מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פקידת בנק דיסקונט: פגיעה בצוואר עקב עבודה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עקרי העובדות וההליך המשפטי התשתית העובדתית בתיק פורטה בהחלטתי מיום 12.12.16, ואלה עיקריה: התובעת ילידת 1951, עובדת כ-44 שנים בבנק דיסקונט.
משך כ-27 השנים האחרונות תפקידה פקידה במחלקה לשירותים בנקאיים.
ביום 21.12.16 מונה מטעם בית הדין המומחה ד"ר דיויד יפה, אורטופד וכירורג יד (להלן גם: "המומחה"), לבחינת הקשר הסיבתי בין עבודת התובעת לפגיעה הנטענת בידיה ובצווארה.
שאלה ב': האם ניתן לקבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובעת לליקוי אשר ממנו היא סובלת? גם החמרת מצב הליקוי עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.
...
הנתבע טוען, כי דין התביעה להידחות.
לפיכך, יש לדחות את התביעה.
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, חוות דעת המומחה והמענה לשאלות ההבהרה, שוכנעתי כי יש לדחות את התביעה.
לאור כל האמור, ועל יסוד מסקנות חוות הדעת הרפואית של המומחה, נדחית התביעה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה להכיר בפגיעה בידיה ובעמוד השידרה הצוארי של התובעת כפגיעה בעבודה על דרך תורת המקרוטראומה על פי הוראות סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) תשנ"ה- 1995 (להלן: "חוק הביטוח לאומי" או "החוק").
עקרי העובדות וההליך המשפטי התובעת, ילידת 1951, עובדת כ- 44 שנים בבנק דיסקונט.
משך כ- 27 השנים האחרונות תפקידה פקידה במחלקה לשירותים בנקאיים.
אף הפלוגתא שנקבעה בתיק הנה האם קיימת תשתית עובדתית למקרוטראומה במסגרת עבודתה של התובעת בבנק.
עוד נפסק : "... פעולות המורכבות מתנועות מגוונות, המבוצעות על פי סדר משתנה בהתאם לצרכי העבודה, אינן מהוות רצף של תנועות חוזרות ונישנות הדומות זו לזו, המבוצעות במהלך יום העבודה (עב"ל 1012/00 אלי שבח – המוסד לביטוח לאומי, מיום 28.7.2002; עב"ל 293/09 ראובן יעקב - המוסד לביטוח לאומי, מיום 27.1.2010;עב"ל 642/06 שלמה מורדוב - המוסד לביטוח לאומי, מיום 11.3.2008)". עב"ל (ארצי) 38717-12-12 אברהם נחמני נ' המוסד לביטוח לאומי, (27.4.14).
...
הנתבע טוען כי דין התביעות להידחות.
כמעט כל שיחה שאני מקבלת אני מסתכלת על שני המסכים" (עמוד 2 שורות 27 – 28).
אף בשאלון למעביד (נ/3) נרשם כי: "התפקיד דורש הקלדה במהלך כל היום" שוכנעתי, התובעת נדרשת בעבודתה לתנועות חוזרות ונשנות של הקלדה, כ- 200 – 300 שורות מדי יום.
לאור כל האמור, עלה בידי התובעת להוכיח תשתית עובדתית הדרושה לצורך יישום תורת המיקרוטראומה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כבר במסגרת התביעה הראשונה ועוד ביום 22.12.11 מונה מומחה רפואי בתחום הכירורגיה האורטופדית פרופ' רמי מושיוב שקבע בחוות דעתו מיום 24.1.12 כי לתובע נותרה נכות צמיתה בשיעור של 9.75% כדלקמן: נכות צמיתה בשיעור של 5% בגין הפגיעה הצוארית לפי מחצית סעיף 37(5) א' נכות צמיתה בשיעור דומה בגין הפגיעה בגב התחתון לפי מחצית סעיף 37(7) א' .כמו כן קבע המומחה נכות זמנית של 100% למשך כ 3 חדשים.
השפעת התאונה על תפקודיות התובע התובע יליד 1954 ,עבד כפקיד בבנק בנושא שעבודים – ללא קבלת קהל ,עבודה פקידותית הכוללת בין היתר בדיקת מסמכים ומענה טלפוני.
הנזק הפסדי שכר התובע עבד בבנק דיסקונט בתל אביב שנים לפני התאונה ואף לאחריה עד לפיטוריו ביום 30.4.18 .
...
באשר למצבו האורטופדי של התובע עומדת בעינה הקביעה הרפואית של מומחה בית המשפט ,ומקובלת עלי טענת הנתבעת שאין מקום להסתמך על קביעות מומחה תעסוקתי החורגות מכך , מה גם שלא הופנתה שאלה מתאימה למומחה בית המשפט לרבות בעניין הקשר הסיבתי בין המגבלות שתוארו לתאונה.
לסיכום לאור כל האמור אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 יום לידי ב"כ סך של 57,670 ₪ בצירוף הוצאות בגין אגרה ושכ"ט עו"ד בסך של 8772 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהסתמך על קובץ תקנות המל"ל העריך המומחה את דרגת נכותה בגין הפגיעה בע"ש הצוארי בשיעור 10% לפי סעיף 37(5) (א) לתקנות הביטוח הלאומי )קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) תשט"ז 1956.
כפועל יוצא, התובעת התקשתה בבצוע עבודתה כפקידה בבנק דיסקונט, עבודה אשר היתה כרוכה בישיבה ממושכת מול צג מחשב, ולכן מאז התאונה מעבידיה לא היו מרוצים מתפקודה, היא הועברה בין המחלקות השונות בבנק ולא קודמה עד שלבסוף אולצה לפרוש מעבודתה עקב בעיותיה הרפואיות בגין התאונה.
