% ו 30%, גם אם מעבר לשלושה שבועות של אי כושר מלא סביר שהיקף העזרה פחת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו