מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסיקת דמי פגיעה ימי מחלה ברצף

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בעקבות הנפילה נפגע התובע בגבו והוא פנה לטפול בבית חולים, וכן קיבל ימי מחלה נוספים מאורתופד בקופת חולים, ששולמו מאוחר יותר כדמי פגיעה על ידי המוסד לביטוח לאומי.
] בהמשך לכך, נקבע בעיניין מורד, כי "... נפסק בנוגע לזכאות לדמי פגיעה בגין תאונת עבודה, כי "מחלה" לפי חוק דמי מחלה כוללת גם "תאונה" אשר בעקבותיה קמה זכאות גם לדמי פגיעה או לגימלת נכות"[footnoteRef:29].
עם זאת, מאישורי המחלה שצורפו לתיק בית הדין עולה כי התובע שהה בחופשת מחלה ברצף, החל מיום 26.1.2016 ועד ליום 12.3.2016.
...
כמו כן, שוכנענו כי הנתבעת נהגה בצורה ראויה בכל הקשור לשחרור כספי הפיטורים של התובע, ולא נסתרה טענתה שהעיכוב אירע באשמת חברת הביטוח[footnoteRef:34].
על כן, סעד זה דינו להידחות.
] לסיכום לאור כל האמור לעיל, דין התביעה להתקבל באופן חלקי, ועל הנתבעת לפצות את התובע בסך 33,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהודעה במישטרה מתאריך 8/5/17 מסרה התובעת: "זה היה ביום שישי (אני עובדת ימי שישי), חזרתי בשעה 11:15 חניתי את הרכב ובמהלך היציאה מהרכב החלקתי ושברתי את רגלי". בתביעה לתשלום דמי פגיעה מתאריך 25/12/17, כשנה לאחר התאונה, מתארת התובעת (ההדגשה לא במקור): "ביום שישי החנתי את רכבי לא רחוק מהבית. היה יום גשום והאספלט היה רטוב. רק יצאתי מרכבי עשיתי 2 צעדים והחלקתי על האספלט". משמע, שנה לאחר התאונה גרסת התובעת, כי התאונה אירעה לאחר היציאה מן הרכב ושעה שעשתה שני צעדים.
הסיבות בגינן התובעת לא מוצאת עבודה הן מורכבות ואמנם יכול גם שתוצאות התאונה מכבידות אך אין לייחס להן את מלוא ההפסד בנסיבות שהתבררו, בשים לב לאופי פגיעתה של התובעת והתרשמותי מכושר תיפקודה, הדרך הנכונה לפצות את התובעת היא לפסוק סכום גלובאלי סביר שמתחשב בכל הנתונים בשים לב לבסיס שכר בשנת 2016 משוערך בשיעור של 11,154 ₪ כמפורט לעיל וזאת שעה שניכר ששנת 2017 שהנה על סף הפיטורין אינה משקפת את ממוצע השכר, שהלך ועלה מדי שנה.
חשוב לזכור שלאחר התאונה דנן, התובעת חזרה לעבודה לאחר ימי מחלה/חופש בודדים והמשיכה בעבודה רציפה עד לשנת 2017.
...
הערכת הפיצוי לאור כל האמור עד כאן, מתקבלת הערכת הנזקים הבאה: אבדן כושר השתכרות בעבר בתוספת פנסיה 35,000 ₪.
סוף דבר התביעה בגין התאונה הראשונה נדחית.
בגין התאונה הראשונה תשלם הנתבעת לתובעת סך של 134,823 ₪ בתוך 30 יום, בצירוף ריבית והצמדה עד מועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לארבעת אישורי המחלה של התובע, שהה ב – 39 ימי מחלה רצופים, חלקם חופפים לימי ההודעה המוקדמת.
בסיכומיה טענה עוד הנתבעת, כי דוקא יכולה הייתה להרויח מן הבחינה הכלכלית אילו הייתה מוגשת תביעה לדמי פגיעה, אשר הייתה באה תחת התביעה לדמי מחלה כעת.
על כן, בהתאם להוראות החוק והפסיקה, זכאי היה התובע לנצל את יתרת 28 ימי המחלה שהמציא בפרק הזמן המתאים, ולא ניתן היה לקבוע את מועד סיום עבודתו במהלכם.
