בעקבות תשובותיו של המומחה, הגיש התובע בקשה למינוי מומחה רפואי נוסף וזאת משני טעמים:
המומחה דוגל באסכולה מחמירה- התובע הפנה למספר חוות דעת שניתנו במספר הליכים שהתנהלו בפני בית הדין שם המומחים הכירו בליקוי בצואר של נהג כפגיעה בעבודה על דרך המקרוטראומה.
בהמשך הנתבע הפנה לתיק 14537-09-20 שם קבע ד"ר בשוראי כי לא קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע שם כנהג אוטובוס לבין הליקוי בצואר ולכן בודאי שלא ניתן לקבוע כי המומחה בענייננו ד"ר עידו ציון דוגל באסכולה מחמירה ביחס לד"ר בשוראי.
בהנחיותיה המעודכנות של כב' הנשיאה וירט-ליבנה, מיום 10.9.19, נקבע כי "ככלל, על בית הדין להסתפק במינוי מומחה אחד לפגימה אחת. בקשה למינוי מומחה אחר או נוסף ניתן להגיש, באותם מקרים חריגים שבהם הדבר מוצדק..." (סעיף 16 להנחיות).
להבדיל מחוות הדעת אליהן הפנה התובע בבקשתו, וכפי שכבר צוין בהחלטה קודמת של בית הדין, העובדות בחוות הדעת האחרות הן שונות, הן מבחינת שנות העבודה, הן מבחינת שעות העבודה והן מבחינת תנאי הנסיעה בכביש (פסי האטה, דרכים משובשות, בורות וכו').
...
בניגוד לנטען על ידי התובע, ד"ר עידו השיב על שאלות ההבהרה באופן מלא ומנומק, התייחס לחוות הדעת, ולא נפל כל פגם בקביעותיו שכן יש לזכור כי כל תיק ונסיבותיו ועל כן יש לדחות את בקשת התובע.
מתשובותיו של המומחה כפי שאף הובאו לעיל, לא שוכנענו כי המומחה מטעם בית הדין דוגל באסכולה מחמירה, להפך, המומחה העלה אפשרות כי אם הליקוי היה שנים רבות קודם לכן והתובע המשיך לעבוד שנים מספר, ניתן היה אולי לטעון להחמרה כלשהי בצוואר פגוע.
בית הדין שקל את בקשת התובע למינוי מומחה נוסף, וזאת הגמישות שחלה בפסיקה בעניין זה, אך בשים לב לקביעותיו של המומחה מטעם בית הדין ולממצאים הרפואיים אותם פירט בחוות הדעת, ובשים לב לתשתית העובדתית כפי שנקבעה בהחלטת בית הדין שאיננה כוללת נסיעה בדרכים משובשות, הרי שלא מצאנו הצדקה למינוי מומחה נוסף.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, בקשת התובע מיום 05/06/23 נדחית.