מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פסילת פוליגרף בהליך אזרחי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשה מטעם פולטק הנדסה בע"מ (להלן- "המבקשת") לפסילת תוצאות הפוליגרף שנעשו במכון עוז וקיום בדיקת פוליגראף נוספת של מר כפיר גבאי (להלן- "המשיב").
על פי ההלכה , על בית המשפט לכבד את הסכמת הצדדים להליך אזרחי , וזאת בכפוף לכך שהסכם הפוליגרף עומד בדרישות דני חוזים.
...
בודק הפוליגרף השתמש במדד שאינו רלוונטי לאבחון תוצאות פוליגרף "מוטרדות". מנגד, לטענת המשיב יש לדחות את הבקשה מהנימוקים הבאים: 12.1.
מעבר לכך, לא מצאנו כי נפלה טעות בביצוע הבדיקה על ידי מכון עוז.
מבלי לגרוע מהאמור, לא מצאנו כי קיים הבדל מהותי בין השאלות שנוסחו על ידי בית הדין לבין השאלות שנוסחו על ידי הבודק, ואין בשינוי טכני פעוט בשאלות בכדי לפסול אותן.
לסיכום, בקשת המבקשת נדחית ואנו קובעים כי תוצאות הפוליגרף ממכון עוז עומדות בעינן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יפים דבריו של הש' ג. בך בפס"ד ביאז'י לעניין זה: "...אין מניעה להתיר קבילותן של אותן תוצאות בהליכים אזרחיים. זאת בתנאי ששני הצדדים הביעו הסכמתם לעריכת הבדיקה ולהגשת תוצאותיה כראיה..." ברע"א 6383/98 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' אדיס סרחאן נאמר כי: "ההלכה הקיימת הנה שבית המשפט יכבד הסכמת הצדדים להליך אזרחי לפיה תוצאות בדיקת פוליגראף ישמשו כראיה ויחייבו אותם בהתדיינות ביניהם, וזאת בכפוף לכך שהסכם הפוליגרף עצמו עומד בדרישות דיני החוזים". וברע"א 10235/04 זועבי נ' נאיף נאמר על-ידי הש' רובינשטיין: "לעומת זאת במישור האזרחי - וחרף הספיקות הכרוכים בבדיקה - נתקבלה גישה מקלה יותר; על פי פסיקה מאז ע"א 61/84 ביאזי נ' לוי, פ"ד מב(1) 446, רשאי בית המשפט, בהסכמת בעלי הדין, לקבל כראיה את תוצאות הבדיקה בפוליגרף וזו יכול שתהא ראיה מכרעת בעיניינם. על בית המשפט לבדוק קיומה של הסכמה ממשית של הצדדים, הצריכה להתייחס הן לעריכת הבדיקה והן להגשת תוצאותיה". בפס"ד ביאז'י נקבע גם כי משהסכימו הצדדים לבדיקת הפוליגרף, כל עוד אין פגם חוזי בהסכמה הדיונית אליה הגיעו, אין סיבה לפסול הסכמתם זו ואף יש בהסכמה זו כדי לייעל את הדיון.
...
אינני מקבל את דעת אלו הסבורים כי כל אימת שמדובר בהסכמה דיונית לבדיקת פוליגרף, זכאי מי מהצדדים לחזור בו מהסכמתו לבדיקה, בכל מקרה, כל עוד הבדיקה לא נערכה.
אשר על כן, הנני מורה על דחיית הבקשה.
החלטתי מיום 23.2.14 עומדת בעינה ועל הצדדים שניהם להיבדק בפוליגרף על ידי המומחה שמונה מטעם בית המשפט.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הלכה היא כי תנאי לקבילות בדיקת פוליגראף כראיה בהליך משפטי היא הסכמה מפורשת של שני הצדדים לעריכת הבדיקה ולהגשת תוצאותיה כראיה.
הסכמה שכזו לא הוצגה בפניי ודי בכך על מנת לפסול את בדיקת הפוליגרף כראיה.
