המערער- התובע הגיש תביעה בסדר דין מהיר בסך 12,164 ₪ נגד המשיבה- הנתבעת.
בדיון שהתקיים בבימ"ש קמא ביום 15.3.23, לאחר שהתקיים בהסכמת הצדדים דיון שלא לפרוטוקול ולאחר שנשמע ב"כ התובע, הסכימו הצדדים כדלקמן:
"אנו מסכימים ומסמיכים את ביהמ"ש לפסוק על דרך הפשרה, לפי סעיף 79א' לחוק בתי המשפט, ללא נימוקים וזאת לאחר שהובהרה לצדדים המשמעות של הפסיקה על דרך זו לרבות בעיניין סכויי העירעור, כמו כן הובהר כי ביהמ"ש יכול לקבל את התביעה במלואה, יכול לדחותה ויכול לקבלה בחלקה. כאשר ביהמ"ש יתן הכרעתו לאחר עיון בדו"ח השמאי מטעם התובעת ובדו"ח השמאות הנגדי ובכל החומר המונח בפניו על כל טיעוני הצדדים".
לאחר מכן, בימ"ש קמא קבע כי יינתן פס"ד.
ביום 19.3.23 ניתן פס"ד לפיו נדחתה התביעה.
התובע לא טרח להודיע על רצונו לחקור את השמאי מטעם הנתבעת בהתאם לתקנה 81א(4) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.
בהקשר זה בימ"ש העליון היתייחס גם למצב זהה לענייננו:
"הערה: מצב הדברים מורכב יותר כאשר הערכאה המבררת נימקה החלטה שניתנה לפי סעיף 79א, על אף שהסכמת הצדדים הייתה למתן פסק דין על דרך הפשרה ללא הנמקות. בנסיבות אלה, כוונת הצדדים הייתה למנוע ביקורת על הליך שיקול הדעת השפוטי, ואולם חשיפת שקולי בית המשפט, ולו בהנמקה קצרה, עלולה להעמיד את ערכאת העירעור בפני דילמה לא פשוטה (והשוו: עניין זקס, פסקה 7). דילמה זו תיחסך מערכאת העירעור אם הערכאה המבררת תקפיד לפעול על פי ההנחיה שלא לנמק פסק דין הניתן על דרך הפשרה, מקום שהצדדים לא היתנו הסכמתם להפעלת סעיף 79א במתן הנמקה (ראו פסקה 18 לעיל).
מפרוטוקול הדיון עולה כי ההסכמה שניתנה לפסיקה על דרך הפשרה לא כללה תנאים כלשהם, וממילא לבימ"ש במסגרת מתן פס"ד לפי סעיף 79א לחוק קיים שיקול דעת רחב להחליט אלו ראיות לקבל (ראה: רע"א 4345/22 לזרוביץ נ' איי די איי חברה לביטוח בע"מ, סעיף 5 להחלטת כב' השופט י' עמית (3.8.22)).
...
נקבע כך:
"על יסוד מכלול החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להידחות.
לאחר עיון בטענות המערער, הגעתי למסקנה ולפיה מכוח סמכותי לפי תקנה 138 (א) (1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018, יש לדחות את הערעור בלא צורך בתשובה, כיוון שאין לערעור סיכוי להתקבל.
לא מצאתי כי הנימוק של בימ"ש קמא שגוי ואין בידי לקבל את טענת המערער כי הנימוק אינו מתיישב עם תוצאת פסה"ד.
ההנמקה של בימ"ש קמא מבוססת על שיקול רלוונטי לצורך הכרעה צודקת בסכסוך ואין מדובר בהנמקה שגויה בעליל.
זאת ועוד; ביחס לשכ"ט השמאי שתבע המערער, צוין בהודעת התשלום כי "שכר השמאי הנדרש על ידכם נבדק ונמצא גבוה מהמקובל וזאת בהתחשב בגובה הנזק ובמורכבותו. בנוסף לא נעשה כל שימוש בכלים מיוחדים בידע או במשאבים חריגים. שכ"ט השמאי כאמור איננו במתחם הסבירות באומדנות נזק וזה אף אינו עולה בקנה אחד עם חובת הקטנת הנזק. בנסיבות אלה אושר שכ"ט שמאי ההולם את גובה הנזק והפעולות שבוצעו".
בנסיבות אלה, לא מצאתי כי יש מקום להתערבות בפסה"ד.
לסיכום:
לאור האמור לעיל, נדחה הערעור.