הוכחת הקשר הסיבתי בין המחלה לתנאי השרות הצבאי:
כאמור, כדי להכיר בתביעתו של חייל חוק הנכים דורש הוכחה כי נכותו נגרמה "עקב" השרות הצבאי.
" (ראה רע"א 1521/95 שטיין נ' קצין התגמולים, משרד הביטחון – אגף השקום.
בחלוף 12 שנה, הכהה במקצת את זכרונו והמסמכים עצמם מאששים ומראים לנו שמתקופת השרות בצנחנים אין ולו תלונה רפואית אחת אלא רק לקראת סוף תקופת השרות בצנחנים, קרי, באמצע יוני 95.
ה.באשר לחוות דעתו של ד"ר קליגמן, אין לקבלה במיוחד כאשר לא פירט בפרק זמן כה קצר, אזי, ניתן לקשור את מצבו לשירות הצבאי ולפגימה אשר קרתה לו.
כנגד אותם פסקי דין אשר הוגשו נגד עו"ד פסקל, הוגשו פסקי דין מטעם המשיב, וועדת ערעורים 338/05 וע"נ 449/98 פסקי דין הללו דנים באופן ספציפי לפגימה שאנו דנים בה היום, ומלמדים שיש נתק של מס' רב של שנים, ובמקרה דנן, 7 שנים, מלמדים למעשה שניתק הקשר הסיבתי הרפואי.
...
על זאת נאמר, כי אם אלה היו פני הדברים ובגיוס ליחידה אשר רמת המאמץ בה היא כה גבוהה מן הראוי היה ששלטונות הצבא יתייחסו לסוגיה זו, ולא יעצמו את עיניהם שעה שהדברים היתרחשו ואין לי אלא לומר כי היתרחשות זו הינה ברורה ואיננו מקבלים את העמדה כי פרק זמן כה קצר כפי שטענת המשיב, אינו יכול להביא לפגימה או להתפתחותה במשך שנים.
המשיב ניסה להוכיח כי פרק הזמן שעבר יש בו כדי לנתק קשר סיבתי זה, אולם סבורנו כי הדברים אשר נאמרו אינם משוללי יסוד אך הסבר קיבלנו מהמערער עצמו אשר טען כי אכן לא נהג בשיטה מקובלת והתייצב בקופות חולים כל שני וחמישי, אלא הסתפק בטיפולי פיזיוטראפיה בהנחה שהטיפולים יסייעו בידיו.
גם הדברים אשר נכתבו על ידי ד"ר בצלאל פסקין, ומצויים בתיקו הרפואי של המערער, מעידים כי לא מדובר בשקרן פתולוגי, אלא באדם אשר נראה לנו דובר אמת, וכי, גם אם סבל לא הביא תמיד את סבלו לידי תלונות חוזרות ונישנות.
המסקנה שיש לקבל העירעור ולקבוע שקיים קשר של גרימה ולא החמרה בלבד, וכי יש להכיר בעורר נכה ברגליו שנגרמו בזמן ועקב השירות הצבאי.