עם זאת, אין ליתן כל משקל לעובדה שבסופו של יום לא ננקטו הליכים פליליים כנגד התובע שכן הגם שבהליך זה נידרשות ראיות העולות במשקלן על הליכים אזרחיים רגילים, אין הדרישה מגעת למשקלן של ראיות הנדרשות בהליך פלילי.
...
הנתבעת תשלם לתובע: א. הפרשי שכר עבודה לחודש 7/13 בסך של 1588 ₪.
תביעות התובע לתשלום דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה, פדיון חופשה ופיצוי בגין פרסום לשון הרע - נדחות.
כך גם נדחות תביעות התובע לתשלום פיצויי הלנת שכר ופיצויי הלנת פיצויי פיטורים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סבורני שאין ממש בטענות התובע, לא בבקשה לפסילת תוצאות הפוליגרף ולא בבקשה לעיכוב הליכים; סבורני שיש מקום ליתן פסק דין על סמך תוצאות הפוליגרף, היות והן חד משמעיות, ולכן דין התביעה להידחות לגופו של עניין, אגב חיוב התובע בהוצאות, אנמק קביעותיי לעיל.
זה המקום להזכיר את ההלכה הקובעת כי כאשר שני צדדים כורתים ביניהם הסכם מכוחו מסכימים הם כי תבוצע בדיקת פוליגראף, וזאת תכריע בשאלה העומדת ביניהם, אזי בית משפט מכבד את הסכמת הצדדים להליך אזרחי, וזאת בכפוף לכך שהסכם הפוליגרף עצמו עומד בדרישות דיני החוזים.
...
בקשות התובע לעיכוב הליכים ופסילת ממצאי בדיקתו – נדחות.
התביעה נדחית לגופה.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך 20,000 ש"ח בתוספת מע"מ כדין, וזאת תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1988 בעליון נפסק כדקלמן:

קובעת הועדה, בעמוד 29: "לדעתנו הסכמה כזו אינה משווה יותר בטחון לנכונות התוצאות ומשמעותה יכולה להיות שההכרעה בדבר אשמתו או חפותו של אדם נמסרת לידי הבודק ולא לידי בית המשפט ודבר זה נראה לנו כפסול". עם זאת סברה הועדה, כי ניתן להשתמש בתוצאות בדיקת הפוליגרף כראיה בהליכי ביניים פליליים, כגון הדיון בשחרורו של עציר בערבות או בבקשה לעצרו עד תום ההליכים, וכן לפני טריבונלים, אשר הפרוצידורה הנוהגת בהם אינה כפופה לדיני הראיות המקובלים.
קביעה בדבר קבילות הראיה במשפטים אזרחיים בהיתחשב בכל האמור לעיל, לרבות המלצותיה של ועדת כהן וההתפתחויות שחלו לאחר הגשתה, הייתי מציע לקבוע כדלהלן: בעוד שתוצאות הפוליגרף טרם הוכחו כאמינות די הצורך כדי לשמש כראיות במשפטים פליליים (להבדיל מהליכי ביניים שבהם נדונה שאלת המשך מעצרו של חשוד או נאשם, או בקשתו להשתחרר בערובה), אין מניעה להתיר קבילותן של אותן תוצאות בהליכים אזרחיים.
...
השופט מ' אלון: דעתי כדעת חברי הנכבד, השופט גולדברג, שיש לדחות את הערעור.
היפוכו של דבר משבאו בעלי הדין על הסכם ביניהם לפתרון הסכסוך, אשר הבינו את משמעותו, וההסכם אושר וניתן לו תוקף של פסק דין, הבקשה לביטולו של הסכם זה, על סמך טענה של רצון לבירור האמת על פי מסמך שבידיהם שדרך אגב היה ידוע להם לפני עריכת ההסכם בקשה זו היא הפוגעת בתקנת הציבור של כיבוד הסכמים ושל סיום וסוף להליכים.
ד. דיון מעניין בקשר לשלב של ההליך השיפוטי שבו ניתן לעשות פשרה, ושיש בו משום הד לנושא הדיון שבענייננו מצאנו בתלמוד ובפוסקים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו