הנתבעים הפנו לעניין זה להודעות בדואר מקוון מתאריך 17.4.22 בהן מגולל התובע בפני הנתבעת את הנרטיב שלו להשתלשלות העניינים, וטענו כי ההודעות מעלות כי כל היתנהלות שבין הצדדים בקשר עם המיזם נעשתה בין התובע והנתבע בלבד, והנתבעת נגררת להליך, אך ורק לצורך הפעלת לחץ פסול על הנתבע.
התובע הגיש בעמוד 146 לראיותיו התכתבות עם הנתבע, בה הנתבע כותב לו בתאריך 10.1.22 בשעה 14:05 "הדירה לא מחוברת לחשמל והם (הרשויות (ע.ה.) לא יודעים על קיומה". התובע הגיב באדישות מפתיעה למידע מהותי זה. מכאן שאם הופתע ונגרמה לו עוגמת נפש, לא היה זה בשל אי רישום הדירה במשך יותר משנתיים מאז רכש הדירה להשקעה בשנת 2019, אלא מהעובדה שגילה בחודש מרץ, חודשיים לאחר מכן, שאינה בנויה וכי לא לחינם הנתבע היתחמק פעם אחר פעם מבקשותיו לשלוח אליו תמונות של הדירה.
ביהמ"ש קובע שלנוכח המפנה המשמעותי בגירסת הנתבע לגבי ליבת המחלוקת בשאלת המידע שהסתיר מהתובע בעיניין רישום הדירה, חלה בעיניין זה הילכת עא 765/18 שמואל חיון נ' אלעד חיון (פורסם בנבו) שם נקבע כלהלן:
"הכלל הבסיסי והעתיק ביותר הוא חזקה ראייתית הקובעת כי מי שמשקר ביודעין בדבר אחד, משקר בכל עדותו: Falsus in Uno, Falsus in Omnibus. חזקה זו עברה גלגולים שונים ורוככה במרוצת השנים. מעמדה כחזקה חלוטה שאינה ניתנת לסתירה ניטל ממנה זה מכבר, וכיום היא משמשת חזקה שבשיקול הדעת, שהפעלתה תלויה בשום שכל של הערכאה הדיונית. יש להפעיל חזקה זו (להלן: חזקת השקר) באופן שיטתי במקרהו של בעל דין אשר מוסר ביודעין עדות שקרית בנושא מרכזי להתדיינות, המצוי בליבת המחלוקת(נוכח שיקולים שנימנו בפסיקה ובספרות אשר ביהמ"ש מוצא לשוב ולציינם). הובהר כי חזקה זו מטפלת, בראש ובראשונה, בבעל דין שמוסר עדות שקר ביודעין כדי לנצח במשפט; והכוונה כאן היא לעדות שקר בעיניין מהותי ומרכזי לליבת המחלוקת, ולא רק ב"תיבול" בשקרים של עדות שרובה אמת לאמיתה.
העד אישר שלא יעץ כיצד להוכיח את אובדן ההכנסות, אלא התבקש ע"י התובע לאשר נתונים הנוגעים לשני דיווחים דו חודשיים למע"מ. הוא אישר כי הוא ער להבדל המשמעותי בין שני הדיווחים ושב והעיד שזה מה שהתובע ביקש ממנו וכי לא ביצע השוואה לתקופה מקבילה כי זה לא דו"ח כספי.
...
טענות הנתבעים
הנתבעים טענו בכתב ההגנה כי דין התביעה להימחק מחמת העדר סמכות מקומית ועניינית וכי הפורום הנאות לדון בתובענה זו הינו בית המשפט בעל הסמכות העניינית בעיר אתונה.
כמו כן, הנתבע ישלם לתובע מלוא האגרות ששילם והנתבעת תשלם לתובע ביחד ולחוד מחצית סכום האגרות ששילם התובע.
סוף דבר
ביהמ"ש מחייב הנתבעים לשלם לתובע כלהלן:
הנתבע ישלם לתובע הסך של 185,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד הגשת כתב התביעה ועד מועד התשלום בפועל, הסך של 20,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל וכן מלוא האגרות ששולמו צמוד בתוספת רבית כדין ממועד ההוצאה ועד מועד התשלום בפועל.
הנתבעת תשלם לתובע, מתוך הסכום בו חויב הנתבע, ביחד ולחוד, הסך של 80,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד הגשת כתב התביעה ועד מועד התשלום בפועל וכן מתוך הסכום בו חויב הנתבע בגין שכ"ט בא כוח התובע ביחד ולחוד, הסך של 10,000 ₪ צמוד בתוספת רבית כדין ממועד מתן פסק הדין ועד מועד התשלום בפועל וכן מתוך הסכום בו חויב הנתבע, ביחד ולחוד, בגין תשלום האגרות, מחצית מסכום האגרות ששולמו צמוד בתוספת רבית כדין ממועד ההוצאה ועד מועד התשלום בפועל.