במסגרת ההחלטה, הודגש את שנאמר גם במהלך הדיון כי: "יצוין כי אין בהחלטה זו כדי להביע דיעה כלשהיא באשר לבקשת ההגנה להפנות את הנאשם למסגרת שיקומית וזאת תדון במועד שנקבע לאחר שיונח לפנינו תסקיר שירות המבחן ויישמעו טיעוני הצדדים. יתר על כן, ברי כי בקשת ההגנה להפנות את הנאשם למסגרת שיקומית מבוססת על היותו בסטאטוס עצור בשלב זה".
לאחר שנמסרה החלטה זו, עתר ב"כ הנאשם לפסלות מותב זה.
תמצית טיעוני הצדדים
ב"כ הנאשם טען כי נוצר חשש ממשי מובהק ממשוא פנים של ההרכב.
כך פסק הדין המנחה בב"ש 48/75 רחמים ידיד נ' מדינת ישראל, פ"ד כט(2) 375, שם עתר המערער לפסילת השופט מלישב בדין בטענה כי לשופט דיעה קדומה לגבי נשוא משפט המערער, שהנה פרי ממצאיו במשפט קודם, בעטיה עלול השופט לנהוג בחוסר אובייקטיביות.
בעיניין לנדה נקבע שכלל אם אין חשש ממשי למשוא לפנים אין גם מקום לפסול שופט בשל מראית פני הצדק, ואולם "אין כלל בלי חריג", והחריג הוא "מקרים חריגים במיוחד", שבהם הנסיבות יעוררו אי-נוחות מהמצדיקה החלפת שופט בשל טעמים של מראית פני הצדק.
...
נטען, בין היתר, כי: "אנו מקבלים מדי פעם החלטות של כבודו בפתקיות, החלטות שניתנות בפתקית כשעוסקים בחירות הנאשם, ... אני שומע את החלטת כבודכם היום וכבודכם כבר החליט מקריאת ההחלטה של כבודכם, ברור לי כי דלתכם נעולה מפני הנאשם למרות המילים היפות המופיעות בהחלטות, למרבה הצער דלתכם ננעלה בפני הנאשם והדברים ברורים מאוד. החלטת כבודכם כרגע מדברת על כך שהמסוכנות גבוהה ובהכרעת הדין נמסר לא ליצור ציפייה".
נטען כי "מראית פני הצדק זועקת" משום שבית המשפט בחר שלא להמתין עד לדיון הקבוע ליום 30.3.2023, בניגוד להחלטת כב' השופט גרוסקופף, והחלטתו בשאלת המעצר התקבלה בטרם כלל המסמכים הרלוונטיים הובאו לעיונו.
ב"כ הנאשם העלה טענה כי "מראית פני הצדק מחייבת את פסילת המותב". אין בידינו לקבל עמדה זו. אכן, הכלל הוא חשש ממשי למשוא פנים, אולם הפסיקה הכירה בפסלות שופט לשבת בדין גם מטעמים של מראית פני הצדק גרידא (ראו: רע"א 5539/15 מרקוס אנריקה לנדה נ' גד ורקשטל (19.11.2015).
מכל המקובץ, הבקשה לפסלות המותב נדחית.