יפה לעניין זה, פסיקת בית המשפט העליון ב - ע"א 3998/07 צ. בכור ניהול ואחזקות בע"מ נ' מימשל ירושלים התשנ"ה בע"מ (נבו 06.01.2011):
"כאמור, פעולה שנעשתה עבור החברה, החורגת ממטרותיה או מההרשאה שניתנה למבצעה, אינה פוגמת בכשרות החברה לבצעה. היא מהוה פעולה החורגת מהרשאת האורגנים הפועלים בשם החברה. פעולה זו נבחנת על פי דיני השליחות ולא על פי דיני הכשרות. דיני השליחות לענין זה הם בעלי משמעות כפולה: ראשית, דיני השליחות הכלליים על פי חוק השליחות; שנית, דיני השליחות המיוחדים על פי חוק החברות; במקום שעולה סתירה ביניהם, גובר הדין הספציפי של חוק החברות (ע"א 4670/03 י.מ.ש השקעות בע"מ נ' כלל (ישראל) בע"מ, פסקה 13 לפסק דינו של הנשיא ברק [פורסם בנבו] (13.12.2006) (להלן: ענין י.מ.ש השקעות); יוסף גרוס חוק החברות החדש 106 (מהדורה רביעית, 2007) (להלן: גרוס); הצעת חוק החברות, בעמ' 33). ככלל, פעולה החורגת ממטרות החברה או מההרשאה שניתנה למבצע הפעולה אינה תקפה כלפי החברה, אך לכך יש שני חריגים: האחד – אם החברה אישרה את הפעולה בדרכים הקבועות לכך בחוק ...והשני – מקום שהצד השלישי עמו נעשתה הפעולה החורגת לא ידע ולא היה עליו לדעת על החריגה, הרי גם אם החברה מיתנגדת לאשרור הפעולה, היא תחוייב בתוצאותיה, ותנתן בכך הגנה לציפיותיו של הצד השלישי תם הלב שהפעולה המשפטית שנעשתה עמו תכובד... "הדגש הוא על חזותה החיצונית של ההרשאה בעיניו של הצד השלישי, וזאת מטעמים של הגנה על אינטרס ההסתמכות שלו. ככל שפעולת המנהל נחזית להיות בעיני הצד השלישי על פי המצגים שהוצגו כפעולת הרשאה, הרי שכך יש לסווגה לענין בחינת תוצאותיה" (ענין י.מ.ש השקעות, פסקה 13)".
בעוד הוראת סעיף 6 לחוק השליחות מקנה יריבות ישירה בין צד שלישי והשלוח כאשר השלוח חרג מהרשאתו והחברה לא אישרה את הפעולה, הרי שהוראת סעיף 56 לחוק החברות מורנו, כי החברה היא שתחוב כלפי הצד השלישי, אם לא ידע ולא היה עליו לדעת על העידר ההרשאה או החריגה ממנה (חביב-סגל, לעיל, עמודים 122-126).
...
מר ארזי לא נתבע, באופן אישי, במסגרת התביעה מכאן, ממילא דינה של הטענה להידחות.
סוף דבר:
אני מקבלת את התביעה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 154,034 ₪.
הואיל וקבעתי, שאין מדובר בתביעה שטרית ושלמעשה לא היה מקום לפתוח את תיק ההוצאה לפועל גם כנגד הנתבעת, אני קובעת שהפרשי הצמדה וריבית יצורפו לסכום האמור, החל ממועד מתן הרשות להתגונן (01.01.19) ועד מועד התשלום בפועל (ולא ממועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל).