החלטת הועדה – המערער הופיע בפני הועדה בלווי בא כוחו.
בסעיף "מימצאי הבדיקה הרפואית", ציינה הועדה כך: "ניכנס כשנעזר במקל הליכה המוחזק ביד שמאל.".
הועדה ערכה למערער בדיקה אורטופדית של תנועות המפרקים, רשמה את תוצאות הבדיקה, ובסיכום מימצאי הבדיקה האורתופדית ציינה: "בעמידה כפות הרגליים פלנטי-גרדיות.".
בסעיף "החלטות הועדה" ציינה הועדה כך:
"מאחר ועלתה הטענה שישנה בעייה האורטופדית אצל התובע, הועדה עיינה בחוו"ד של ד"ר יוסוף המומחה באורטופדיה 26/01/16. מציין תחת הכותרת בבדיקה את הממצאים הנוירולוגיים אשר הוא מצא בבדיקתו. אין שום אזכור ולא ברמז על הפרעה אורטופדית. אין תעוד של הממצאים האורטופדיים. לא ציינו טווחי תנועה במפרקי הגפיים התחתונות. נעשתה בדיקה אורטופדית היום. טווחי התנועה במפרקי הירכיים היו מלאות. טווח התנועה והיציבות בבירכיים שמורים. טווחי התנועה בקרסוליים תקינים. וכפות הרגליים פלנטי-גרדיות בעמידה. לאור האמור לעיל אין כאן נכות אורטופדית המזכה בנכות בניידות. לאחר קבלת המכתב מבית המשפט הועדה קראה בתשומת לב את פסק הדין. כמו כן שמעה את עורך הדין. ולאחר קריאת המסמכים של ד"ר גד ולן ושל ד"ר עאווי יוסף וד"ר רשף עמיקם. הועדה מסיימת בכך שקובעת: פרט לאטקסיה על רקע פרופריאוספטיבי (תחושתי). לא נימצאו סימנים נוירולוגיים אחרים אשר ניתנים ליישום לפי רשימת הליקויים של תקנות הניידות. הועדה קובעת שעל בסיס סעיף א-7-ב-1 חלקי ניתן ליישם את הממצאים 40% יציב.".
(הציטוטים לעיל מפרוטוקול הועדה הובאו במלואם, על טעויות הכתיב ו/או ההדפסה אשר נפלו בהם, ככל שנפלו).
ב.1 לתוספת א' להסכם הניידות (שאותו ב"כ המערער מכנה בטעות "סעיף חוק").כעולה מטענותיו, מייחס המערער לועדה קביעה לפיה הליקוי הקיים אצלו הוא בגפה אחת בלבד, בעוד שבפועל הוא סובל מליקוי בשתי הגפיים התחתונות.
כפי שפורט לעיל, בפסק הדין החזיר בית הדין את הדיון לועדה, על מנת שתשקול מחדש ובמנומק את קביעתה לעניין האפשרות ליישם את סעיף א(7) לעניין ליקוי אטכסיה – זו ורק זו. מדובר בהוראה מצומצמת למדי, והדבר אף עולה ביתר שאת מסעיף 8 לפסק הדין, שם ציין בית הדין כי הפגם בהחלטת הועדה מצומצם ביותר, והוא נוגע לסוגיית ה"אטקסיה", ובעיקר להנמקת הועדה בקשר אליה.
...
בהתייחס לתמליל והתקליטור שהגיש המערער – כאמור נחה דעתי כי אין ליתן משקל לפריטים אלו, ויש להוציאם מן התיק, מחמת שמדובר בראיות שאינן קבילות.
מכאן, המסקנה היא כי מדובר בהקלטה שבוצעה ללא רשות, תוך הפרת חובת תום הלב וההגינות כלפי הוועדה, ושעל כן המערער אינו מורשה להציגה.
סיכומו של דבר, הערעור מתקבל, כך שעניינו של המערער מוחזר לוועדה לעררים - ניידות, באותו הרכב, על מנת שתנמק באופן מפורט את קביעתה שלפיה יש ליישם את סעיף א.7.