בסיכום המחלה מיום 21.6.07 נכתב בין היתר, כי במהלך האישפוז השיג התובע הליכה עצמאית עם מקל ותרגל עליה וירידה במדריגות עם מעקה באופן עצמאי.
בנוסף סובל התובע מנכות צמיתה בשיעור 5% בגין שבר דחוס בחוליה הגבית D12 והגבלה מזערית בטווח התנועה של עמוד השידרה, לפי סעיף 37(8)(א) לתקנות המל"ל. ד"ר לבני ציין כי ייתכן שהשבר בגב לא נגרם כתוצאה מהתאונה, שכן התובע ניחבל בגב עת נפל מגובה בשנת 2000, אושפז בבית החולים שערי צדק ואובחן כסובל מפריצת דיסקוס בגובה D12-L1.
הילדה סידרה לי אותו שיעזור לי כי אין גבר בבית שירים אותי ולא נעים לי מהילדה שלי.
יש מצבים לפעמים שאני עצבני, ואין לי שליטה על עצמי או על גופי, מה אני עושה, אף שהוא נמצא לפעמים, הוא רואה שאני מתעצבן, אני תופס את הרגליים והולך לבד אפילו עד הקניון בגילה או לסופר.
...
אולם "בהנחה שאנו מקבלים את טענתו של התובע כי הוא אכן סובל מאינאונות זיקפתית, הרי תלונה זאת מתקשרת נסיבתית עם התאונה... ומוסברת על ידי תסמונת דחק פוסט טראומתית והפרעה דכאונית שמיוחסת לתאונה". לאור זאת קבע ד"ר ליבוביץ לתובע נכות זמנית למשך שנתיים בשיעור 30% לפי סעיף 24(5) לתקנות המל"ל ("אבדן חלקי של ה- PENIS").
"מה שמבקש התובע, למעשה, הוא להרחיב את שטח דירתו ולשפר את תנאי מגוריו. תביעה זו איננה מקובלת עלי. ראשית, לא הוכחו צרכים מיוחדים המחייבים החלפת הדירה בדירה רחבה יותר. שנית, ככל שהכוונה היא להרחיב את הדירה ולשפר את תנאי מגוריו של התובע, הרי שלעניין זה כבר נקבע שאין להפוך את הפיצוי בראש נזק זה למנוף להשיג באמצעותו שיפור בתנאי המגורים של הנפגע" (ת"א (י-ם) 948/95 ברזאני נ' כהן הנ"ל).
חיזוק למסקנה זו מצוי באיבחון הרפואי של המל"ל מיום 28.6.10, שם נכתב כי מועד תחילת הנכות בשיעור 10% בגין השבר של החוליה הנ"ל, הוא יום 4.5.07.
סיכום
לסיכום, נזקו של התובע עומד על הסכומים הבאים:
הוצאות רפואיות לעבר – 26,850 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מיום 25.1.07 ועד ליום התשלום.