9.3 האם תוכל להפנות את בית הדין הנכבד, היכן צוין בבדיקת ה CT משנת 2009, כי לתובעת פריצת דיסק בחוליות S1-L3?
9.4 האם נכון לומר, שכבודו מונה מטעם בית הדין הנכבד, לשם הערכת נכות רפואית שנותרה לתובעת תוצאת התאונה?
9.5 האם ידוע לכבודו שארוע התאונה הוכח לאחר דיון הוכחות ובסעיף 37 להחלטה מיום 17.11.19 נקבע "במכלול הראיות שהונחו לפנינו בצרוף התרשמותנו ממהמנותה ועקביותה של גירסתה הנתמכת בעדותם של מספר עדים, אנו קובעים כי הוכחה ראשית ראיה לכך שארע ארוע תאונתי לתובעת ביום 22.1.2015 תוך כדי עבודה".
לנוחיות כבודו, מצ"ב החלטת ביה"ד מיום 17.11.19 ראה שם לעמוד 8.
תשובותיו לשאלות ההבהרה חיזקו קביעה זו. על כן, יש לקבל את התביעה לדמי פגיעה בעבודה ולהורות על העברת התביעה לועדה רפואית לצורך קביעת אחוזי נכות.
...
כך ציין המומחה, בין היתר, כי "נראה כי חלה החמרה בנפילה המתוארת בהחלטה" ובמקום אחר "ראיתי את החלטת ביה"ד שקבעה כי האירוע ארע. זו סיבה עיקרית בגללה עניתי כי יש מקום להכיר בתרומת האירוע להחמרה במצב קודם".
18 קביעותיו הרפואיות של המומחה עומדות במבחן הסבירות וההיגיון ולא מצאנו נימוק או טעם המצדיק שלא לאמץ את חוות הדעת של מומחה – יועץ רפואי מטעם בית הדין.
"
ועיין גם בעב"ל 345/06 המוסד לביטוח לאומי – מרדכי בוארון (15.5.2007) שם נפסק מפי כב' השופט פליטמן ובהסכמת יתר חברי המותב, כי:
"בית הדין נוהג לייחס משקל רב לחוות דעתו של המומחה מטעמו, שכן האובייקטיביות של המומחה מטעם ביה"ד גדולה יותר ומבוטחת במידה מירבית מעצם העובדה, כי אין הוא מעיד לבקשת צד ואין הוא מקבל שכרו מידי בעלי הדין (ראה לעניין זה דב"ע 411/97 דחבור בוטרוס נ' המל"ל (לא פורסם), וכן עב"ל 341/96 מליחי נ' המל"ל, פד"ע לד' 377)"
בנסיבות המקרה דנן, לא מצאנו הצדקה עובדתית או משפטית יוצאת דופן לסטות ממסקנות חוות הדעת של המומחה שהוגשה בתיק ומכאן שדין התביעה – להתקבל.
סוף דבר:
התביעה מתקבלת.
אנו קובעים כי קיים קשר סיבתי על דרך של החמרה בין האירוע התאונתי שאירע לתובעת ביום 22.1.2015 לבין מצבה הרפואי של התובעת וכי מדובר בתאונת עבודה.