מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסק דין על סמך בדיקת פוליגרף ערעור

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מובהר לצדדים שסכויי העירעור על פסק דין שניתן על סמך בדיקת פוליגראף, הם קטנים במיוחד".
...
לפיהן ניתן היה להגיע למסקנה החד משמעית ולפיה גרסתה של הנתבעת – המבקשת לקרות התאונה היא הגרסה הנכונה ועל כן היה מתבקש כתוצאה יחידה לדחות את התביעה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, יש לקבל את הערעור.
ב) דין התביעה בבית משפט קמא להידחות ועל התובעת – המשיבה לשאת בהוצאות בדיקת הפוליגרף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ע"א 7465-04-20 כברה נ' כברה לפני כבוד השופטת מיכל נד''ב, אב"ד כבוד השופטת חנה קיציס כבוד השופטת יסכה רוטנברג המערער אורי כברה ע"י ב"כ עו"ד סמדר קשת בר און המשיב ליאב כברה ע"י ב"כ אלון לוי פסק דין
בפסק הדין נדחתה תביעת המערער לצוו עשה להעברת הבעלות ברכב אספנות מסוג קדיאלק (להלן: "הרכב") וזאת בהסתמך על בדיקת פוליגראף.
הם הסכימו כי "פרוטוקול הדיון וכתבי הטענות יועברו למומחה מטעם בית המשפט, שהוא בודק פוליגראף מוסמך. המומחה יקבע את השאלות ויעביר את חוות דעתו לאחר בדיקת התובע והנתבע...חוות הדעת תכריע במחלוקת...". המערער עמד על החשיבות שבנוסח השאלות כתנאי להסכמתו כבר בתגובה להצעת בית המשפט ביום 18.12.19 שם לאחר הצעת בית המשפט נכתב מפי ב"כ המערער: "התובע נתן הסכמתו המלאה לפנייה לפוליגרף עוד לפני הגעתו לדיון...אבקש שהמומחה יעביר את השאלות מראש. בכפוף לכך אנחנו מסכימים להצעת בית המשפט כמו שהיא". לאור מחלוקת בין הצדדים לעניין השאלות קיים בית המשפט דיון ביום 3.2.20 וקבע שהשאלות שיופנו לצדדים ינוסחו על בסיס חמש שאלות שניסח.
...
לפיכך אנו סבורות כי יש לקבל את הערעור לבטל את פסק הדין ולאפשר לצדדים להביא ראיות בפני בית המשפט.
שקלנו האם יש מקום לאפשר לצדדים לעשות שימוש בחוות הדעת כראיה בצד הראיות האחרות והגענו למסקנה כי אין לאפשר זאת.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מובהר לצדדים שפסק הדין יינתן לאחר שנשמעו טענותיהם ועל סמך החומר הקיים בתיק; כי בית המשפט רשאי, אך לא חייב, לנמק את פסק הדין בקצרה, ויכול שפסק הדין לא יהיה מנומק; כי הם רשאים שלא להסכים להכרעה בדרך זו וכי אין באי-ההסכמה כדי להשפיע על תוצאות המשפט; כי פסק הדין יסיים את המחלוקת בכל טענותיהם; וכי ידוע להם שסכויי ערעור על פסק דין כזה הם נמוכים במיוחד.
עו"ד סער הוא זה שבקש מספר פעמים לפני הדיון השני שהתקיים בתיק שלא לקיים דיון אלא ליתן פסק דין על סמך בדיקת הפוליגרף ובית משפט ביקש שלא להכריע בבקשת עו"ד סער לפני הדיון.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) מטרת בית המשפט לתביעות קטנות היא לפתוח את שערי המשפט בפני "האזרח הקטן" על ידי יצירת מכשיר זמין, יעיל ומהיר לבירורן של תביעות בסדר גודל קטן יחסית, שאילו היו צריכות להתברר בסדר דין רגיל היו הופכות לא כדאיות.
בסופו של דבר שני הצדדים הסכימו למתן פסק דין בדרך זו וכך נעשה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצעת בית משפט נכתבה כדלקמן: "לנוכח אופי המחלוקת, מוצע כי בית המשפט ימנה מכון פוליגראף. מכון הפוליגרף יקבל את כתבי הטענות וינסח, לפי מומחיותו וניסיונו, את השאלות שיש להציג לתובע מצד אחד ולנתבע מצד שני. מעבר למה שיצא בבדיקת הפוליגרף כסכום החוב, יפסוק בית המשפט הוצאות משפט וכן את שכר טירחת הפוליגרף לחובת הצד שהפסיד. בשלב זה יישאו בעלי הדין בעלויות הפוליגרף בחלקים שוים, לאחר שהובהר להם כי העלויות הן סביב 1,000 ש"ח + מע"מ לכל צד. ככל שמי מבעלי הדין יחזור בו מההסכמה לפוליגרף, או לא ישתף פעולה עם המומחה לפי לוח הזמנים שייקבע, לרבות בעיניין תשלום למומחה, הוא ישלם לצד שכנגד הוצאות משפט בסך של 2,500 ש"ח, וזאת ללא קשר לתוצאות ההליך וכתנאי להמשך ההיתדיינות. תוצאות בדיקת המכון יהיו סופיות ומכריעות, ובית המשפט יהא רשאי ליתן פסק דין על יסוד בדיקת הפוליגרף מבלי לקיים דיון נוסף, אולם בית המשפט יהא רשאי לקיים דיון נוסף אם יראה לעשות כן. מובהר לצדדים כי ההכרעה על סמך בדיקה בפוליגרף נעשית אך ורק בהסכמה, וכי הם לא חייבים בשום דרך ואופן להסכים להצעה זו, ושסירובם לא ישפיע בשום דרך ואופן על המשך ההיתדיינות. מובהר לצדדים שסכויי העירעור על פסק דין שניתן על סמך בדיקת פוליגראף, הם קטנים במיוחד". הצדדים הסכימו להצעת בית משפט כעולה מהפרוטוקול.