זמן קצר אחרי התאונה שבה לעבודתה בבנק באותו הקף משרה, כאשר עיון בתלושי השכר שצרפה התובעת עצמה מלפני התאונה ואחריה מראים כי שכר היסוד של התובעת שהיה עובר לתאונה 4953 ₪ (ראה למשל תלושי שכר לחודשים ינואר פברואר 2005 ת/34, ת/35) לא נפגע כלל, ועלה עם השנים כמקובל במשק כפונקציה של עלית המדד (ראה ת/41-ת/86).
...
ראה גם ע"א 413/88 זוהיר באדר אחמד נ' שמיר חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו 8.5.91) שם נפסק אודות המערער שנקבעה לו נכות בשיעור 10%," ...בית המשפט יכול היה להגיע למסקנה, שהסיכון שבגלל התאונה תקטן השתכרותו בעתיד מזו שהיה מגיע אליה ללא התאונה הינו אפסי ספקולטיבי, או היפוטתי בלבד, ... ועל כן אין יסוד להתערבותנו." ניתן בהחלט להניח כי העובדה שהתובעת סובלת מדי פעם מכאבים בעת ישיבה ממושכת וקלה בתנועה הצוואר, המקנים לה שיעור נכות אורתופדית אפילו לא גבוהה, תשפיע במידה מסוימת על עבודתה.
לעניין הפגיעה בשכרה התובעת טענה כי אלמלא התאונה היתה יכולה להתקדם בעבודתה כמקובל, ולהשביח שכרה (פרוטוקול הדיון מיום 11.9.13 עמ' 3 ש' 17-22, עמ' 4 ש' 13 עמ' 9 ש' 31-32), אך לאור מגבלותיה הרפואיות העבירוה מנהליה שלא היו מרוצים מתפקודה ממחלקה למחלקה (עמ' 9 ש' 1), ביקשו אף כי לא תגיע לעבודה (עמ' 8 ש' 5-6), ובסופו של דבר אילצו אותה לפרוש מרצון בשל מגבלותיה (עמ' 3 ש' 17-19, עמ' 7 ש' 31-32).
לפיכך, שקלול הנתונים הנ"ל מוביל למסקנה שיש לחשב את הפיצוי בנסיבות הקיימות על בסיס חישוב גלובאלי ולא אקטוארי.
סוף דבר אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובעת את הסך של 50,495 ₪ ובמעוגל – 51,000 ש"ח. הנתבעים יישאו בתשלום האגרה ושכר טרחת עורך דין בשיעור של 13% + מע"מ. 48.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בפני המומחה הונחה התשתית העובדתית הבאה: התובעת ילידת 1996, תושבת חיפה, נשואה משנת 2018, אם לשני ילדים (שנולדו בתאריכים 24.6.18 ו- 22.1.20) לפני ההריון נושא הליך זה. בתקופה הרלוואנטית לתביעה עבדה התובעת במשרה מלאה בבנק דיסקונט בתפקיד פקידה טלפונית.
הבקשה לשמירת הריון התבססה על מעקב אורך הצואר בשל סיפור קודם של קיצור צואר ובשל כאבי גב תחתון.
התלונה בדבר כאבי גב נבדקה ולא נימצאו ממצאים חריגים פרט לרגישות וכאב, לא היתה עדות לחסך עיצבי, ירידה בתיפקוד, פגיעה ביכולת לזוז או לעבוד, אין תעוד לפריצת דיסק והתובעת לא הופנתה לבדיקות המשך, בדיקות הדמיה או יעוץ נורולוג כפי שניתן היה לצפות לו היה מדובר בכאב חמור או חשוד.
...
לסיכום חוות הדעת צוין כי לאורך התקופה שבמחלוקת לא היה כל ממצא אובייקטיבי שהצדיק מנוחה שלמה בבית.
בסופו של דבר, אף הלידה הנוכחית היתה לידה מוקדמת שכן התובעת ילדה בשבוע 34.
האם העובדה שבסופו של דבר היתה לידה מוקדמת משנה את מסקנתך לעניין ההצדקה בשמירת ההריון? אם לא מצאת שהיתה הצדקה לשמירת הריון בתקופה שבין 30.5.21 – 24.6.21 (התקופה הראשונה), כיצד ייתכן שנמצאה הצדקה לשמירת ההריון בין התאריכים 25.6.21 – 23.8.21 (התקופה שהחלה בצמוד לאחר התקופה הראשונה)? האם חל שינוי רפואי בהריון בתקופה השניה לעומת התקופה הראשונה? אם כן – מהו? האם ייתכן שמדובר בכאבי גב חריגים אצל התובעת שהצדיקו את שמירת ההריון בתקופה השניה? אם כן – כיצד יתכן שכאבים אלה הצדיקו את שמירת ההריון בתקופה השניה ולא בתקופה הראשונה? האם חל שינוי ברמת הכאבים או מוגבלות התפקוד בגב בין שתי התקופות, ואם כן מהו? על פי הכרטיס הרפואי, על סמך מה קבע הרופא המטפל של התובעת שיש הצדקה למתן שמירת הריון אף לתקופה הראשונה (אם עקב כאבי גב או בשל סיבה אחרת)? מדוע ממצאים אלה אינם מצדיקים שמירת הריון לשיטתך? נא הצג הסבר רפואי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו