המבקש הצהיר לפני בית המשפט כי שלח למשיב הודעה בעיניין באפליקציה ווטספ, וכי היה חיווי שההודעה נקראה.
בנסיבות אלה בית המשפט קבע כי על המבקש לנמק מדוע לא יבוטל פסק הדין שניתן בתיק עקב אי תשלום אגרה כדבעי, ומדוע המבקש לא יחויב בהוצאות לטובת אוצר המדינה בשל ההתנהלות המתוארת.
בית המשפט עמד על כך שהמבקש לא נתן הסבר מספק להתנהלות זו. בנסיבות אלה בית המשפט קבע, שאין מנוס מהמסקנה שהמבקש היתחמק באופן פסול מתשלום מלוא האגרה החלה עליו, תוך שהוא משלם סכום מינימלי של 50 ₪ שאינו תואם את סכומי התביעות הגיש.
לדבריו, הבלבול בספרות ובמספרים מלווה אותו לאורך חייו, והוא צירף לבקשה למתן רשות לערער דוגמאות על אירועים מסוג זה בעבר, לרבות מקרה שבו הטעות הייתה לרעתו.
לדברי המבקש, הוא מובטל ואין לו מקורות הכנסה.
בעמדה שהמדינה מסרה בהתאם להחלטתי נכתב כל ידה "כי המדינה אינה צד להליך ואין לה ידיעה על אודותיו. יחד עם זאת, מעיון בהחלטה נושא העירעור נראה כי ההחלטה שניתנה מבוססת היטב ומעוגנת בתשתית עובדתית מוצקה... העובדה שהמערער לקוי למידה אינה מספקת הסבר המניח את הדעת לשאלה כיצד חוזרת אותה הטעות בדיוק בכל התיקים. סביר יותר להניח, כי לקות למידה תקבל ביטויים שונים בטעויות כתיבה שונות... זאת ועוד, הסבר זה אינו מניח את הדעת, שכן אם אכן מדובר במצב שכיח אצל המבקש כפי שהוא טוען בפיסקה הראשונה לבקשה, מצופה היה שהמבקש ידאג לכך שגורם חצוני (לאו דוקא ייצוג משפטי) היה עובר על טיוטאות תביעותיו לפני הגשתן, על מנת למנוע טעויות מעין אלו... לאור האמור, עמדת המדינה היא כי לא נפל פגם בהחלטת בית המשפט הנכבד".
כפי שצוין, אמת המידה למתן רשות ערעור על פסקי דין של בית משפט לתביעות קטנות היא "מחמירה במיוחד". קל וחומר שהיא מחמירה כאשר מדובר בהחלטה בנושא הוצאות.
ניתנה היום, י"ג אב תשפ"ג, 31 יולי 2023, בהיעדר הצדדים.
...
היות וכבר ניתן פסק דין בהליך, בית המשפט לא מצא לבטל אותו, ואולם מחמת התנהלותו של המבקש, בית המשפט הורה שהמבקש ישלם סכום של 7,500 ₪ לאוצר המדינה.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בחומר שלפניי ונתתי דעתי לטענות המבקש הגעתי לכלל מסקנה שדין הבקשה להידחות.
מדובר בהחלטה שהיא בלב ליבו של שיקול הדעת הנתון לערכאה הדיונית, ואיני רואה עילה להתערב בה.
התוצאה היא אפוא, שאני מחליט לדחות את הבקשה למתן רשות לערער.