אשר למערכת האיזונים הזו, ולמכלול השיקולים שעל בית המשפט לשקול במסגרת שיקוליו לפסילת ראיה שהושגה באופן לא חוקי, ראו למשל דברי כבוד הנשיאה (בדימ') ביניש בפסק הדין בעיניין בן חיים (רע"פ 10141/09 בן חיים נ' מדינת ישראל פ"ד סה(3) 305):
"... על כפות המאזניים עומדים מצד אחד הצורך להגן על זכויות הנאשם ועל הגינות ההליך הפלילי, ומהצד השני ניצבים ערכים ואינטרסים צבוריים שונים, ובהם גילוי האמת, הלחימה בפשע וההגנה על שלום הציבור ועל זכויותיהם של נפגעי עבירה. לשם עריכת האיזון בין הערכים המתנגשים על בית המשפט להיתחשב, כפי שנקבע בעיניין יששכרוב, בשלוש קבוצות של שיקולים רלוואנטיים ... קבוצת השיקולים הראשונה נוגעת לאופיה ולחומרתה של אי-החוקיות שהייתה כרוכה בהשגת הראיה...קבוצת השיקולים השנייה נוגעת למידת ההשפעה של אמצעי החקירה הפסול על הראיה שהושגה... קבוצת השיקולים השלישית שאליה נידרש בית המשפט להתייחס בהתאם להלכה שנקבעה בעיניין יששכרוב נוגעת להשפעת פסילת הראיה על מלאכת עשיית הצדק במובנה הרחב, וזאת על ידי השוואת המחיר החברתי הכרוך בפסילת הראיה לתועלת החברתית שבפסילתה...הינה כי כן, בהתאם להלכה שנקבעה בעיניין יששכרוב, בעצם השגתה של ראיה שלא כדין אין די כדי להביא באופן 'אוטומאטי' לפסילתה. בית המשפט שבפניו מתעוררת שאלת קבילות הראיה שהושגה של כדין נידרש להפעיל את שיקול דעתו בהתאם לנסיבות המקרה, לערוך איזון בין הערכים המתנגשים בהתאם ולבחון את עוצמת ואופי הפגיעה הצפויה בזכות להליך הוגן כתוצאה מקבלת הראיה".
בשים לב למכלול השיקולים שעל בית המשפט להביא בחשבון על מנת לקבוע האם לפסול ראיה שדבקה אי חוקיות בהשגתה, בפרט בנסיבות העניין, מקובלת עלי עמדתו של כב' השופט עמית.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, נחה דעתי כי לא ניתן להכריע בטענת ההגנה לפסילת ההודעות מכח סעיף 56א לפקודת הראיות והלכת יששכרוב במסגרת משפט הזוטא, אם כי לא אמנע מההגנה לחקור את העדים הרלוונטיים שיגיעו למשפט הזוטא גם ביחס לטענות אלה.
אשר למערכת האיזונים הזו, ולמכלול השיקולים שעל בית המשפט לשקול במסגרת שיקוליו לפסילת ראיה שהושגה באופן לא חוקי, ראו למשל דברי כבוד הנשיאה (בדימ') ביניש בפסק הדין בעניין בן חיים (רע"פ 10141/09 בן חיים נ' מדינת ישראל פ"ד סה(3) 305):
"... על כפות המאזניים עומדים מצד אחד הצורך להגן על זכויות הנאשם ועל הגינות ההליך הפלילי, ומהצד השני ניצבים ערכים ואינטרסים ציבוריים שונים, ובהם גילוי האמת, הלחימה בפשע וההגנה על שלום הציבור ועל זכויותיהם של נפגעי עבירה. לשם עריכת האיזון בין הערכים המתנגשים על בית המשפט להתחשב, כפי שנקבע בעניין יששכרוב, בשלוש קבוצות של שיקולים רלוונטיים ... קבוצת השיקולים הראשונה נוגעת לאופיה ולחומרתה של אי-החוקיות שהייתה כרוכה בהשגת הראיה...קבוצת השיקולים השנייה נוגעת למידת ההשפעה של אמצעי החקירה הפסול על הראיה שהושגה... קבוצת השיקולים השלישית שאליה נדרש בית המשפט להתייחס בהתאם להלכה שנקבעה בעניין יששכרוב נוגעת להשפעת פסילת הראיה על מלאכת עשיית הצדק במובנה הרחב, וזאת על ידי השוואת המחיר החברתי הכרוך בפסילת הראיה לתועלת החברתית שבפסילתה...הנה כי כן, בהתאם להלכה שנקבעה בעניין יששכרוב, בעצם השגתה של ראיה שלא כדין אין די כדי להביא באופן 'אוטומטי' לפסילתה. בית המשפט שבפניו מתעוררת שאלת קבילות הראיה שהושגה של כדין נדרש להפעיל את שיקול דעתו בהתאם לנסיבות המקרה, לערוך איזון בין הערכים המתנגשים בהתאם ולבחון את עוצמת ואופי הפגיעה הצפויה בזכות להליך הוגן כתוצאה מקבלת הראיה".
בשים לב למכלול השיקולים שעל בית המשפט להביא בחשבון על מנת לקבוע האם לפסול ראיה שדבקה אי חוקיות בהשגתה, בפרט בנסיבות העניין, מקובלת עלי עמדתו של כב' השופט עמית.
על כן, אני קובעת כי משפט הזוטא יתמקד בטענות הזוטא לפי סעיף 12 לפקודת הראיות, ובסופו תינתן החלטה רק בהן.