איבחנה מוטעית, כלשעצמה, אינה מצביעה בהכרח על רשלנות, כל עוד נילקחה אנמנזה ראויה וקיומו הבדיקות הנכונות (ד' ארליך "מידת האמינות של איבחנה ממארת בבית החולים" הרפואה פה(יא) 524).
סיווג ראשוני ושניוני של השבר
לענין סיווג השבר, הסתמך בית-המשפט על עדויות המומחים, עדותו של ד"ר גולדנייצקי והרשומה הרפואית שערך, צלומי הרנטגן שהוגשו והרופאים השונים התייחסו אליהם, ועל מנת להגיע להכרעה נצרך לעיין אף בספרות אליה הפנו המומחים:
ראשית סיווגו של השבר היתה על-ידי צלום רנטגן אשר בוצע כאשר הרגל במצבה לאחר הטראומה, בעוד החולה ער, ומנח האיברים, מטבע הדברים, איננו נתון לשיקולו של המצלם, שכן טווח התנועה מוגבל ביותר אם אפשרי בכלל, בשל הכאבים העזים הכרוכים בשינוי מנח הרגל השבורה.
במצב דברים זה, מתבצע צלום כאשר ישנה אי-בהירות במנח העצמות; לעיתים הן מסתירות זו את זו או חופפות זו את זו, כפי שניתן לראות היטב בצלום מיום 18.4.2003 שעליו הצביעו העדים לבית-המשפט, באופן העלול ליצור פענוח מוטעה של הדימות.
התוצאה היא כי לא הוכח שהטיפול הרפואי שקבל התובע עלה כדי עוולת רשלנות, הפרת חובה חקוקה, פגיעה באוטונומיה או העידר הסכמה מדעת.
...
הכרעה במחלוקות נוספות בין הצדדים – הקשר הסיבתי בין הניתוח ובין הנזק
בית-המשפט מצא לנכון לבחון, על אף הקביעה בעניין העדר רשלנות ונוכח טענות הצדדים את השאלות הבאות:
מצבו של התובע לאחר האירוע ביחס למצבו טרם אירוע השבר;
הקשר הסיבתי בין ארוע השבר לבין מצבו של התובע.
סוף דבר
על-מנת להוכיח כי נזקים אלה נגרמו מרשלנות בטיפול הרפואי, יש להרים נטל הוכחה, אשר לא הורם במקרה זה. וגם אם היה נקבע היפוך נטלים, כפי שביקש התובע, הרי שהעדויות והראיות שהביאה הנתבעת נוגדות את טענותיו, באופן החוצה בבירור את מאזן ההסתברויות.
התביעה נדחית.