...
אין בידינו לקבל את טענת העובד כי כדי להקים את יסודות העוולה נדרש התובע לפרט רק את האמירות שנאמרו בפועל, והוא אינו נדרש לפרט את נסיבות הפרסום ועובדות נוספות - מועד הפרסום, מקום בו בוצע, המסגרת בה נאמרו האמירות, זהות המפרסם וכו'.
התוצאה אפוא כי לא שוכנענו שהתובע הפר את חוק איסור לשון הרע.
סוף דבר התביעה שכנגד נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

גם מהתע"צ של מנהלת התחום בפועל גב' רוזנברג עולה כי העדרות התובע בגין התאונה נפסקה ביום 23.4.2015, למעט יום מחלה אחד ו-4 ימים בהם דיווח "ת. עבודה": "בהתאם לדוחות הנוכחות של העובד הוא נעדר מהעבודה מיום 30.3.2015 עד ליום 22.4.2015, עקב תאונת עבודה. בהמשך בחודש מאי 2015 העובד נעדר בגין תאונת עבדה בימים הבאים: 4/5/2015, 21/5/2015, 24/5/2015 ו-31/5/2015" (פס' 1).
ראו ת"א (שלום חי') 40895-03-18 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוח רכב – "הפול", פס' ז (6.9.2018): "...דוגמא לתחולת הסע' המפטיר מעביד מחובת תשלום דמי פגיעה: לא חייב הוא לשלם ימי מחלה בגין תקופה עבורה חייב המל"ל לשלם ממילא דמי פגיעה מכוח חוק הביטוח הלאומי". 16.
לטענתו עיון בדו"ח רציפות הביטוח (נ/4) מעלה כי התובע עבד ברציפות בשני מקומות עבודה (כאמרכל ברשות האוכלוסין, וכנציג ציבור בבית הדין לעבודה – ראו עדות התובע ע' 15 ש' 17-14), וכי כל פעם שקראו לו לבית הדין לעבודה הוא ישב שעות ביום דיונים.
...
הנתבעת תשלם לתובע סך של 9397 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובע בגין אגרה סך של 712 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 8.11.2019 ועד לפרעון בפועל.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע שכר טרחת עורך דין בסך של 1429 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הנתבע טוען כי החלטתו ביחס לדחיית התביעה לדמי פגיעה בדין יסודה, וכי את תקופת הזכאות של התובע לדמי פגיעה יש למנות לפי החקיקה והפסיקה החל מיום הפגיעה.
גם בעדותו הודה התובע שהוא "לא זוכר" האם יש לו אישור מחלה בגין טענתו, שלא הוכחה, כי הוא שהה ב-3 ימי מחלה מייד לאחר התאונה בשנת 2016 (ראו גם נ/2 – הצהרת התובע לנתבע מיום 11.4.2018, וכן נ/3 – תלוש השכר של התובע בחודש 8/2016, שאינו מלמד על העדרות מהעבודה).
.". ועוד נקבע שם, כך: "תקופת דמי הפגיעה לפי סימן ד' יכול שתהא בת יום אחד בלבד... ויכול שתסתיים בתום 100 יום או יותר, ברצף אחד או במקוטע, כל עוד שמתקיימים התנאים של סעיף 48(א), ובילבד שלא תחרוג מתחום עשרים ושישה השבועות שהוקצבו לכך בחוק, שספירתם מתחילה ממחרת יום הפגיעה." אכן, ניתן להבין ללבו של התובע.
...
אשר לדעתנו יאמר – כי דין התביעה להידחות שכן התובע לא השכיל לשכנע את בית הדין בקיומו של רציונאל המצדיק מתן פרשנות שונה להוראות החוק מכפי שניתן בעניין אהרון, רציונאל שלפיו יש לראות את התקופה המגבילה את תשלום דמי הפגיעה - כתקופה קלנדרית המתחילה ביום הפגיעה.
לבסוף, נציין כי מקובלת עלינו גם טענתו הנוספת של הנתבע, כי לפי הלכת זכי מזרחי (דב"ע (ארצי) נב/0-27 מזרחי – המוסד לביטוח לאומי), דין התביעה להידחות מטעמי היעדר סמכות עניינית.
לסיכום – לאור כל האמור לעיל דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו