(1) לעניין קבלה לעבודה, קידום בעבודה, תנאי עבודה, שליחה להכשרה או הישתלמות מקצועית, או תשלום פצויי פיטורים - אם קבע המעביד לגביהם תנאים או כישורים, ודורש העבודה או העובד, לפי העניין, הוכיחו כי נתקיימו בהם התנאים או הכישורים האמורים;
נוכח הקושי בהוכחת השיקולים שבבסיס החלטת המעסיק, נקבע בסעיף 9(א) לחוק כי על מנת שנטל ההוכחה כי ההחלטה לא הייתה נגועה בשקול פסול, יעבור לכתפי המעסיק, על העובד להוכיח תחילה כי עמד בתנאים ובכישורים הנדרשים למישרה ולהביא "ראשית ראיה" לכך שלא הייתה סיבה ברורה אחרת להחלטת המעסיק.
"
נמצא, כי אף בהיעדר כוונה מצד המעסיק להפלות את העובד, עצם ההתחשבות באחד מהמאפיינים המנויים בסעיף 2(א) לחוק היא אסורה, זאת, כאשר אין מדובר על שיקול המתחייב "מאפיים או ממהותם של התפקיד או המשרה", כאמור בסעיף 2(ג) לחוק.
בסעיף 10 (א)(1) לחוק נקבע, כי לבית הדין נתונה הסמכות לפסוק פיצויים, אף אם לא נגרם נזק של ממון, בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין.
לעניין זה יפים דבריו של בית הדין הארצי לעבודה בע"ע 1353/02 מרגלית אפלבוים נ' ניצה הולצמן, כרך לג (85), 41:
"הינה כי כן, אפלייה בפיטורים מעבודה של אשה, רק בשל היותה בהריון, מהוים על פי שיטת המשפט בישראל – שמשפט העבודה הוא חלק אינטגראלי ממנה – ועל פי ערכי היסוד שלה אפלייה אסורה ופסולה המנוגדת לעיקרון השויון. האיסור על אפלייה בעת פיטורים קיים גם במקום בו לא חל החוק בשל הוראת סעיף 21(ג) לחוק שויון הזדמנויות, פיטורים בדרך זו מהוים קיום של חוזה שלא בתום לב."
לאור האמור, נבחן את טענות התובעת לגופן ואת השאלה האם אכן יש קשר בין אי קבלתה לעבודה לבין הריונה.
כמו כן, אישרה התובעת בחקירתה כי לאחר שבישרה על הריונה, נמשך ראיון העבודה כחצי שעה נוספת (פרוטוקול, עמ' 12, ש' 20-29), בה הוצגו לה מדרגות השכר, ונתנו לה את התחושה כי עשתה רושם רב על המראיינים ואלה יצרו עימה קשר על מנת להודיע לה "מתי היא תתחיל לעבוד". נתבע 3 ציין אף הוא כי התרשם מהתובעת, והעובדה שהאריך את הריאיון והחל לדבר עימה על שכר מעידה על הרצון שהיה לו להמשיך את תהליך הקבלה לעבודה: "אנשים שאני מרוצה מהם אני מדבר על שכר" (פרוטוקול, שורה 1-16).
...
לא זוכרת אם אמר לי מפורשות או לא. לא הייתי אומרת את זה אפילו בצחוק זה מה שהבנתי מכל המכלול של הראיון בסופו של דבר לא קיבלנו עובדים כי..
לנוכח זאת התביעה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר
תביעתה של התובעת כנגד נתבעים 1 ו-2 - נדחית.
התביעה שהוגשה נגד נתבעים 1-2 כאמור נדחתה ולכן אנו מחייבים את התובעת בהוצאות בסך 3,000 ₪ לנתבעים 1-2.