מכאן, טענו הנתבעים כי אי אפשר לבסס על עדותו דבר, שכן אם אינו יודע מה גובה דמי השכירות כיצד הוא יכול לדעת מה הרווחים נטו? כשעומת עם הפרדוקס הזה, השיב: "עסק שיש לו חובות את מבין שהוא לא ריווחי. זה מרוויח אבל הוא מבזבז את כל הכסף" (עמ' 13 ש. 11-12)
באשר לעד היתם טענו הנתבעים כי אי אפשר ללמוד מעדותו דבר ,שכן השיב כי אינו יודע מה היה המצב לפני שהגיע לדוכן (עמ' 17 ש. 1-4) ו אפילו לא ידע לענו מה היה גובה חוב דמי השכירות כאשר קיבל את הדוכן (עמ' 17 ש. 5-8) וכן אישר כי יש הוצאות על הדוכן, חשמל ושירותים ואף העיד כי יש סיכום בכתב והוא חושב שעוה"ד אף ביקש לראות את סיכום (עמ' 17 ש. 24-27).
וכך קבעה כב' השופטת ארנה לוי:
"בעניינינו, לפי עדות המומחה מטעם הנתבעים, וכפי שהסכימו הנתבעים בסיכומיהם, השכר הממוצע במשק לתושב הרשות עומד כיום על כ- 2700 ₪ לחודש (122 ₪ ליום). לא הובאה ראיה כי בתי המשפט הפוסקים פיצויים לפי הדין הפלסטינאי עורכים הבחנה מגדרית בעת קביעת הפיצויים. בנסיבות אלו אפעל לפי העקרון הנוהג בישראל, עיקרון אוניברסאלי של שויון ביין גברים ונשים" (ס' 18 לפסק הדין, ההדגשה שלי ב"י)
ערעור שהוגש על פסק דין, ע"א 4258/20 פלונית נ' פלוני (25.10.2020) – נדחה.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני דוחה את טענת התובעים כי יש לראות בתובעת 3 "תלויה". בהיעדר תשתית עובדתית מינימלית המבססת תמיכה כספית כלשהיא, לא כל שכן קבועה ורציפה, כיצד יכול בית המשפט לקבוע כי המנוח תמך באמו? היא מתגוררת בעזה, בעוד הוא התגורר ברמאללה, היה בעל חוב גדול לקניון בו פעל הדוכן, לא הובאו תדפיסי חשבון בנק שלו עצמו, שיכלו ללמד על יתרת זכות משמעותית, על משיכות כספים באופן עיקבי (או בכלל), העברות כספים או משהו כלשהוא שממנו יכול היה בית המשפט להתחיל לבסס תשתית ראיתית לכך שהמנוח תמך באמו (ר' תא (ת"א) 41193-02-16 עיזבון המנוחה פלונית (קטינה) ז"ל נ' דב כץ (29.9.21 פסקה 33) הסוקרת פסיקה של בתי הדין הפלסטינאים המורים כי היות ההורים "תלוים" היא טענה הטעונה הוכחה).
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, אני דוחה את טענת התובעים כי יש לראות בתובעת 3 "תלויה". בהעדר תשתית עובדתית מינימאלית המבססת תמיכה כספית כלשהי, לא כל שכן קבועה ורציפה, כיצד יכול בית המשפט לקבוע כי המנוח תמך באמו? היא מתגוררת בעזה, בעוד הוא התגורר ברמאללה, היה בעל חוב גדול לקניון בו פעל הדוכן, לא הובאו תדפיסי חשבון בנק שלו עצמו, שיכלו ללמד על יתרת זכות משמעותית, על משיכות כספים באופן עקבי (או בכלל), העברות כספים או משהו כלשהו שממנו יכול היה בית המשפט להתחיל לבסס תשתית ראיתית לכך שהמנוח תמך באמו (ר' תא (ת"א) 41193-02-16 עזבון המנוחה פלונית (קטינה) ז"ל נ' דב כץ (29.9.21 פסקה 33) הסוקרת פסיקה של בתי הדין הפלסטינים המורים כי היות ההורים "תלוים" היא טענה הטעונה הוכחה).
משכך, הטענה כי התובעת 3, שלא העידה ולא הגישה אפילו תצהיר עדות ראישת, היתה תלויה במנוח – נדחית.
איני מקבלת את אופן החישוב שנעשה על ידי התובעים.