עסקינן בתביעה לניזקי גוף שהוגשה בהתאם לחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן: "חוק הפלת"ד").
יש לציין, כי בהתאם לפרוטוקול הדיון מיום 2.10.19, הוסכם על הצדדים, כי ככל שהתביעה תיתקבל, התובע יפוצה בפצוי בסך של 110,000 ₪ כולל הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד.
לפיכך, פסק דין זה יעסוק בנושא החבות, האחריות ובמידת הצורך, בחלוקת סכום הפצוי בין הצדדים.
בפסיקה נקבע (ראו ת"א 11597-12-17 א' א' נ' קרנית - קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים (במאגרים, 16.1.23), כי "המבחן לקביעה אם אי הידיעה של הנוהג ברכב היא סבירה, הוא מבחן מעורב, בו משמשים יסודות אובייקטיביים וסובייקטיביים, המתחשבים בצדדים עצמם, בהתנהגותם ובנסיבות השמוש ברכב [אליעזר ריבלין, תאונת הדרכים - תחולת החוק, סדרי דין וחישוב הפיצויים, עמ' 524-527 (מהדורה חמישית, 2020]. כלומר, "ההכרעה בשאלת קיומו של יסוד הסבירות במקרה מסוים אינה נורמאטיבית "טהורה", אלא כוללת גם נתונים קונקריטיים למקרה הנידון" [רע"א 9478/12 קרנית קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים נ' איי.אי.ג'י חברה לביטוח בע"מ, פסקה 8 [פורסם בנבו] (24.1.2013) (להלן: "עניין איי.אי.ג'י")].
...
נוסף על כך, נוכח המסקנה אליה הגעתי לפיה, שלומי היה המחזיק של הטרקטורון החלופי, ובנסיבות שנוצרו, בין היתר בשל היחסים בין שלומי לאופיר, יש לראות גם באופיר מחזיק בטרקטורון החלופי (שכן כאמור לעיל, קבעתי, כי הוא היה "המחזיק" לצורך מתן ההיתר לעשות שימוש בטרקטורון החלופי), אני סבור, כי דין ההודעה לצדדי ג' 1 ו-4, דינה להתקבל.
יש לציין כי לא אפשרתי את העדתו של הנהג הנטען (העד מר בקיש עופר, החלטתי מיום 01.03.23) שהביא את הכלים האמורים בהחלטות שנתתי וזאת לאחר שלא מולאו החלטות בימ"ש ואולם לא היה בכך כדי לשנות את מסקנתי לאחר שבחנתי את העדויות של הצדדים השלישיים הרלוונטיים ולא נתתי אמון בהעברת כלים אלה למחסן כפי שהעידו.
אני סבור, כי יש לקרנית זכות חזרה כנגד צדדי ג' 1,2,3 ו – 4.