מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פרו בונו: עורכי דין בשירות המדינה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה בתגובתה טענה, כי אין לה ידיעה בדבר מצבו הכלכלי של המבקש מעבר למה שצוין בבקשה, אך הפניתה לכך שהמבקש שכר שירותי עו"ד, ועל פניו אין מדובר בייצוג פרו - בונו.
לשיטתה, לא קיימת למבקש זכאות לפצויי פיטורים היות שקבל פנסיית שאירים תקופה ארוכה, ועל פי חוק שירות המדינה (גמלאות) [נוסח משולב], התש"ל – 1970 עובד או שאירו הזכאים לגימלה על פי החוק האמור, לא יהיו זכאים בשל אותה עילה לפצויי פיטורים המשתלמים לעובד או לשאיריו.
בנוסף, כפי שטענה המשיבה, המבקש אף אינו מיוצג על ידי עו"ד מטעם הלישכה לסיוע משפטי, ולא ברור האופן בו מממן את שכ"ט עורך דינו.
...
לאחר עיון בבקשה ובתצהיר מצאתי, כי דין הבקשה לפטור מאגרה להידחות ולהלן אפרט נימוקיי לכך.
מעיון בתצהיר המבקש ובנספחיו לא שוכנעתי, כי המבקש הינו חסר יכולת כלכלית באופן המונע ממנו לשאת בתשלום האגרה.
סבורני, כי די בנסיבות אלה על מנת לקבוע שמצבו הכלכלי של המבקש אינו כה חריג על מנת לאפשר לו פטור מתשלום אגרה.
מהטעמים המפורטים לעיל, הבקשה לפטור מאגרה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע שכנגד, הכרותו עם התובע הייתה לאחר שהוא פנה אליו ביום 21/4/15 בבקשה לפרסם כתבה על שניים על רקע ההכפשות שניהלו השניים כנגד עובדי ציבור שונים וביניהם שופטים.
לטענת התובע שכנגד, אין כל אמת בפרסומיו של התובע והוא נוהג ביושרה, מייצג רבות "פרו בונו" ומשיג הישגים משפטיים הזוכים לפירסום אוהד בכלי תיקשורת רציניים (כדוגמת ידיעות אחרונות, מעריב, ערוץ 2 ועוד).
בשנת 2010 הוגש נגדו כתב אישום (ת.פ. 25241-09-10 מדינת ישראל נגד שחר שוורץ) באשמה שאיים על אישתו, אורית שוורץ, "בפגיעה שלא כדין בגופה באומרו לה כי ירצח אותה, וזאת בכוונה להפחידה או להקניטה". שוורץ כפר בעובדות שיוחסו לו בכתב האישום, שהתברר בפני השופטת שרית זמיר.
בכל הקשור לתחולת התנאי השני – קיומו של עניין צבורי בפירסום – הרי שצודק אמנם התובע שכנגד בסיכומיו כי עורכי הדין "הם אנשים ככל האדם", אולם מלבד זאת שעסקינן במי שמציע את שירותיו לציבור ועל כן ראוי שהאחרון יהיה מודע להתנהלותו החוקית-אתית, דומה שהתובע שכח כי אכן לאורך כל כתבי טענותיו הוא זה שבחר להציג עצמו כדמות ציבורית, עת טען בין היתר, כי נטל ייצוג פרובונו בתיקים שהתפרסמו וכן כמי שהנו חבר בועדות שונות של לישכת עורכי הדין.
...
משכך, התובע שכנגד לא עמד בנטל להוכיח את החלופה הרלוונטית לענייננו המעוגנת בסעיף 2(5) לחוק הגנת הפרטיות ולפיה השימוש בתוכן ההודעות היה "בלי רשות מאת הנמען או הכותב". בכל הקשור לסעד שהתבקש בסעיף 4 תחת פרק ד' לכתב התביעה שכנגד בעניין פרסום התנצלות, אבהיר מיד כי אין להיעתר לסעד זה שכן אין לו כל עיגון מפורש בחוק איסור לשון הרע.
סוף דבר: לאור כל האמור, כל אחד מהצדדים יפצה את הצד שכנגד בסך של 30,000 ₪.
נוכח התוצאה, הנני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

משנתקל האדריכל בקשיים בקידום התב"ע החדשה שביקשו הנתבעים לאשר מול גורמי הנדסה בעריית נתניה (להלן: "הערייה") המליץ בפני הנתבעים לשכור שירותי עורך דין המיתמחה בתחום התיכנון והבניה.
אף אין לי ספק כי התובעת לא נתכוונה להעניק את שירותיה המשפטיים לפרוייקט מקרקעין כה יוקרתי , חינם אין כסף,"פרו-בונו", וכי סוכם כי שכרה ישולם לה בעין יפה.