...
כיוון שדין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב, מצאתי לנכון להידרש לבקשת רשות הערעור למרות שטרם הופקד ערבון לפי דרישת תקנה 135 לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט – 2018 (להלן: "התקנות") ולייתר הצורך להידרש באופן נפרד לבקשה לעיכוב ביצועו של פסק הדין.
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב: א) ערכאת ערעור יוצאת מנקודת מוצא ולפיה הפרוטוקול משקף את הדיון שהתקיים בערכאה הדיונית, שכן בעל דין הסבור כי יש צורך בתיקון פרוטוקול, צריך להגיש בקשה מתאימה בהתאם להוראות הדין.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור וכפועל יוצא מכך, מתייתר הצורך לדון בבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר מכן, השיבה המבקשת לשאלת בימ"ש לגבי הסכמתה לבדיקת פוליגראף כי היא צריכה לבדוק את העניין ובימ"ש הציע לצדדים כדלקמן: "לנוכח אופי המחלוקת, מוצע כי בית המשפט ימנה מכון פוליגראף. מכון הפוליגרף יקבל את כתבי הטענות וינסח, לפי מומחיותו וניסיונו, את השאלות שיש להציג לתובעת. מוסכם על הצדדים כי סכום הנזק ככל שהתביעה תימצא מוצדקת הוא 2,000 ש"ח, ומעבר לכך יפסוק בית המשפט הוצאות משפט וכן את שכר טירחת הפוליגרף לחובת הצד שהפסיד. בשלב זה תישא הנתבעת בעלויות הפוליגרף, לאחר שהובהר לה כי העלויות הן סביב 1,000 ש"ח + מע"מ. ככל שמי מבעלי הדין יחזור בו מההסכמה לפוליגרף, או לא ישתף פעולה עם המומחה לפי לוח הזמנים שייקבע, לרבות בעיניין תשלום למומחה, הוא ישלם לצד שכנגד הוצאות משפט בסך של 2,500 ש"ח, וזאת ללא קשר לתוצאות ההליך וכתנאי להמשך ההיתדיינות. תוצאות בדיקת המכון יהיו סופיות ומכריעות, ובית המשפט יהא רשאי ליתן פסק דין על יסוד בדיקת הפוליגרף מבלי לקיים דיון נוסף, אולם בית המשפט יהא רשאי לקיים דיון נוסף אם יראה לעשות כן. מובהר לצדדים כי ההכרעה על סמך בדיקה בפוליגרף נעשית אך ורק בהסכמה, וכי הם לא חייבים בשום דרך ואופן להסכים להצעה זו, ושסירובם לא ישפיע בשום דרך ואופן על המשך ההיתדיינות. מובהר לצדדים שסכויי העירעור על פסק דין שניתן על סמך בדיקת פוליגראף, הם קטנים במיוחד. עוד מוסכם כי ככל שהתובעת תכשל בבדיקת הפוליגרף, כי אז התובעת תשלם 800 ₪ כהחזר בגין תשלום הפוליגרף ובנוסף תושב ההפקדה בסך 400 ₪ שבקופת בית המשפט לידי הנתבעת, זאת ותו לא". (הדגש אינו במקור – א.כ.) הצעה זו הוקראה לצדדים והם הסכימו לה. המומחה שמונה ע"י בימ"ש לצורך בדיקת הפוליגרף הנו גזית - מכון פוליגראף ואיבחון מידע בע"מ ערך ביום 17.2.19 למבקשת בדיקת פוליגראף.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה, מהנימוקים כדלקמן: בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טבעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים.
אני סבורה כי במקרה דנן אין מקום להתערב בפסק הדין שכן הוא ניתן בדיוק בהתאם להסכמה הדיונית אשר הוצעה ע"י הערכאה קמא והצדדים הסכימו לה. ממצאי בדיקת פוליגרף אינם קבילים במשפט אזרחי, אם אין הסכמה לגבי קבילותם.
בימ"ש קמא נתן את פסה"ד על בסיס המוסכם והמסגרת הדיונית אשר הותוותה ע"י הערכאה הדיונית בדיון, ומשכך לא מצאתי כל טעם המצדיק התערבות בפסה"ד. לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו