עוד טען המשיב כי על אף שהמבקש זומן כדין בחר שלא להתייצב לדיון ועל כן ניתן פסק הדין בהיעדר התייצבותו בדיון שנערך ביום 05.09.2022.
אם כן, בין השיקולים שעל בית המשפט לאזן בבואו להכריע בבקשה להארכת מועד ניתן למנות את עקרון סופיות הדיון ויעילותו, היתנהגותם של הצדדים ותום-ליבם, נסיבותיו של האיחור, מידתו והשלכתו על אינטרס ההסתמכות של הצד האחר, מהות הסוגיה וחשיבותה הציבורית, וסיכויו של ההליך (חמי בן נון וטל חבקין העירעור האזרחי 182-181 וההפניות שם (מהדורה שלישית, 2013)).
בנסיבות אלו, וכדי לא לחסום את דרכו של המבקש מלהשמיע הגנתו, אני מורה כי פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה ובהיעדר התייצבות, ביום 05.09.2022, יבוטל בכפוף לתשלום הוצאות למשיב בסך של 1,500 ₪ בתוך 30 יום מהיום.
...
ולבסוף, טען המשיב כי יש לדחות את הבקשה, להותיר את פסק הדין על כנו ולחייב את המבקש בהוצאות הגשת התגובה.
דהיינו אף אם מתברר כי אי הגשת כתב ההגנה או אי ההתייצבות נבעו מאי הבנה, או אפילו מתוך רשלנות מסוימת מצד המבקש ואין בכך בכדי הבעת זלזול מופגן בבית המשפט, ייטה בית המשפט להיעתר לבקשה לביטול פסק דין ולברר המחלוקת גופה במעמד שני הצדדים מבלי לשלול מהמבקש את זכות הגישה לערכאות שהוכרה כזכות חוקתית, וכל זאת תוך ריפוי הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
בנסיבות אלו, וכדי לא לחסום את דרכו של המבקש מלהשמיע הגנתו, אני מורה כי פסק הדין שניתן בהעדר הגנה ובהעדר התייצבות, ביום 05.09.2022, יבוטל בכפוף לתשלום הוצאות למשיב בסך של 1,500 ₪ בתוך 30 יום מהיום.