בע"א 1368/02 צמנטכל ב. קוטיק בע"מ נ' מדינת ישראל – משרד הבינוי והשיכון (פ"ד נז(1) 516, 523 (18.12.2002) (להלן: "עניין צמנטכל")) פסק בית המשפט העליון – "8. ... הקיום המאוחר של החוזה (או הנכונות לקיימו) אין בו כדי לסלק את העילה לביטול, ואין בכוחו לשלול את עצם ארוע ההפרה (מ' דויטש ביטול חוזה בעקבות הפרתו [21], בעמ' 190-189). עם זאת יכול שתהא לתיקון ההפרה נפקות לצורך בחינת התקיימותם של הסייגים לזכות הביטול או לשימוש בה, לאמור סייג הצדק (מקום שמדובר בהפרה שאיננה יסודית) וסייג תום-הלב. ... תיקון ההפרה על-ידי המפר הוא, לפי גישה זו, מודד חשוב בבחינת תום-לבו וצדקתו של מי שניפגע מן ההפרה בבואו לעשות שימוש בזכות הביטול ...
...
לאור מכלול האמור לעיל, אני קובע כי התובעת ביצעה כרבע מן העבודה שהיתה אמורה לבצע לו היה ההסכם מתממש במלואו, ובהתאם לכך יש להפחית שלושה רבעים מסך כל השכר שהיתה צפויה לקבל.
סיכום לאור האמור לעיל, אני קובע כי על הנתבעים לשלם לתובעת סך של 386,942 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 3.5.16 – ועד לפרעון בפועל.
אשר על כן אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך 27,050 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 45,000 ₪, כשלסכומים אלה יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 3.5.16 – ועד לפרעון בפועל.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2009 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

יש לפרש את הוראות התקשי"ר לאור חוק יסוד: חופש העיסוק ולצמצם ככל האפשר כל הגבלה על עיסוקיהם של עורכי הדין בשרות המדינה, בפרט שחוק יסוד חופש העיסוק וחוק לישכת עורכי הדין מצויים במדרג החקיקתי מעל התקשי"ר. גם אם יקבל בית הדין את טענת המדינה כי התקשי"ר בנוסחו הנוכחי אינו מאפשר שרותי פרו-בונו ע"י עורכי הדין בשרות המדינה, על המדינה לפעול לאשר הוראות מיוחדות שיתאימו לקבוצות עורכי דין כדי לאפשר פעילות פרו-בונו ע"י עורכי דין בשרות המדינה באופנים שונים ובפתרונות שהוצגו ע"י הלישכה.
...
באשר לפגמים הפרוצדוראליים להם טוען התובע, אלה לא הוכחו על ידי התובע ולא מצאנו כי יש מקום לקבוע כי ההחלטה של סמנכ"ל המשרד בדבר השימוע והנזיפה נעשו שלא כדין ומשיקולים זרים.
לאור כל האמור, קובעים אנו כי יש לדחות את תביעת התובע אף בשאלה זו. סוף דבר 26.
לאור קביעתנו זאת וכן לאור העובדות שפורטו בפסק דין זה והנימוקים בקביעותינו, נדחות תביעות התובע.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כך גם קבע בית הדין הארצי בעירעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי באותו עניין (ע"ע 576-09 אלי פוקסברומר נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 5 מאי 2011)), ביחס לשכר מצוה: "באשר להיבט העקרוני לעניין שתוף עורך הדין משירות המדינה בתכנית שכר מצוה מטעם לישכת עורכי הדין, אזי יש מקום כי הצדדים הללו יסדירו זאת בינם לבין עצמם." אך לגבי הכלל קבע: "על פי נסמן 42.403 לתקשי"ר חל איסור על עובד מדינה לעבוד בכל עבודה, גם אם אינה מכניסת שכר, כל עוד יש ניגוד עניינים עם עבודתו בשירות. מקרי ספק של ניגוד עניינים צריכים להיות מובאים להכרעת נציבות שירות המדינה. עורך דין בשירות המדינה המבקש לעסוק פרו בונו בתחומי עסוקו של עורך דין פרטי ניכנס לגדר מקרי הספק של ניגוד עניינים המחייבים על פי הוראת אותו נסמן; לפיכך הוא חייב בפנייה מקדמית לנציבות שירות המדינה. כל עוד לא הייתה פנייה שכזו ולא הושב עליה בחיוב חל איסור על עורך דין לייצוג לקוחות פרו בונו.
...
אף אם אין בידינו בהכרח לאמץ את טענות המדינה לפיהן, ניגוד העניינים מוצא את ביטויו בין היתר בכך שהעבודה הפרטית שבנדון מעודדת ירידה מן הארץ ומנוגדת לערכי מדינת ישראל, הרי שאין אנו מקבלים את טענות התובע בעניין זה, כפי שיובהר להלן.
סוף דבר - אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל - התביעה נדחית.
התובע ישלם למדינה הוצאות הליך זה בסך 2,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו